СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 295
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
 fashionmama миличка имаш ли някакви симптоми?Как се чувстваш?Мисли само хубави неща времето ще покаже.Стискам ти палци! Имала съм неуспешна бременост между двете и тогава няма да забравя колко трудно ми беше, но доктора ми каза природата си знае работата.

# 166
  • ул. "Мечтание"
Понеже още не съм се записала за ранна фм, мислите ли че е късно...смисъл дали има часове още...

Има един начин да разбереш - да си избереш къде и да се обадиш.  Peace

Дано гаденето ти отмине скоро.  Hug Обичайно отшумява към 12-13 г.с.

# 167
Здравейте, момичета!

Аз днес бях на преглед и нещата не са кой знае колко обнадеждаващи. Видя се сак, видя се и ембрион, но много малък, 3 мм, за сърце изобщо и дума не можеше да става. Последният ми цикъл беше на 27-ми ноември, което означава, че ако е била нормална овулацията, сега трябва да съм на около 5-6 седмици, но всъщност не се знае кога е била овулацията, тъй като след раждането цикълът ми все още не беше станал редовен. Така или иначе, докторът ми препоръча да не се ентусиазирам много, не може да даде гаранция, че нещата ще се развият добре, та да го имам предвид. Сега не знам, аз гледам да не се вкарвам във филми, казвам си, че всичко ще е прекрасно, вътрешно така си го усещам... Но все пак да ви питам, някой с толкова малък ембрион? И в коя седмица сте?

Не се притеснявай излишно, знам че е трудно, но изчакай и всичко ще бъде наред. При мен ситуацията беше същата- побъркаха ме в началото- нищо не виждаха, казваха че е или извънматочна или деформиран сак...колко пъти пусках чхг не ме питай... видяха сак, но ембион не..и накрая се оказа, че всичко е ок ( дай Боже и за напред да е така). В края на 6 г.с видяха ембрион и даже сърце чухме Simple Smile
Стискам палци всичко да е наред  bouquet

# 168
Fashionmama стискам палци всичко да е ок, мисли положително.
Аз днес бях на лекар, всичко е ок 7г.с. ще се видим пак след две седмици  Simple Smile
Мамите от София, къде ще правите БХС?

# 169

poloni, искам да те питам за МД Варна (друг ако знае, също да се чувства попитан  Mr. Green) - ако отидеш на преглед по здравна каса винаги ли доплащаш нещо? За женската консултация вече разбрах, че при всички случаи се доплаща, но за отделен преглед не ми стана ясно.

Ами много зависи от лекаря... Примерно, ако те гледа и на ехограф, 100% ще те накара да си доплатиш. Но пък разбрах, че в таксата им за ЖК поне влиза ФМ и БХС, макар че аз все пак бих отишла и на още едно място...

Благодаря за информацията!  Peace
БХС и ФМ не ме интересуват принципно и това е една от причините да се чудя дали да давам тия 300 лв отгоре за ЖК там. Исках да се следя при д-р Друмев, тъй като той е избора ми за лекар за раждането.

Ами не съм сигурна, че има голям смисъл...Но ако той ще ти води раждането е хубаво и той да си те следи...
То и аз затова се записвам там на ЖК, че на всичкото отгоре моята лекарка не работи по ЗК и не мога да мина метър с таксата.

Fashionmama всичко ще бъде наред! Въобще не се вкарвай във филми Wink

# 170
  • ул. "Мечтание"
Ти при кого си там?

# 171
Здравейте, момичета!

Аз днес бях на преглед и нещата не са кой знае колко обнадеждаващи. Видя се сак, видя се и ембрион, но много малък, 3 мм, за сърце изобщо и дума не можеше да става. Последният ми цикъл беше на 27-ми ноември, което означава, че ако е била нормална овулацията, сега трябва да съм на около 5-6 седмици, но всъщност не се знае кога е била овулацията, тъй като след раждането цикълът ми все още не беше станал редовен. Така или иначе, докторът ми препоръча да не се ентусиазирам много, не може да даде гаранция, че нещата ще се развият добре, та да го имам предвид. Сега не знам, аз гледам да не се вкарвам във филми, казвам си, че всичко ще е прекрасно, вътрешно така си го усещам... Но все пак да ви питам, някой с толкова малък ембрион? И в коя седмица сте? А, да, и термина си естествено пак не го знам. Евентуално след 2 седмици ако отида и се види сърце, това ще е добър знак, но аз реших да си резервирам час за след месец, то ако има някакъв проблем, ще разбера така или иначе. Simple Smile

Момичетата, които ми писахте на лични съм ви оправила данните, на другите съм в процес на преработка, но ми е много слаб нетът и не знам кога ще успея. Просто докато ми зареди до края на страницата, съм се изнервила и съм затворила всичко Simple Smile Ша извинявате!   Peace
Миличка, не си в 5-6 седмица, а вече трябва да си в 9-та, ако последният ти цикъл е бил края на ноември. Ей сега ще ти прикача снимка. Аз съм в 5-та нямам ембрион още

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 19:18 от molina_bohemi

# 172
За fashion moma! Това са данните ти, ако наистина цикълът ти е бил на 27 ноември.  Hug

# 173
Молина, ти кога си на следващ преглед?

# 174
  • София
fashionmama, и моят последен цикъл беше на 27 ноември, и миналия петък ехографът отчете 22мм., 9г.с.+1 ден.... много, много силно ти стискам палци да си с късна овулация, и всичко да се нареди!  Praynig

На ранна фетална морфология се записах при Стратиева в МЦ "Св.Петка"- на 14 февруари, тогава би трябвало вече да съм в 12-а седмица. Имат пакет с биохимичен скрининг 120лв. и всичко се прави в един ден.  Peace

И аз съм една погрозняла, с дъщеря ми как ми се заглади лицето само, как ми се наляха устните- като си гледам снимките от 2012-а, съм едно доста добре изглеждащо мамче.  Mr. Green А сега ще съм слон безподобен (качих килограми през майчинството вкъщи и започнах с +6 отпреди), но...да сме живи и здрави!  Hug

# 175
fashionmama, ти кога научи, че си бременна? И имаш ли горе-долу идея кога може да е станало забременяването? Така може би ще навържеш как са нещата и дали е късна овулация, или нещо друго?

ioana_ana
  ранна ФМ в 11-12 г.с казваха момичетата по напред в темата, ако греша, да ме поправят.

Аз още не съм ходила да чуя сърчице. А не знам дали мога да дочакам докато дойде време да следят бременността. ЛЛ каза, че ще даде направление след като изтече първото, при мен след 8 февруари.
Отделно вече освен, че се чудя кой да ме следи, вече се чудя и къде да раждам. В работата има ДЗО обаче ми е трудно да ги разбера дали ще ми осребрят раждането.
Освен това положението много сериозно се затяга, ще ни карат да работим и в събота и всякакви други неща и вече търся гинеколог, който би ми дал болничен без много разногласия, защото само хабя нерви. Знам, че излизането в болничен ще ми намали майчинството, но съм готова на тази жертва  Thinking Някой знае ли какво е нужно за да ми дадат дълъг болничен?

# 176
fashionmama,  Hug . При нерегулирана менструяция е трудно да се изчисли точно в коя седмица си. При следващия преглед докторът ти ще изчисли термина според големината на ембриона, по-точно ехото ще го сметне според размерите. Това, което е прикачила Молинка е за нормален цикъл с интервал 28 дни. Засичала ли си си овулацията? По нея също може да се изчислява седмица? При вас проблем ли е да си пуснеш изследане по свое назначение? Защо не си направиш два кръвни теста, за да видиш има ли нарастване на стойностите?
Аз в събота при бях при доки. Чухме сърчице. Но тя ме "покани" пак чак в края на февруари, т.е. след един месец. Вас май всички ви викат пак след две седмици  newsm78 Тогава само за записване на ЖК ли ви викат или има и някаква друга причина?
Каая, не би трябвало да имаш проблем за болничния. Може дори да ти дадат наведнъж за няколко месеца със становище на ЛКК. Ако се притесняваш за майчинството, може да си пуснеш отпуската за тази година и след това болничен.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 20:24 от megi_zdr

# 177
megi_zdr, с какво би ме спасила отпуската за тази година? Честно казано не ми е много ясна материята...

# 178

K. Aтанасова

megi_zdr, с какво би ме спасила отпуската за тази година? Честно казано не ми е много ясна материята...

Ами отпуската ти за тази година е 22 работни дни, предполагам, така че можеш да си ги пуснеш първо тях. А за болничния - едва ли има лекар, който би ти отказал такъв, като му обясниш при какви условия работиш

# 179

ЛКК може да определи временна неработоспособност за период до 180 дни, а остатъка от отпуска и да не ходиш изобщо на работа Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт