Бебешка кошарка

• 5 402
  • 32
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Много съм объркана вече  Confused Ходихме до Хиполенд и първо разглеждахме кошарките, спряхме се на този модел на Cangaroo http://cangaroo-bg.com/?act=inside_product&product_id=242,  но после като видях дървените на Bertoni........  ..http://www.bertoni-eu.com/bg/products/beds/731-trend%20plus
Мисля, че вече искам дървено, страшно много ми хареса на живо, стабилно е, многофункционално. И сега не знам, какво да решаваме. А и с така оскъдното място в стаята  Thinking

# 16
  • Плевен
И в нашата стая мястото беше оскъдно,затова си взех сгъваемото на Бертони.Не си е удрял главата в него,но дори и да беше то е платнено.Докато дървените им трябват обиколници предполагам...Моето до 5 месец си спеше в количката денонощно,губеше се просто в голямото легло

# 17
Аз нали съм с дървено, не си удря главата, въпреки, че не е от най-кротичките, към олекотеният юрган имаше обиколник, но когато го сложих, тя взе да го дърпа, пада й на главата, или пък си прави дупки да гледа извън кревата, и поседя една седмица и го махнахме, така че не е нужно изобщо да купувате такова. А по въпроса за мястото, нали и кошарата - сгъваемата и тя заема място, защото ако ще се ползва, няма как да стои сгъната  Wink

# 18
Смело купувай дървеното, хич не го мисли. Моето е такова, но по- стара версия. Имаш място за дрешки в чекмеджетата, повивалник- компактно и удобно. От обиколниците не видях смисъл, а и педиатърката каза че са опасни- може да падне върху бебето и да се задуши.

# 19
  • София
  Дървено ще е май! Peace Тия обиколници как така падат? Аз мислех, че като го вържеш няма мърдане! Ако вързалките са му проблема, може да се пробвам да му сложа велкро- лепящите ленти, тях трудно ще ги отлепи  Laughing

# 20
Решетка има само отпред нашето легло, и само там има възможност да се вържат иначе не става, а детето още на 3м ги дърпаше докато не паднат, намирала съм я заспала под обиколника, или пък вдига ги откъм решетките за да гледа къде сме   Mr. Green

# 21
  • София !
Нашето е такова :

Разликата е само в цвета , взехме го в малко по тъмен цвят , иначе има и цветни - розови , зелени и т.н. . Удобство е , защото има и доста шкафчета , който лично на мен ми влизат в голяма ползва . Място за повиване , люлеещ се механизъм - никак не е лошо . Има и второ ниво , за начало беше на него , удобно е , не се навеждаш толкова . Сега вече я свалихме долу , ама тя е на близо годинка и е много палава  Laughing .

Иначе , обикилониците , ние много малко ги ползвахме . Много си буташе главата в тях и ме беше страх да не се задуши . А , и голяма ползва от тях , лично аз не видях .

# 22
  • София
  На такъв модел се спряхме и ние, само че мисля да е бяло със синьо- лилаво, мисля че имаше такова. Някакъв по- универсален цвят да е, че после ако имаме сестричка/ дай Боже  Praynig?  да става и за нея.

# 23
Не знам за кошарките, но ние се спряхме на дървено легълце със шкафчета от Arbor. 

Точните цветове ги няма тук, но е с лилаво и съм много доволна. Обиколници никога не съм искала  Peace

# 24

Нашето легло е същото само че го взехме тогава за повечко пари но е много красиво!
Сега го гледах за 306 лв. в този сайтhttp://www.bambino.bg/bambino-detsko-leglo-leydi-brezavenge-65165sm-p-1735.html а ходих и до техния магазин има още страхотни неща, от там ще Взимам за второто дете количка а и ми дадоха карта за 5 % отстъпка и излиза още по евтино!

# 25
Аз имам такава http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=11667&cat=106. Нямам никакви оплаквания, не е мръднала, даже сега я дадох да я ползват за друго бебе.

# 26
  • Sofia
И нашата кошарка е като на me too, само че зелена. Много съм доволна. Живот и здраве ако имам второ дете пак ще избера сгъваема.  Към нея обаче сме взели хубав матрак на Магнифлекс, без него няма как.  Peace

На вилата имаме такова , взехме го като беше на годинка, защото ходим там много често и ни омръзна постоянно да сгъваме и разгъваме нашето. Сгъваемото ми харесва повече  Peace

# 27
Мами, ние купихме такава кошарка от Айко:
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=51&pid=81399

Произвежда се от българска фирма - мебели "Кирев". Оказа се, че инструкцията е ужасна - една инструкция от половин страница, която е за общо 5 вида легла на същата фирма. Самата инструкция пък е написана и неграмотно на всичкото отгоре. Да не говорим, че няма никакво описание, как след време от бебешко креватче да стане на бюро или юношеско легло...Отделно болтчетата за люлеещият се механизъм не стигнаха, дупките за пръчките на решетката бяха по-малки и ги пробивахме допълнително. Всички мами с термин септември 2014, включително и мои приятели купили подобна мебел са изпитвали същите затруднения. Не бих ви посъветвала да купувате на тази фирма легло. След като писах и на Айко, и на самият г-н Кирев доста подборен мейл, как продукта не е това, което би следвало, както за парите си, така и за предназначението си, а именно - за бебе, след два дни мълчание получих мейл от г-н Кирев с линк към Youtube. Споделям го с вас, все пак, ако някой реши да си купи такова легло, да не се мъчи:

https://www.youtube.com/watch?v=GDKwaUG7ttY&feature=youtu.be

# 28
  • София
Хахаа, не сме се сетили, че в ютюб-а може да  има такъв клип. Моя мъж и един приятел два дни се мъчиха с тоя модел креват. Сега бебчо си спинка сладичко в него.

# 29
Извинявайте,че побутвам темата, ама искам да си кажа мнението и да улесня избора на чудещите се. Защото продавачките в магазините много ги препоръчват тези легла 3 в 1 като супер практични и уникални (сигурно са на процент). И ние в стремежа да купим най-хубавото на пазара за първата ни рожба се сдобихме с едно такова чудо на техническия ум.
Нашето беше Деси Макси[/b]]Деси Макси и го купихме 2013.   И много много съжалявам за това. Защото:
Първо люлеещия се механизъм е доста сложен за монтиране и функциониране (или се люлее или се демонтира цялото креватче и се застопорява, а не е хич лека процедура) Аз си представях нещо,че като не искаш да се люлее, се застопорява по някакъв лесен начин, а то.... отремонтираш целия кош и после пак го монтираш, но махаш приспособленията, благодарение на които се люлее коша. Бе ужас
Второ (най-вече)- защото решетката е къса (дори на долното ниво) – детето ми се преобърна и падна жестоко, в следствие на което 2 седмици беше със синьо око, а аз още съм стресирана. Това е основната причина да публикувам мнение тук. Пише, че е 70 см, ама реално от матрака до края (ние купихме хубав, твърд и скъп, но не съжалявам за него) е горе долу 45 см. И тя като се провеси е наполовина навън (падна като беше на 1г2м.). И отказвам да я оставам вече без надзор в кошарата, т.е. да спи. Тя също не е ентусиазирана да стои вътре. Сега ни предстои да го махнем горния кош и да остане юношеското легло, защото заема място. Вкарах кошара за игра и нощем спи в нея. Но няма място къде да се обърне човек в стаята.
Заключение: не се минавайте (като нас), защото, освен че е много красив (няма спор за това) и с много шкафове (побира ми почти всички дрехи, хавлии, одеалца, и още), с друго не може да ви впечатли. И е скъпо – 400 беше някъде 2013г. Поддадох се на емоциите при избора му и избрах най-сладурското и уж-практично.  А не най-функционалното. Вярно,че се навеждам много в началото, като я сменях, ама не мисля че това е от голямо значение. Детето ми е спало вътре общо около максимум  5-6 месеца, защото в началото не искаше. Да не казвам че монтажа е сложен и трудоемък и сам човек трудно ще се справи (т.нар. инструкции са 1 листче, барабар с 1 торба дюбели и винтове, иди се оправяй)
Трябваше да купя една обикновена дървена кошара и после да не й мисля. И сега като се замислихме с мъжа ми, че като почнем за второ детенце да имаме, какво ще го правим това легло?
Все пак успех на пазаруващите.
(само да кажа,че не съм хейтър , а искам да споделя опит, защото ако дори всеки да ми казва,че "то паданията са нормално нещо, колко още ще има..." , аз не мисля че ще оставите децата си да падат безразборно от 1,5 м. височина, незнайно как и да не се впечатлите. Считам,че все пак ТРЯБВА да има НЯКАКВИ СТАНДАРТИ, които да се спазват,  за да не ги правят тези решетки толкова къси и да не подлъгват нас, купувачите без опит!

Общи условия

Активация на акаунт