СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 281
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • София
"Ако в хороскопа на жената Луната се намира във фаза новолуние в продължение на девет дни след раждането й, първото  й дете ще бъде момиче. Ако през тези девет дена настъпи пълнолуние, детето ще бъде момче"
При мен не е нито един от двата случая  Shocked

# 631
  • ГО
При мен не е нито едното, нито другото Sad

# 632
аз се водя по новолунията - ако 9 дни няма новолуние значи момче, ако има - девойка!

# 633
  • ГО
Когато аз съм се родила, 3 дена преди това е било новолуние.

# 634
  • ул. "Мечтание"
нощни, и аз след бременността голям зор виждах с намирането на дрехи - не стига, че няма големи размери, ами дори и да намериш всичко е като за лелки! и реално не носиш това, което искаш, а това, което ти става. голям зор! то и сега това ме чака де Sad

Мен общо взето втората употреба ме спасява. Сега имам и шевна машина, току виж се науча да кроя и шия дрехи за бременни.  Mr. Green Но за бельото няма как.  Rolling Eyes Много се радвам, че по-голямата част от бременността ще е по топло време, та ще ми е по-лесно с дрехите - поли, рокли, клинчета, панталони тип шалвар... Ама до тогава ще трябва да се помъча малко.

Намислила съм си да си направя такова нещо за панталоните.

Или такова: http://diymaternity.com/pants-skirts/how-to-sew-a-belly-band/

Кафе пия веднъж на високосна. Simple Smile Кофеиновата ми напитка е зелен чай, при това не всеки ден. Обожавам!  Heart Eyes

matsutka, надявам се да намерите решение и да можеш да си почиваш повече. Praynig

albenny, честито сърчице! Heart Eyes

Справка за фазите на луната от 1950 до 2060 г.: http://wise-obs.tau.ac.il/~eran/Sky/MoonPhase.html (копирайте линка в браузъра, така не се отваря директно, не знам защо  Rolling Eyes)

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 11:56 от Нощни очи

# 635
Мами помагайте ,
гони ме зверски зъбобол , аз съм виновна ,че не го оправих по-рано ...
Гинекологът ми каза, че може да го правят след 14та седмица .. преди това било опасно .
Тук държа да поясня, че имам вадене на един зъб преди години и беше ад , припаднах , пяна от устата , после като ми го изграждаха новия не беше толкова страшно , ама докато го извадят ., та и затова сега малко бера страх да го правя, особено като съм бременна с малка точица.. Не за мойте припадъци , ама да не стане нещо от тоя мой стрес и страх ... ( знам че звучи лигаво , но това не мога да го контролирам , просто причернява ми , припадам , колкото и да се опитвам да съм силна ) ...
Зъболекарят единия ми предписа някакъв антибиотик Оспамокс 1000 , по 1 х 12ч. Каза да го пия , да няма инфекция в организма и после ще измислим нещо.
Ама аз реших да потърся  второ мнение и другият зъболекар категорично каза , че няма шанс нито да пия лекарства , нито да го прави .
И сега аз се чудя какво да правя...

# 636
  • ул. "Мечтание"
Знам за карамфил (подправката) - слага се в зъба (ако има дупка).

# 637
  • София
аз се водя по новолунията - ако 9 дни няма новолуние значи момче, ако има - девойка!
Ами при мен на 4-тия ден след раждането настъпва новолуние и излиза, че първото ми дете е трябвало да е момиче пък то е момче. А за второто ми излиза, че трябва да е различно от първото - демек момиче, ама като първото не евярно  Rolling Eyes

# 638
Момичета, чета за килограмите ... Аз от началото на бремеността съм -5. Трябва ли да се притеснявам? По принцип съм си с наднормено тегло и тия кг надолу ми идват много добре, но дали не е вредно за бебо? newsm78

# 639
matsutka, ето че методът не е на 100% верен Simple Smile (то и не мисля, че някой е, де)

камъче, не съм много сигурно, но като че ли при теб излиза девойка.

loralee, аз с предишната ми бременност имах такъв проблем - заболя ме мъдрец, който беше за вадене. моят зъболекар с много мъка и търпение успя да го затвори и изгради отгоре, колкото да го закрепим до раждането...ама още ми е в устата Laughing тогава не пих антибиотици, той слагаше само локални.

нощни, това с малкото коланче изглежда много готино! а как се прикрепя към панталоните?
онези големите се шият лесно, но са ми мноооого неудобни, като ми се врежат на средата на корема, не стига, че стягат, не стига, че се свличат, ами и седят грозно Rolling Eyes
иначе и аз съм доволна за лятото. по принцип май месец свалям панталоните и обувам панталон някъде октовмри, та и аз се надявам, че ще закрепя положението с полите/роклите.

Semplice, доколкото знам при нас с наднорменото тегло килограмите са различни, мисля, че е опасно ако в по-големи месеци нямаш наддаване. и все пак ако си на диета сега по-добре поспри...

# 640
Semplice, не се тревожи. Бебо си е добре. Ти как свали килограмите, повръщаш ли? Внимавай да не се дехидратираш. Ако много те притеснява това, чуй се и с гинеколога си.

# 641
  • ул. "Мечтание"
Момичета, чета за килограмите ... Аз от началото на бремеността съм -5. Трябва ли да се притеснявам? По принцип съм си с наднормено тегло и тия кг надолу ми идват много добре, но дали не е вредно за бебо? newsm78

Не са проблем, не се тревожи. Старай се да приемаш достатъчно течности (но не кафе и подобни) за да не се обезводиш, ако провръщаш. Peace
Аз също съм с наднормено тегло и винаги на някакъв етап от бременността свалям килограми, като всеки път е по различно време и различно като колко точно килограма.

Елч, с копчета и ластик с илици е най-лесния начин. Другия вариант е да си вземеш ластик с ширината на колана на панталона ти и да му пришиеш копче и илик.
Поне така си го представям. Когато тръгна да правя ще видим как ще ги скопосам. Изглеждат много лесни за правене.
Другия трик е само ластик с копче, от тези дето се продават с готови илици и отгоре по-дълга блуза.

# 642
Не повръщам, момичета, просто ми е зле нон стоп и дори храни, за които са умирала преди, сега не мога да ги близна  Sad   Солетите хрус-хрус са най-големият деликатес в момента за мен  Laughing И сандвичите също. Но за манджи не мога и да помисля. В четвъртък съм при доки и ще го обсъдим.

# 643
  • ул. "Мечтание"
Това, че не повръщаш е добре.
Обичайно при жени с наднормено тегло не е проблем свалянето на килограми.  Hug Не го мисли толкова.

# 644
loralee за вадене на зъб не знам , но миналата седмица се консултирах с моя зъболекар, защото по принцип съм с много проблематични зъби.  Като разбра , че съм бременна ме предупреди да засиля посещенията при него - на максимум 3 месеца за за почистване на зъбен камък. Сваля го само с ултразвука , така че няма нужда от никакви химии. Той ми обясни , че по време на бременност заради хормоните зъбният камък се натрупва много по-бързо и от там се увеличават проблемите с течащите венци и многото кариеси след раждане.  Аз дори си направих почистването вече и мога да кажа , че няма нищо страшно. Само малко повече кръв от венците от обикновенно.  
Знам , че има мами , които като разберат спират, че са бременни спират зъболекарите, но според мен грижата за майката не трябва да остава на заден план. Защото , когато бебето се роди е по-добре да сме при него , от колкото да висим по зъболекари. Лично мое мнение, не искам да засегна някой Peace

Общи условия

Активация на акаунт