СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 277
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • ул. "Мечтание"
Еспа, ще питам жената която ми го каза от къде има инфо за Кегела. Тя води курсове за бременни и като цяло ѝ имам доверие за информацията, която ми предоставя. Но мисля и аз да си се разровя по въпроса. Ако намеря нещо интересно ще споделя.

Някой се чудеше как да си изчисли седмиците, в които е... може да използва някой от тикерите, например този на бг-мама: http://www.bg-mamma.com/?action=lenti

Когато бях бременна с първото си дете ходех на йога при Роси. Бях доволна!  Peace Изненадвам се обаче, че ви е взела на толкова ранен етап, обикновено приема бременни след 12та седмица.  Thinking Във Варна ходех в Тримурти при Вели, но не знам дали води в момента йога за бременни.

На мен не ми се гади, но това ужасно усещане за студ, което ме напада вечер ме побърква. Ето сега, облякла съм се дебело, духалката е до мен, краката ми чак парят, а аз треперя и ми тракат зъбите.  #Crazy ooooh!

# 136
Нощни очи , ще съм много благодарна, и аз ще чета
Обаче това чувство за студ и мен ме побърква - и аз сега съм с духалка в краката, жилетка и треперя като лист, не си спомням такава екстра от първият път
Kolibri86, доколкото знам докторите във Фемина наистина са добри или поне някои от тях, но имах в предвид, ако искаш да проучиш и други възможности. Аз съм леко обременена - за всяко нещо правя такъв грандиозен рисърч, че накрая понякога се самоизгубвам в инфото Laughing та моята крайност не е хубава  Hug

Мацки, някой може ли да ми препоръча мамолог, с опит с бременни - трябва скоро да си правя редовният преглед, а повечето доктори се мръщят на бременни и кърмещи, защото поради хормоналните изменения не се вижда много добре на ехограф. Аз съм с операция на едната гърда от фиброаденом още от преди първото раждане и ми се ще да се следя редовно и сега, че ако трябва да ида на доктор след като приключа с кърменето ще има да си почакам Laughing

# 137
  • ул. "Мечтание"
На прима виста каквото ми излезе защо да не се правят Кегел по време на бременност:
http://positivelypregnant-mummytrainer.blogspot.com/2013/02/no-m … ng-pregnancy.html
http://www.geekinheels.com/2010/06/17/kegels-alone-may-not-be-beneficial.html
http://breakingmuscle.com/womens-fitness/stop-doing-kegels-real- … for-women-and-men

Има и още линкове разбира се, но те като цяло казват същото.

В последния линк има и много хубаво обяснение за клековете. Peace

# 138
  • София
Добро утро! След вчерашния преглед съм малко по-спокойна, има си сърчице детето и то бие ли бие  Heart Eyes
И доктора склони да ми намали дуфастона до два пъти на ден, кадах му че имам блудкав остатъчен вкус в устата...но и като нямо зацапване човека се нави Peace
До скоро!

# 139
НБ .... Аз имам питане къде в София/Пловдив мога да си пусна изследвания за рубеола, токсоплазмоза и цитомегаловирус. Имам още едно, което обаче не мога да разчета... Smile ....

Тези изследвания аз ги правих в ЦИБАЛАБ - София, но мисля, че в повечето лаборатории ги правят, например Бодимед, Пролаб, Медицел и т.н.    bouquet

# 140
Момичета един въпрос, вие имате ли някакво течение? При мен се появи едно много странно медузесто прозрачно и разтегливо, все едно съм в овулация, но е по- гъсто. Съжалявам за описанието, но е такова... Това да не е "тапата" и да е сигнал за аборт? Кога се образува тя? Имам кандида албиканс, но още казаха да не ги лекуваме гъбите...Това течение не е постоянно, просто през ден два и ми пада едно малко парче медуза... даже май след секс ми се получава сега като се замисля...

# 141
Аз мисля, че не е притеснително, но можеш да звънеш на доктора си. И аз имам течение, понякога е малко по- силно.

Как сте днес, момичета? На мен много ми се гади от миризми. Особено от цигарен дим, всичко ми се обръща. ММ още не може да свикне, че вече трябва да пуши навън и пали вътре. При което настава голям скандал и той излиза. Ама докато излезе  Sick

# 142
Адриана, 23г. термин 15.09.2014, Перник, първа бременност!
Ще бъда много благодарна, ако ме присъедините към групата на бъдещите септемврийски мами!

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 09:38 от selinadi

# 143
Аз мисля, че не е притеснително, но можеш да звънеш на доктора си. И аз имам течение, понякога е малко по- силно.

Как сте днес, момичета? На мен много ми се гади от миризми. Особено от цигарен дим, всичко ми се обръща. ММ още не може да свикне, че вече трябва да пуши навън и пали вътре. При което настава голям скандал и той излиза. Ама докато излезе  Sick
Ама е като желе, странно е като сопол се разтяга, но е по твърдо както беше при овулация, да не е тапата това? Тя дали се е образувала вече?

# 144
"Церевикалната слуз се сгъстява в шийката под влияние на гестативните хормони и образува така наречената запушалка, която затваря изцяло входа на маточната кухина.

Влагалищните секрети стават все по-обилни и реакцията става по-кисела, като по този начин предпазват влагалището от евентуална микробна атака. За съжаление обаче влагалищната киселинност подпомага развитието на микроскопични гъбички, които предизвикват нежелателни микози.

това става през 6 г.с "

"7 седмица от бременността
За бебето: Основата за мозъка и нервната система на бебето вече е готова, и те започват да се развиват с много бързи темпове. Започва формирането на очите, ушите и устата
За бъдещата майка: В цервикалният канал се образува жилава “тапа” която запечатва утробата. Научете още за 7 гестационна седмица от бременността по седмици.

Вижте Още от Bremennost.bg http://bremennost.bg/bremennostta-po-sedmici.html#ixzz2rlvBOmlo"

Това намерих в нета. И не мисля, че твоето е това  Hug

# 145
  • гр.Варна
Момичета от Варна,
Моля,ако решите да ходите на йога за бременни,свиркайте.И аз имам желание да ходя на някакви раздвижвания.
Колкото и да е опасно ,от гл.т. на гъби,мисля да ходя да плувам през уикендите.Този вид спорт ми действа най-добре:)
Аз реших да се запиша на ЖК при моя си доктор.Той е във Военна и се познаваме от 7-8 години.Обгрижва цялото ми семейство и доста от колежките.Заради предните спонтанни аборти,възнамерявам да ходя ежемесечно при д-р Емин:)За феталната ще се доверя отново на Балев.Предният път ходих при Балев в 16 г.с.  и в 26-7-при Давидков.Такива глупости ми наговори,колко е велик,че той е най-добрият на фетална.Че ако му има нещо на детето вече е късно за аборт  и т.н.Не бих отишла пак при него. ooooh!Поне засега съм на такова мнение;)
Хубав ден! Hug

# 146
  • София
Молинка, аз имам също течение. Моето си е кремообразно и бяло. Тапата ти в момента тепърва се образува и не мисля, че сега точно ще пада. Ако толкова се притесняваш, отиди на лекар. Другият ми съвет е да разредиш малко сексуалните контакти поне още няколко седмици, ако намираш това за притеснително.
Гледам повечето вече сте чули сърчица! Страхотно. Аз съм на преглед чак на 13 февруари за регистрация. Предния път видяхме сакче с жълто тяло, отговарящи на седмиците, но за сърчице беше рано. За това ме викна чак за регистрация.
Много бих искала да ида и аз на някаква йога за бременни, обаче нямам никакво време, а и грижите за малкото са ми перфектната йога.  Joy
При мен гаденето спря, но аз имах едни стресови ситуации със спешно преместване в друго жилище и изхабих страшно много нерви и тогава ми беше и гаденето. Сега вече нещата са добре, гаденето отмина с нервите. Само от определени храни имам леки киселини.
За Феталната ще говоря с докторката ми на 13-ти и тя вероятно ще ме прати някъде. Не ми се занимава да търся доктори, да се мъча да записвам часове и т.н. Гледам да си спестявам излишните излизания, че като се помъкна с малкия с колата и е едно чудо. Понякога се налага да го нося, което в момента няма да е никак добре. Днес ми се налага да го заведа на доктор и трябва да е с колата, ама чистене на кола от сняг и цялата тая процедура ми е уморителна хахахаха. ММ е на работа и няма как да дойде с мен, затова ще помоля майка ми  Mr. Green
Предната бременност последните месеци изкарах зимата и мога да кажа, че дори ми беше топло постоянно. Сега студеното е в началото на бременносттта, но не усещам някаква разлика. Добре ми е.

# 147
  • София
И на мен ми е студено през повечето време, даже снощи виках на ММ, нали уж на бременните им било постоянно топло!На мен ми е постоянно студено!  Joy

# 148
И на мен ми е студено. Само вечер като се приберем, ММ пали камината и тогава настава ад. Отваряме навсякъде и е горещо. И се приместих в най- хладната стая и съм заспала. После детето дойде да ме извика да спя при нея.

# 149
  • ул. "Мечтание"
Привет!  Hug

Bossa Nova, честито сърчице! Много се радвам, че всичко е наред и са ти намалили дозата дуфастон.

molina_bohemi, по време на бременност обичайното влагалищно течение се увеличава. Тъй като имаш и гъбички е напълно възможно това допълнително да го засилва. Гъбичките обичайно започват да ги лекуват след третия месец (12-14 г.с.). Доста ефективен начин за справяне с тях е антимикотичната диета.

alaskan summer, ще се радвам да сме дружки за спортуване някакво.  Peace Тепърва ще разучавам какво се предлага в града. До нас преди имаше бели денс за бременни, много е добро принципно, но не знам дали сега има пак.

Общи условия

Активация на акаунт