"Песен за огън и лед" - 6

• 62 553
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • Русе
Като че ли при публикуването във форума се разваля форматирането от Уърд и разни пасажи и реплики се разместват, което създава визуално неудобство при четене, липсващи тирета и други. Трябва да измислим нещо за в бъдеще Simple Smile

# 466
"Белият дракон за игра на киваси се беше изтъркалял в краката на Тирион"
Интересен намек от чичо Мартин или поредната му  заигравка с фен теорийките отностно  Тирион ?

# 467
Мале толкова влезнах в света на мартин, благодарение на труда на преводача и редактора, че забравих да БЛАГОДАРЯ, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ   bouquet

# 468
  • Варна
Оправих някои неща, които се бяха получили при копирането на текста. Сега трябва всичко да е наред.

Цитат
На нагръдника му имаше изобразена толкова греховна сцена, че Тирион веднага го определи като свой духовен брат.
Това колкото пъти го четох, толкова пъти се смях. Joy

# 469
"Ще дойде ден след дългото лято, когато звездите ще кървят и студеният дъх на мрака ще пада тежко над света. В този злочест час един воин ще изтегли от огъня пламтящ меч. И този меч ще бъде Светлоносител, Червеният Меч на герои, и този, който го държи ще бъде Азор Ахаи и тъмата ще бяга пред него."

Това е пророчеството. В легендата се допълва, че мечът е трябвало да бъде закален с удар в сърцето на любима, при който "са се леели сълзи". Също така се споменава, че от раните на Ниса Ниса е излизал пушек.
Дано само Мартин не извърти нещата така, че "любимата" да се окаже един от драконите - все пак те нито са мъжки, нито женски, а когато ги ранят от раните им излиза дим.

Цитат
Копието му бе останало забито в гърба на Дрогон и се люшкаше при ударите на крилете му. От раната се вдигаше дим.

# 470
Много силна глава, още един път я прочетох и като бруталност, като действие и като важни новини:
Слагам мислите си в спойлер, защото така бяхте казали(всичко което е след Танца  е  спойлер)
Скрит текст:
Дрипавия принц е обърнал плаща, на мен това ми говори, че дорнците са се свързали с него, и той е освободил заложниците. Което реши една от загадките.
Други остават, например ще спрат ли с избиването на робовладелците/юнкайци железнородените или ще продължат настъплението си към Мирийн?Кога ще надуят рога?До сега, в тази глава поне Тирион не чу по странен  рог(бяха добре описани , рогове от Мирийн, басови рогове на железнородените, свирки на Карт и прочие) Simple Smile
Въобще чакането продължава, а от всичките въпроси само на два беше отговорено:
1.Дрипавия принц и заложниците
2. Как Тирион ще се избави от ситуацията, и как ще почне  да воюва за Денериз
Лек ден на всички Simple Smile

# 471
"Ще дойде ден след дългото лято, когато звездите ще кървят и студеният дъх на мрака ще пада тежко над света. В този злочест час един воин ще изтегли от огъня пламтящ меч. И този меч ще бъде Светлоносител, Червеният Меч на герои, и този, който го държи ще бъде Азор Ахаи и тъмата ще бяга пред него."

Това е пророчеството. В легендата се допълва, че мечът е трябвало да бъде закален с удар в сърцето на любима, при който "са се леели сълзи". Също така се споменава, че от раните на Ниса Ниса е излизал пушек.
Дано само Мартин не извърти нещата така, че "любимата" да се окаже един от драконите - все пак те нито са мъжки, нито женски, а когато ги ранят от раните им излиза дим.

Цитат
Копието му бе останало забито в гърба на Дрогон и се люшкаше при ударите на крилете му. От раната се вдигаше дим.

И в двата примера обаче липсва меч. Пророчеството се отнася най-вече за Светлоносец и държителя му. При Денерис също има силни елементи от пророчеството, но отново няма меч.  Peace

# 472
"Белият дракон за игра на киваси се беше изтъркалял в краката на Тирион"
Интересен намек от чичо Мартин или поредната му  заигравка с фен теорийките отностно  Тирион ?

Мисля, че вече търсите под вола теле  Peace   На всякъде виждате намеци  Crazy

# 473
Като че ли при публикуването във форума се разваля форматирането от Уърд и разни пасажи и реплики се разместват, което създава визуално неудобство при четене, липсващи тирета и други. Трябва да измислим нещо за в бъдеще Simple Smile

Ако в Уърд, запазваш като txt, копи-пейст-а не би трябвало да промени форматирането.

И аз да благодаря за превода ти и редакцията на Хексе   newsm51
Страхотна работа newsm10

# 474
  • Варна
Проблемът е, че аз съм с Линукс и нямам Уърд. Съхранявам като .odt файлове, а като ги кача в DOX, човек ползващ Уиндоус не може да ги отвори. Ама нищо де, мога да редактирам и ръчно, хем така минава още една проверка. Grinning

# 475
Коронис, с удовоствие прочетох превода, благодаря!  Hug
Благодарности и на Хексе за редакцията.   bouquet

# 476
  • Русе
Бумър, мерси, като излезе следващата глава от „The book that was promised“ ще пробваме Simple Smile

Хексе, програмите на линукс могат ли да запазват в .txt?

# 477
Огромни благодарности на Коронис и Хексе за превода и редакцията!   bouquet

# 478
  • Варна
Бумър, мерси, като излезе следващата глава от „The book that was promised“ ще пробваме Simple Smile

Хексе, програмите на линукс могат ли да запазват в .txt?

Не съм пробвала, то линукса може и да запазва в . doc, но ми изписва предупреждение, че може да имам проблем с евентуални промени и ми препоръчва да го запазя в .odt.  Което пък означава, че човек , който ползва Уиндоус ще има проблеми.  Crazy Ще пробвам с txt -to.
Запазвала съм документ под Линукс и после като се отвори под Уин, излиза малко по-различно.

В един идеален свят всички ще са с Линукс. Laughing

# 479
  • Русе
 .odt, не се ли отваря с ОpenOffice

Общи условия

Активация на акаунт