"Песен за огън и лед" - 6

• 65 247
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Ако и резне главата ще е супер..

Аз мисля, че Джейми е "валонкара" от пророчеството на Маги Спайсър и точно той ще резне главата на Серсей.
Джейми със сигурност е свързан емоционално с Бриен, доколко го осъзнава е друга работа. Не ми се иска Бриен да е върната, но все пак Берик си беше останал общо взето нормален, може и да не пречи толкова. Торос къде се дяна? Той беше ли с НеКат тогава?

# 391
Всички ли смятат Бриен за жива, а не за върната, примерно?

Кат да й "дъхне", за да отмъсти вместо нея?
всъщност не знам - искам каквото и да е, само да е бързо  Twisted Evil

що пък на Пит брат му?  Laughing

Оти той спаси Земята от зомбитата  Laughing

# 392
Deziderata, и аз така мисля  Sunglasses
мадам ще бъде много кално изненадана от това развитие на нещата, а дяволчето ще се почувства безкрайно прекаран, че не успял да изтреби сам цялата си рода Simple Smile

Скрит текст:
извинете братското ми невежество - за мен Питчо не надскочи Луи Вампирчов и Тристан Легендарно-страстния - извинявам се на почитателките му и не искам да предизвиквам спор   bouquet

# 393
Да се спасяват от зомбитата по- бързо....то егати чакането и теориите по тия книги Joy след тях съм си обещала че недовършени поредици няма да започвам да чета:) А коя мислите ще е първата жертва на Аря след завършване на обучението й?

# 394
Въобще не ми се вярва нашия Джон да премине на страната на Другите.  Кралят (да предположим, че теорията е вярна и, че той също се е казвал Джон Сняг) , доколкото можем да предполагаме, е имал мания за величие. Той е бил лорд- командир на Вала. Но това не му е стигало. Подчинил е всички на волята си и се е самопровъзгласил за Крал и е нарекъл Черен замък- неговото кралство.
Избрал си е и кралица. Четейки легендата :
Скрит текст:
нещо друго също ми прави впечатление. Кралят е бил 13-тия лорд- командир и е управлявал 13 год. Всички грешни решения ги е взел след като вече си е дал семето на Другата. Тук със сигурност има някаква символика. Какво става след това : Кралят на Севера (предполага се, че е брат му- Старк) се обединява с Джорамуд (онзи с рога, нали така?), който е бил Крал отвъд Вала.

Нашият Джон от другата страна (Джон в съвремието  Laughing) не искаше да става Лорд командир.  Дори не си го помисли, докато Сам не му извъртя номер. Сам вярва, че Джон е правилният човек. Джон е принципен, справедлив и дори и самата Кейтлин се дразнеше колко много приличал на Нед, повече дори от Роб. Джон два пъти сключва някакви споразумения с Майс. Ако историята ще се повтаря и то донякъде, съм склонна да мисля, че по- скоро нашият Джон ще е в позицията на Крал на Севера (т.е. всепризнат Старк), отколкото някакъв обладан Друг. Но тук също можем да се заиграем с числата. Джон беше 998-ти лорд- командир. 9+9+8= 26. 26/2 = 13  Laughing. Не знам дали означава нещо. Сега ми хрумна Simple Smile.

# 395
сега не си спомням точно, но Валът щеше да падне /?!?/ при #999  newsm78
или някакъв друг огромен катаклизъм щеше да сполети Вестерос при #999  Rolling Eyes

пп на Аря, ако се помотка още малко, няма да й остане никой за убиване, спряват се чудесно и без нея   Joy
/Рамзи, Рууз, няколко дузини Фрей - без да са й първоначалния списък/

# 396
  • Варна
Нищо не допуска, че Краля на нощта може да е имал мания за величие.  Laughing Не се знае дали пък и той не се е дърпал като са искали да го правят Лорд -Командир.

# 397
Продължавам в друг пост по другите теми, за да не става прекалено дълъг.

Бриен и Джейм ми е супер интересна линия. Едва ли по мое мнение ще се стигне до интимности. Мисля, че нито един от двамата до момента не осъзнава емоционалната си привързаност към другия. По- скоро към момента ги свързва чувството за дълг, чест, благодарност, уважение и дори приятелство. Колкото и да ми се иска да видя една щастлива любов в този епос, според мен няма да ни огрее. Някой спомена, че според Джайм бил валонкара и аз съм абсолютно съгласна. Така че очаквам да убие Церсей, гледайки я в очите и бавно пронизвайки я с "Чест" Simple Smile). Най- вероятно той ще умре веднага след това, а Бриен по пътя да изпълнява поредното си обещание. Но аз съм 98 % убедена, че е потомка на Рицаря, така че може и по друг начин да се развият там нещата.   Надявам се, че е напълно жива, а не съживена. Нямаме предпоставки към момента да мислим, че са я обесили. Нали изкрещява една дума и тя я спасява. Дали е меч, Чест или Лед? Чичо Мартин казал, че е "меч", ама не виждам как тази дума би я спасила в тази ситуация. Ако беше убита обаче и съживена, щеше ли да се втурне да търси Джайм? Те тия съживените се спотайват, не се появяват в легиона на противника, за да искат да си поговорят с някой. Те дебнат, хващат някой неподготвен и изпълняват някоя справедлива според тях присъда Simple Smile.

# 398
Нищо не допуска, че Краля на нощта може да е имал мания за величие.  Laughing Не се знае дали пък и той не се е дърпал като са искали да го правят Лорд -Командир.

Не съм съгласна. Ако нямаше мания (може и придобива след половият акт Simple Smile)), нямаше да се провъзгласи за Крал. Така или иначе властта е в неговите ръце като Лорд- Командир. Но той иска още и още- иска по- висока висока титла и кралство. И си ги присвоява.

# 399
Но как е възможно Джон да стане крал на Севера, при положение , че е незаконен син, не мисля , че наистина ще го признаят за Старк. И не се знае дали изобщо е Старк по баща( може да е по майчина линия)  newsm78 или чичо Джордж може да реши кардинално проблема с Джон, да вземе да умре от раните си! Кой знае?

# 400
  • Варна

Не съм съгласна. Ако нямаше мания (може и придобива след половият акт Simple Smile)), нямаше да се провъзгласи за Крал. Така или иначе властта е в неговите ръце като Лорд- Командир. Но той иска още и още- иска по- висока висока титла и кралство. И си ги присвоява.

Ами според хронологията, той първо преспива с Другата, след това я води на Вала. Като Лорд Командир той няма право на семейство, затова се провъзгласява за крал, за да я направи кралица.
Още не е късно Джон да направи същото.

# 401
А коя евентуално би била кралицата на Джон? Вал? Денерис?

# 402
Но как е възможно Джон да стане крал на Севера, при положение , че е незаконен син, не мисля , че наистина ще го признаят за Старк. И не се знае дали изобщо е Старк по баща( може да е по майчина линия)  newsm78 или чичо Джордж може да реши кардинално проблема с Джон, да вземе да умре от раните си! Кой знае?

крал от страна на диваците няма проблем да бъде - те следват силните и т. н.
северняците от южната страна на вала не знаят, че може да не е син на Нед, но дори и да е син на Лиана, все е Старк повече от всички останали
за мен Джон няма проблем да бъде какъвто си иска - нали и Станис го искаше като законен владетел на ЗХ
само да реши какъв иска да бъде  Mr. Green

а защо му е на Джон кралица? може да си бъде крал и без кралица
Вал - съмнявам се, Денерис - потрисам се от идеята  Laughing

# 403
  • Варна
Относно валонкара, смятам, че това не е Джайм, нито Тирион. Нечий друг по-малък брат е.
Джайм не е способен да удуши Церсей според мен, да я прониже с меч, да. Но удушаването определено не е работа за него. Тирион има опит в удушаването, но не смятам, че ще го направи.
Относно евентуална любовна връзка Джайм - Бриен, смятам, че ще има намеци за такава, но в крайна сметка няма да се консумира, защото Джайм ще умре. На 90% съм убедена, че чичо ще го убие в 6-та книга.

# 404
  • Варна
А коя евентуално би била кралицата на Джон? Вал? Денерис?

Друга.

Общи условия

Активация на акаунт