СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 272
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
Днес бях на преглед преи д-р Чорбова във Вита и чухме сърчицето. Останах с много добри впечатления и мисля да се следя при нея. Хареса ми , че е директна и открита. Задава много въпроси , за да не пропусне нещо важно. Каза, че до тук всчко изглежда наред .Само за в сравнение , другият доктор, при който мислех първоначално да се следя ме прегледа на 2 пъти за по 5 мин без много обяснения и си тръгвах с чувството, че за него съм нищо повече от поредния преглед и едни бързоизкарани пари.
 Поради болести в родата др Чорбова ме посъветсва да се свържа с проф. Кременски(Национален консултант по медицинаска генетика) , за да се разбера с него дали ще са необходими допълнителни генетични изследвания освен БХС . Малко се притесних , но проф. се оказа много приятен човек. Успях още днес да се свържа с него и около 20 мин говорихме по телефона. За разлика от много лекари , вместо да ме повика още сега да си говорим на платен "преглед", той ме  посъветва, когато са готови  резултатите от БХС  да му се обадя пак. Посъветва да си направя БХС във Фемина , без значение при кой от лекарите там ,защото според него всички там имали нужната квалификация и много опит за ултразвуковия преглед, който е не по -малко важен от кръвните изследвания.

# 121
Добър вечер мамчета 
Нека и тук да се запиша какво каза доки.
Термин-24.08.2014
Бебо е -8,5 мм
В 11 г.с.съм.
Не съм съгласна изобщо,ама това е положението

# 122
  • София
Добър вечер мамчета 
Нека и тук да се запиша какво каза доки.
Термин-24.08.2014
Бебо е -8,5 мм
В 11 г.с.съм.
Не съм съгласна изобщо,ама това е положението

8.5mm. и си в 11г.с.?  newsm78 Не се връзват много нещата, миналия петък Точка-2 беше 22мм., 9г.с.+1 ден... Wink

# 123
Аз затова казвам че не съм съгласна

# 124
Здравейте, момичета, и аз да се представя - на 25 г, от София, с първа бременност и термин на 19.09 - да се надяваме Simple Smile странно, на мен лекарят не ми каза коя седмица съм и се мъча да се изчисля сама  Sad ние отиваме за сърчице след седмица и малко, нямам търпение. Искам да ви попитам - понеже преди бремеността си имах инфекции и слагах какви ли не хапчета и сега имам бяло течение, четох, че било нормално - има ли задължителни изследвания, които трябва да се направят? НБ спомена за цитонамазка...

# 125
Здрасти,
цитонамазката мисля, че е стандартна, или поне така ми каза моята лекарка.
Ти беше ли вече на 1ви преглед?
Аз предполагам, че сега на прегледа ако видят нещо съмнително ще ти кажат какви изследвания или медикаменти трябва да ползваш.
Аз имам питане къде в София/Пловдив мога да си пусна изследвания за рубеола, токсоплазмоза и цитомегаловирус. Имам още едно, което обаче не мога да разчета... Simple Smile

# 126
Ами мен едно ме притеснява - бях при една АГ, която си ме преглеждаше преди да забременея, първите два прегледа, на които отидох, след положителния ми тест, ме прегледа с онзи уред, които се пъха, нямам идея дали това е правилно или не, видя, че имам течение и каза "по-натам ще проверим"....Нямам идея кога е "по-натам". Преди 6 дни бях при друг, прегледа ме с уред, който се движи по корема - извинете ме, не съм запозната с точните им термини и съответно не стигнахме до бялото течение...

# 127
Kolibri86 , може ли да споделиш колко ти струва прегледа във Вита?

# 128
Платих 97 лв на рецепция. Бях на преглед, взеха ми и вагинален секрет. Но честно казано нямам идея кое колко струва по отделно , понеже на рецепцията беше лудница , а и аз бързах и бях малко в разлисми след разговора с докторката Thinking  Казаха ми , че ако се запиша на ЖК там е 620лв. От нея се приспадат всички изследвания и прегледи , които предстоят. Разликата е , че правят 20%отсстъпка от цената на всичко.  А в брошурата относно ЖК има и още по -точна информация за включените прегледи и изследвания. Иначе нямало проблем да си плащам и всеки път, но тогава не се ползва отстъпката.
Каая , ако искаш мога да ти я снимам и да ти я изпратя да я разгледаш на лични. Че ако трябва да я преписвам във форума ще стане много дълго , а и не искам да излезе като реклама.

# 129
Здравейте мами!   bouquet

fashionmama, благодаря, че се зае с темата. Аз съм на 27г., от София, термин 01.09.2014, първа бременност и респективно дете  Grinning

Иначе мами, както споменах в началото, посещавам ЖК и отделно друг лекар на частно. Втория определи със снимка и вагинален ехограф, че съм в 7.г.с и 5 дни на 06.01.2014, т.е сега съм в 10 г.с и 6 дни. Според лекарката в ЖК (с коремен ехограф) трябва да се уповаваме на последния ми цикъл - 25.11....т.е има десетина дни разминаваме. Може и да съм мама през август, обаче оставам с Вас!  Crazy

Малко мрън мрън - гади ми се постоянно, днес се стигна и до повръщане  Sick

Имам предписани Вомитусхийл капки, днес ги започнах по-сериозно....Помагайте, как се справяте с това?

Вчера бях на пренатална йога и щях да припадна по време на едно не-натоварващо упражнение, докато бях права. Кръвното ми е на 80/40 откакто съм бременна, а с това гадене, няма какво да ям/пия за да го вдигна.

Намрънках се - желая Ви само приятни симптоми  Heart Eyes

# 130
UniverseLoveMe  къде ходиш на пренатална йога ?

# 131
Момичета вече почвам да се изнервям втора седмица връщат бременни от клиниката заради грипна епидемия.Мисля като първи преглед да отида на частно и да не чакам чак до 5-ти при доктора.

# 132
UniverseLoveMe  къде ходиш на пренатална йога ?

Здравей, това е инфо за курса на който ходя:http://natalyoga.net/courses.html?tab=0&panel=1#TabbedPanels1 , провежда се в студио Янтра в жк.Изток.

Лека нощ   bouquet

# 133
Здравейте, дами!

Добре дошли на новите мами! Hug

fashionmama , първата страничка е приказна
mayamom, стиксам палиц този път всичко да се развие с раждането ти така както ти си представяш
benu7, възрастта ни е супер, не се тревожи за нея, всичко ще е наред Hug
megi_zdr, за пакетите в Надежда са ти дали линк, раждането за осигурени жени е 1750 лева от декември насам, не зависимо дали ще раждаш секцио или не. Цената включва престоя, неатологичните грижи и всичко около раждането. Избор на екип няма – раждаш при който е на смяна. Една приятелка ражда там октомври, беше много доволна, аз от нея се ориентирах към тази болница. Присъствието на бащата или придружител също влиза в цената, както и упойки, ако си поискаш
Нощни очи, благодаря много за линковете ти. За Кегел http://www.moetodete.bg/vuprosi-i-otgovori-573/kakvo-predstavlya … mennite-jeni.html  четох уж, никъде не пише да е противопоказен при бременност. Преди време много го тренирах, ама после занемарих работата. Хубавото е, че освен че има полза  за раждането и възстановяването след това, подобрява и сексуалният живот Mr. Green
Ето линк и за масажа на пиринеума http://www.purvite7.bg/articles/view/1754/masaji_na_perineuma.ht … ?page=1&rc=33
Kolibri86, само за инфо, без да искам да кажа нищо лошо нито за професора, нито за Фемина, но допълнителната информация винаги помага – повечето доктори от Фемина работят в Майчин дом и са колеги на професора Peace
Aria Montgomerie, влагалищният секрет е част от задължителните изследвания, така че със сигурност ще ти вземат, а вероятно ако кажеш, че имаш притеснения може и извънредно да ти направят микробиология
Аз пък така се надявам да пропусна цитонамазката, имам някаква нелогична съпротива срещу нея докато съм бременна, и ще говоря с докторката да я пропуснем, правих за последно септември месец, бях първа група и ми се струва излишно сега да повтарям
UniverseLoveMe, за кръвното опитай айрян със сол – много помага. За повръщането малки порции тестени храни – бисквита, няколко солети всеки път като усетиш пристъп на гадене

Мисля, че при мен гаденето понамаля, силно се надявам да съм прескочила вече този етап, но пък започнах да ставам много емоционално-ревлива – днес се насълзих при вида на снимка на майка с бебе, и ревах като магаре на една история на болна майка, която пише писмо на детето си. Толкова е нетипично за мен, че чак ми става смешно като се погледна отстрани, но определено го предпочитам пред гаденето и повръщането

Хубава и усмихната вечер   bouquet

# 134
Espa благодаря за информацията  Hug  Определено нямах представа за тази подробност . Явно не може да се вярва на никой доктор  в днешно време и всеки трябва да се подлага на съмнение и проверка  Confused

Общи условия

Активация на акаунт