СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 263
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Полезна информация ми дадохте, значи не съм само аз да го пия 3х2 Blush
Да, казаха ми да го пия до 12 седмица, а ако имам продължителни болки да пия и но-шпа!

# 106
fashionmama, БРАВО!   bouquet

# 107
Много хубава първа страничка!  Hug
Дано да се запазим в тоя състав и дори да се обогати списъка до края   bouquet

# 108
Здравейте и от мен!
fashionmama супер си я направила страничката!! Аз май съм преди всички. Калкулаторите казват 30.08.2014г.
Да се отчета за прегледа: Ами нищо не направих  ooooh!Напълно забравих, че е грипна епидемия, а съм в тази сфера  #Crazy Banghead Поне успях да си запиша час за 05.02, но ме помолиха да проверя преди това дали е отменена епидемията та да ми отложат часа....  smile3557
И като съм почнала да взема да ви се намрънкам докрай. Вчера освен, че не си видях бебока ами на всичкото отгоре чавето беше решило, че трябва да ме тормози. Цял ден ми се гадеше от най-малкото нещо. За капак привечер с ММ ходихме до супера в мола (не че нещо ама е до нас) и представете си каква радост беше за мен парфюма на всяка мадама, с която се разминех...  Sick smile3514, а в гастронома вече мислех, че ще се гътна или ако не то поне за малко да напълня някой хладилник Confounded Confounded newsm45
Сега само се моля днес да е по храно-задържащ ден.... хаха Praynig

# 109
Леле, колко много септемврийски мами се събрахме  Hug
А за първата ни страничка ... без думи  Flutter  адмирации към fashionmama newsm76
Според един калкулатор, в който задаваш деня на пункцията (да припомня, че съм ин витро) ми изчислява, че съм 8 г.с. с термин 7.09., но ми се иска и доки да го потвърди, затова все още няма да се вписвам на първата.
Иначе и аз записах час за първа ФМ в клиника Надежда при д-р Михова за 27.02. Аз съм си пациент на клиниката и им имам пълно доверие за всичко. Живот и здраве там ще се следя и искам и там да родя.
А за симптомите ... ох ... при мен си започнаха още в 4та седмица  Sick Сутрин миенето на зъби е най-голямото предизвикателство ... Свалила съм и 3 килца от това неядене, но при мен има мегдан, така че това не ме притеснява  Laughing

Желая ви спокоен и усмихнат ден и внимавайте с тия гадни вируси  Hug

# 110
Добро утро!  Simple Smile

Момичета много благодаря за отговорите сега съм по-спокойна.
 Albenny, прочетох твоя пост аз съм в същото положение  Simple Smile. С час за 11.02 да чуем сърчице, но  на мен ми изписаха Утрогестан 2*1, сутрин да се пие, а вечер вагинално. Освен това поради предишния мисед лекаря каза да пия и половинка Аспирин протект, както и Нош па. Притесни ме този Аспирин протект, но се консултирах и с втори гинеколог, който каза да го пия и да не се притеснявам. Някоя от вас знае ли нещо повече защо се пие този Аспирин протект.

Хубав ден  Simple Smile!

Ей Рали 85, знам че всичко ще е наред. Горе главата

# 111
Здравейте и от мен   Peace

На 27 год. съм от Пазарджик, първа бременност, термин според калкулатора - 03.09, но все още не е потвърден и от д-р. Доста съм притеснена напоследък, може би защото чета прекалено много форуми  newsm78 . Симптомите са ми съвсем в рамките на нормалнот: сънливост, напрежение в гърдите, корема и кръста, гади ми се, но не повръщам, което е добре Thinking От няколко дни имам нещо като по-засилено бяло течение с лека, но неприятна миризма, което може би е главният виновник за притесненията ми  Sad

Желая на всички леко и безпроблемно бременеене и вирусите да бягат от нас както дявол от тамян  Praynig

# 112
Въпросче към мамите, които са се спрели на болница "Надежда". Раждането разбрах, че струва 1400 лв. независимо дали е естествено или секцио. А самото проследяване на бременността колко излиза? За всяко посещение ли се плаща и колко? Моя позната ражда миналата година там, но имаше и АГ по ЗК, който й издаваше болничните. Тя обаче пази в голяма тайна колко й е излязло всичко, сякаш информацията е с гриф "строго секретно".  ooooh!

# 113
Момичета, става ли ви вече лошо? Вече съм в 6 г.с. и от сутринта ми е лошо, вие ми се свят. Какъв чай  ви помага? Пробвах с джинджифил, но свърши. Thinking

# 114
megi_zdr, в болницата предлагат 2 пакета за проследяване на бремеността. Единият е 480лв а другият 620лв. Виж повече на този линк:

http://nadezhda.bg/index.php?option=com_content&view=article … d=244&lang=bg

А за раждането цената от 1400лв мисля, че вече не е актуална, т.е. по-висока е в момента. Можеш да следиш темичката за болницата, включват се доста раждали там жени   bouquet

# 115
Какво количество фолиева киселина приемате на ден? АГ -то ми каза по 1 таблетка на ден , а аз чета в нета, че препоръчват по 2-3 таблетки 3 пъти на ден???

# 116
  • ул. "Мечтание"
Привет!
Завърнахме се от нашето малко пътешествие. Simple Smile Много се радвам, че отидохме, въпреки промяната на плановете и отменения ми курс. Simple Smile

Предишната тема я дочетох по диагонал, дано не съм пропуснала нещо важно.
Само да кажа за календарите - нито един до сега не ми е отчел вярно пола.  Peace Все ми дават момичета, пък аз имам момчета!  Mr. Green

fashionmama, благодаря за старанието за темичката! Simple Smile  Hug
На 28 г. съм, термин - 13 септември, Варна/Аврен, трето дете

Имам предложение - тъй като някои от жените, които пишат тук имат изгубени бременностти, мисля, че би било по-удачно и уважително да отбелязваме не коя поред бременност е, а кое детенце - първо, второ, трето, четвърто...

ver4eto88, с теб освен че сме с една и съща дата на термина сме и "градски". Баща ми живее в Нови пазар и там съм отраснала като дете. Peace

Espa, порови се първо за Кегелите преди да започнеш офанзивата. Наскоро ми обясняваха, че ги били отрекли да се правят по време на бременност. newsm78 Честно да си кажа не съм търсила допълнително инфо за тях, не обичам да ги правя много-много.  Whistling (до скоро страдах от инконтиненция и беше добре да ги правя, ама не ми допадат и това си е)

Иначе перфектни упражнения за бременни са йога клекове и котешки гръб. Тези упражнения също са много хубави.

mayamom, съжалявам за кофти опита, който си имала първия път. Sad Надявам се този път всичко да е наред и да мине леко.  Hug

Първто ми раждане беше нежелано секцио. Не мога и "спешно" да го нарека, защото нямаше нищо спешно, а само глупаво стечение на обстоятелствата. Месеци наред след това ревях, че съм готова да заменя моето идеално протекло секцио с какво да е вагинално раждане. Беше ми наистина тежко като преживяване и ми отне много време да го преодолея. Травмата от раждането може да повлияе много кофти на живота на жената след него. И ми е много тъжно, че родилната травма, постравматичния стрес след раждането и следродилната депресия силно се неглижират в обществото ни.  Sad Уви, не е просто въпрос на "колко силна личност си" за да го избегнеш или преодолееш.

poloni, искам да те питам за МД Варна (друг ако знае, също да се чувства попитан  Mr. Green) - ако отидеш на преглед по здравна каса винаги ли доплащаш нещо? За женската консултация вече разбрах, че при всички случаи се доплаща, но за отделен преглед не ми стана ясно.

Честито на всички новопристигнали в дружината и на всички чули сърчице!   bouquet Hug

ralinka83, зависи колко милиграма и каква е разфасовката. Мисля, че препоръчителното количество за бременни е 400-800 мг на ден. Thinking

# 117
фолиева - пия 3 по 400 на ден, препоръчва се при мами в рискова  Embarassed или въобще, не може да се предозира, така, че споко, иначе в книгите пише по 400 на ден  bouquet ... и пия мета, защото е в готов вид и отива директно в депата  bowuu

# 118
Здравейте,
успях да Ви изчета.
Аз снощи бях на 1ви преглед, имаме си сакче 1,4см, в дясно в матката. Има жълто тяло и според АГ-то всичко е наред. След 10-14 дни ще се видим пак за сърчице.
Взе ми проба за цитонамазка и ми написа какви изследвания трябва да си пусна.
Изписа ми витамини и но-шпа при нужда. Потвърди термин 21-22.09.2014г.
Много се радвам за добрите новини при всички, а чакащите 1ви преглед - бъдете позитивни и се радвайте на новината.
За момента при мен единствените симптоми са напрегнати гърди, подут корем, малко сънливост.

# 119
...След 10-14 дни ще се видим пак за сърчице.
...
Е защо чак след 10-15 дни за сърчице - мен утре ме вика за сърчице, пък и моя термин е за 22 септември  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт