Преминаване към новата визия на тема - понеделник, 27 януари

• 40 167
  • 940
  •   1
Отговори
# 735
дядо хаджия, разликата е очевидна. Peace Проблемът не е във фона.  Rolling Eyes В досегашната визия има ясно отделяне на всяко едно мнение със заглавието на темата и тъмната линия под него, цветовете на шрифта са по-тъмни навсякъде, а отдолу бутончетата "профил", "ЛС" и т. н. допълнително отделят поста от долния. Peace

Именно. Контраста не е маловажен. Наистина тук се прекарва повече време и има значение дали е удобно да се чете.

Исках да кажа и нещо за потребителските имена, титли, броя на публикациите - дясната колона така или иначе в момента не показва нищо, освен аватара, защо не ги преместите там? Тоест - да ги върнете там Simple Smile
Така, освен всичко, ще се свие полето над всеки пост, което според мен сега по-скоро дразни. Лиляна го беше  онагледила в началото на темата в картинка много точно.

# 736
Ако гледаш 3-часов филм и лежиш на удобен диван, ще продължиш ли да стоиш там, или ще седнеш на трикрако столче, за да покажеш колко си гъвкава и адаптивна? Ако ти е неудобно на трикракото столче, ще се върнеш ли на дивана, или ще се нагодиш и свикнеш?

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 12:17 от Бубче

# 737
  • Ямбол
Аз от 2-3 дни съм с новата и при положение, че повечето излишности съм почистила(хороскопи и разни подобни) може да се каже, че почти свикнах.
Остана да ми са неприятни прекалено дългите мнения, и сивите аватари на онези, които нямат изображение, полето за бърз отговор не ми се вижда след последното мнение заради обяснението му, текущата страница не е удобно да се показва така, често изпускам следваща страница, защото не е ясно на коя съм в момента. Предишното отбелязване в скоби беше по-удобно. Понякога ми се лута погледа докато открия сивия текст на темата, в която съм.

# 738
  • София
дядо хаджия, разликата е очевидна. Peace Проблемът не е във фона.  Rolling Eyes В досегашната визия има ясно отделяне на всяко едно мнение със заглавието на темата и тъмната линия под него, цветовете на шрифта са по-тъмни навсякъде, а отдолу бутончетата "профил", "ЛС" и т. н. допълнително отделят поста от долния. Peace

Разликата е съществена, дядо. Ти ако не я забелязваш  #Crazy и администраторите не е нужно да се съобразяват с мнението на всеки, а да се съобразят с мнението на ВСИЧКИ! защото тия като тебе, на които не им пречи новата визия сте сигурно най-много 5ма. За 97% от потребителите разликата е "фатална". И както беше казал някой по-назад не ми е ясно какво толкова трудно има визията вътре в темите да си остане същата като преди, пък нека началната страница да е нашарена с реклами и простотии.

Аз казах радиоточките и развалените грамофонни плочи да не ме четат. Говоря САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ЦВЕТОВАТА ГАМА (а дано като го написах с големи буквички, да го прочетете), а не за графично оформление с черни линийки, бутончета, кутийки и т.н.

А че 2/3 от пишещите тук не четат, това е така. Сто пъти беше обяснено, че аватарите и подписите по подразбиране са премахнати, и който си ги иска да ходи в настройките и да направи съответните отметки в чекбоксовете. И какво като е написано ? Във всяко второ мнение се оревава светът, че им липсвали шаренийките от подписите и снимките от аватарите.

Много моля - 100-на души от хиляди потребители в този форум не са 97 %. При мен страницата не е нашарена с реклами и простотии, което означава, че вие имате някакъв проблем, а не аз.

# 739
  • София
Това, което би могло да промени нещата е е заглавията на темите и Никовете да са с по-тъмен цвят. Това сиво наистина не е ОК и не отделя добре едно мнение от друго. Също така, както беше в старата визия може първо да се сложи заглавието на темата и след това от кого е. Но ако никовете отидат вляво - там, където им е мястото над аватара, няма да има нужда от това.
А аз, която пиша в тематично близки теми ми се случва да се обърквам в коя тема съм.

На мен в този вариант ми липсват личните титли. Моята, например, е дадена от съфорумки и ми е много мила.
Със сигурност знам, че и на други личните титли са им важни. Защото личната титла е част от себеизразяването ни във виртуалното пространство, заедно с аватара.

# 740
Добре бе хора,изчистих всички с адблока,че има прекалено огромни картинки за всичко. НО всичко ми е изцяло в ляво и едно върху друго Tired Това грам,грам не ми е удобно.

# 741
По повод 100-тината души на Дядо Хаджия......

Може ли да бъде публикувана официална статистика колко от потребителите ползват новата версия и колко старата?

# 742
.......Как пък не спряхте да мрънкате и не се опитахте да свикнете, ми все мрънкате.
Няма да се извинявам за поста си, защото на мен пък ми писна да чета постоянно какво не било наред.

То и на мен ми писна да чета скастряния, но факт е, че новата визия не е по-добра от старата и, съжалявам, ама мазохизмът ми е чужд. Когато ми напряга очите, не е удобна и функционална, няма как да напиша, че е. Във всеки случай болшинството мнения са  "мрънкащи", което е показателно, че нещо не е наред. Хайде, както и Мамма нееднократно призова, да се съсредоточим върху конкретните кусури, а не да си даваме оценки, все пак разбрахме - целта е да се направи възможно най-добре и приемливо за повечето потребители. Аз лично търпеливо чакам! Peace

Дядо хаджи, не е голяма разликата в цветовата гама, но я има, и новата все още дразни очите. И пак ще отбележа, очите ми са здрави, очила не нося, наскоро почти комплимент беше констатацията на офталмолог за очните ми дъна, така че не мисля, че капризнича и нарочно пък не щЪ да харесам новата визия. Засега съм със старата, новата я наглеждам от време на време, надявам се в един момент и аз да я одобря, по-скоро очите ми да я приемат. Peace

# 743
И ти, дядо, също като грамофонна плоча си повтаряш едно и също Simple Smile спри да се опитваш да ни убедиш, че форумът е прекрасен и че проблемът е в нас.

# 744
От миналия понеделник до днес бях на новата визия. Исках да разбера дали ще свикна. Ами не можах. Ще ползвам старата визия, докато е възможно.  

# 745
  • София
И ти, дядо, също като грамофонна плоча си повтаряш едно и също Simple Smile спри да се опитваш да ни убедиш, че форумът е прекрасен и че проблемът е в нас.

Ами не повтарям едно и също. Просто го пиша в по удобен вид, за да могат истинските грамофонни плочи да ме прочетат. Или може би е неудобничко на някой, че има хора които харесват новата визия. А, че форума е прекрасен, е достатъчен факта, че е един от най-популярните. Друг е проблемът, че визията му предизвиква спорове.

# 746
Толкова ли е важно колко мнения има някой? И откъде е ....  Laughing
За мненията - говоря за собствените си мнения, че няма как да им видя броя и за мен да си цъкам на името е тъпо! За това кой откъде е, да, за мен явно е важно, особено когато спешно искам да се обърна към конкретен човек от същия град, в който съм. Други въпроси?
То хубу за теб е важно, но колко от потребителите са написали града си? В ръцете на ... , в очите на ..., в г*за  Embarassed  Laughing на ...

... текущата страница не е удобно да се показва така, често изпускам следваща страница, защото не е ясно на коя съм в момента. Предишното отбелязване в скоби беше по-удобно. Понякога ми се лута погледа докато открия сивия текст на темата, в която съм.
и аз се оплаквам от същите две неща.

# 747
  • София
Толкова ли е важно колко мнения има някой? И откъде е ....  Laughing
За мненията - говоря за собствените си мнения, че няма как да им видя броя и за мен да си цъкам на името е тъпо! За това кой откъде е, да, за мен явно е важно, особено когато спешно искам да се обърна към конкретен човек от същия град, в който съм. Други въпроси?
То хубу за теб е важно, но колко от потребителите са написали града си? В ръцете на ... , в очите на ..., в г*за  Embarassed  Laughing на ...

smile3532 smile3532 smile3532 smile3532 smile3532

# 748
  • Варна
.......Как пък не спряхте да мрънкате и не се опитахте да свикнете, ми все мрънкате.
Няма да се извинявам за поста си, защото на мен пък ми писна да чета постоянно какво не било наред.

Съжалявам, но не мрънкам, а изказвам мнението си, всеки път досега - аргументирано, смятам! Naughty
Освен това - целта на темата е точно такава - да се каже какво не е наред в новата визия и защо над 90% от активно пишещите във форума скочиха срещу нея. Това не е първата промяна на визия на форума и винаги досега е имало хора, на които не им харесват промените, но никога не е било толкова масово. Което значи само едно - недоволството не е срещу самата промяна (което е нормална човешка реакция), а срещу нещо значително по-дразнещо. Rolling Eyes

# 749
Добре де ...
Преди време толкова се мрънкаше за ограничението от 50 мнения за писане в СО. Сега е махнато, нови теми почти няма.

Общи условия

Активация на акаунт