СЕПТЕМВРИЙКИ със усмивки на лица тръпнем, за да чуем сърчица

• 34 342
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
хахахаха, ех, че готино и статията, и снимката

# 256
  • София
Пратих го на бабите да го четат! Joy

# 257
  • София
Хахаха, супер статия! Сега осъзнавам, че моята майка е достойна модерна баба! Спазва всички правила, описани в статията  Mr. Green

# 258

За болничните - имаме право на 180 дни, които се дават месец за месец от гинеколкога, който Ви следи, като обикновено той се занимава с представянето му пред ЛКК и след няколко дни си го взимате. Сметнете си дали тези 180 дни ще Ви стигнат  - от сега до термина Ви. В случай, че не - първо си вземете отпуск. Сметката е следната: 280дни бременност-45дни болнични преди раждане-180 дни болнични=55дни оставащи. И този болничен не се отразява на майчинството, ако е непрекъснат - т.е от момента в който излезете в болнични до 45 дни преди раждане не трябва да има прекъсване. В закона пише, че се взимат предвид 18 месеца преди първия болничен - сметнете имате ли и стаж считано от сега, като броите 18 месеца назад.

UniverseLoveMe, защо болничният трябва да е без прекъсване? Според мен ако те осигуряват на реалната заплата и тя е под максималния осигурителен доход, няма никаква разлика дали си в болничен или си на работа.

fashionmama, аз "пиклив тест" не съм си правила, но ЧХГ от кръвния от 23.12 беше 68 (а тестовете хващат над 25), моят последен цикъл беше на 26.11, така че според мен при теб просто са се получили по-късно нещата  Hug

Мацки, някой може ли да ми препоръча мамолог, с опит с бременни - трябва скоро да си правя редовният преглед, а повечето доктори се мръщят на бременни и кърмещи, защото поради хормоналните изменения не се вижда много добре на ехограф. Аз съм с операция на едната гърда от фиброаденом още от преди първото раждане и ми се ще да се следя редовно и сега, че ако трябва да ида на доктор след като приключа с кърменето ще има да си почакам Laughing

Espa , преглед от мамолог се прави във втори месец и после чак след спиране на кърменето ( живи и здрави да стигнем до там Simple Smile  ) Аз също съм с такава операция миналия април и сега отидох във втори месец при моя мамолог,
Скрит текст:
д-р Панов от Токуда, работи със ЗК, но се чака 2-3 седмици май за час, а платено става доста по-бързо
той "опипа" нещата, после отидох при ехографрист и така.

Момичета, понеже следващия преглед ми беше "чак" на 14.02, вчера реших да отида док да види наред ли е всичко, че покрай отчетната за август ми се поизправи косата - ами расте си човечето, видяха се нещо като краченца и ръчички и даже махаше с ръчичките... направо се размазах.. и отложихме следващия преглед (на който ще се прави ФМ), че продължаваме да се движим с 6 дни назад.. много бях развълнувана

# 259
Здравейте момиче, до сега нямам  проблеми с бременността и сега нямам бих казала. Преди да забременея имах мигрена, като ме хване без Ацефеин и не минава, а сега не мога да го пия Sad
Тази нощ към 4ч се събудих от силно главоболие, надявах се да заспя и да мине , ама не се получи и моят мъж като стана ми даде Аналгин ( доктора ми каза мога да пие). Успях да заспя след това и малко по-малко ме боли, но не ми минава цял ден.Четох из форуми, че в първите 3 месеца е така, но аз не издържам тази мигрена.
Някоя от вас имала ли е подобен като моя проблем и как се е справила с него, че това на мен  много ми тежи .Цял ден лежа и не минава, а не смея за пия втори аналгин.Страхувам се за бебчо, че до сега растем много добре, даже доктора ми много ми се радва.
Помогнете ако можете Simple Smile
Хубав ден ви желая, стойте си на топло ако можете, че навън е много студено. Simple Smile))

# 260
Здравейте, бъдещи мами Simple Smile
Искам и аз да се присъединя към вас.
На 32г. съм от София, изчислен термин според календарите в нет-а -  19ти септемри, първа бременност.
Вчера чухме сърчицето на бебо  newsm44. Беше много плахо, буквално трябваше да спра да дишам, за да чуем няколко последователни пулсации, но сме толкова щастливи с таткото.
Искам да ви попитам в края на 7ма седмица колко беше голямо вашето мъниче? Нашето е почти 7мм, но ми се струва мъничко за 6г.с и 4-5ден.

# 261
Пух, нашето бебче в 7г.с.+2 дни беше 6.7мм, като то върви от началото  5-6 дни назад по размер, но това не е проблем, така че споко Simple Smile

# 262
Здравейте момичета, при мен всичко е нормално ,Нямам признаци като гадене,поврьщане.Другата седмица сьм на преглед да чуем сьрчице.
Записах си час за ФМ и БХС при доц Димитрова в Фемина.Случайно ми дадоха час за нея,при пьрвото обаждане нямаше .Часьт е след обед в 16.00 и ми казаха че те носят крьвта в майчин дом.
В марковс като звьннах ,а и като четох по форумите всички споделят ,че БХС се прави до обед ,тьй като лабораторията в Майчин дом работи до 13.00,а само там е изследват.
Та се чудя аз ли не обясних правилно , те ли не ме разбраха .Но ми дадоха цена за двата прегледа.
Някой знае ли подробно как минават двата прегледа и дали наистина само до обед се взема крьв за БХС.
АКо някой има впечетление от доц.Димитрова нека сподели.

# 263
Привет и от мен! Записвам се и аз в тази тема! Първа бременност е за мен, на 24 години съм , от София! Изчислен термин според календара 05.09. Лека бременност на всички бъдещи мами  Simple Smile

# 264
Здравейте момичета!
И аз днес бях на преглед, видях как пулсира сърчицето, след което сок ми каза, че вижда някакво отлепване и ми изписа 1 кошница хапчета...Каза, че не е изключено прокървяване и ако се случи, трябва веднага да лягам. Ама аз не мога точно в момента да излизам от работа ooooh!Ужас. Това развитие въобще не го бях предвидила. Уж се чувствам чудесно...Какво значи отлепване? На плацентата ли се има предвид?

# 265
  • Paris, France
Здравейте, банда! Simple Smile

Включвам се набързо, че след малко заминаваме на гости на зълвата.

bebe0914, не е добре да пиеш аналгин по време на бременност. По-добре взимай парацетамол.

selinadi, много си държа на доктора, той ми следеше и първата бременност и ме израждаше и съм много доволна от него. Той ми казва това, което и аз знам - че нищо не е сигурно и то е така. Дори да видим сърце, няма гаранция, че плодът ще се развива правилно от тук нататък. Така че не си го слагам много на сърце, да не говорим, че с първото бебе изобщо не ме взимаше насериозно докато не станаха 3 месеца.   #2gunfire В началото му се дразнех, ама после разбрах, че е бил прав. Предпочитам да имам трезво мислещ човек пред мен, отколкото някой, който да ме успокоява и да ми говори мили думички, само и само да съм доволна аз. И без това не искам да казвам още на никого, мога да изчакам още месец до следващия преглед, не е като да бързам занякъде  Mr. Green
За симптомите, аз продължавам да ги липсвам, освен че бебо като суче, ме болят зърната повече от обичайно, което си е симптом. А, да! И ми се появиха едни стари "приятели" отзад
Скрит текст:
за хемороиди говоря
, които ме споходиха някъде последния месец преди да родя и сега наново ми казаха "Хелоу, нали не мислеше, че ще се отървеш от нас?" Simple Smile
Други симптоми и преди не съм имала и добре че! Това да е за успокоение на всички, които се притесняват, че нямат. НОРМАЛНО Е И СМЕ КЪСМЕТЛИИ! Simple Smile
И последно да кажа, не очаквах, че ще сме повече тези с второ и повече бебче (до сега сме наистина повече, скоро ще включа и статистика на първа страничка). Тези, които сте с първо, леко ви завиждам и като ви чета, ми става едно такова развълнувано за вас. Добре, че сте вие, че аз сама за себе си все още не мога да се развълнувам. Мислех, че след прегледа вече като съм видяла точката ще е различно ама - няма никой там вътре в мен Simple Smile То няма сърце и аз нямам сърце.  Joy
Колкото до казването, така е, човек се застрахова като го отлага във времето, но истината е, че никой не е застрахован и дали ще кажеш по-рано или по-късно, това нищо няма да промени. Аз не съм суеверна и според мен човек ако иска да каже - ми да каже, какво толкова! Ако нещо се случи, ми то е щяло да се случи така или иначе... Няма какво да я таите тая радост в себе си, хората около вас ще се радват страшно много и ще се чувствате още по-добре, а при евентуални лоши новини, те ще са тези, които ще ви помогнат и подкрепят. По-добре е да знаят, отколкото да преживявате загубата сами.
Аз лично съм решила да изчакам, тъй като наистина ми идват в повече разни еуфорични роднини (първия път не отчетох този фактор, уви). А и така ще имаме време да подготвим някоя оригинална изненада. Simple Smile
Прощавайте за дългия ми пост, ама... като се разпиша, не мога да се спра Simple Smile

# 266
Здравейте момичета!
И аз днес бях на преглед, видях как пулсира сърчицето, след което сок ми каза, че вижда някакво отлепване и ми изписа 1 кошница хапчета...Каза, че не е изключено прокървяване и ако се случи, трябва веднага да лягам. Ама аз не мога точно в момента да излизам от работа ooooh!Ужас. Това развитие въобще не го бях предвидила. Уж се чувствам чудесно...Какво значи отлепване? На плацентата ли се има предвид?

Спокойно, и аз съм в същото положение  bouquet
Видя отлепване от към шийката на матката, каза че е възможно да прокървя, но нямаше нищо. Вчера ми се случи, та тичах спешно, даде ми дуфастон и но шпа и само лежане... дано до понеделик се закрепи положението, че и аз няма как да отсъствам от работа Sad
Каза, че не е чак толкова опасно, до 12-13 г.с ще си пием хапчетата и това е.

# 267
Здравейте, мили момичета.
Да ви се представя- Аз съм мацоранка на 31 години
ивчера видяхме двете така чакани чертички!
С моя мъж сме заедно вече 4 години и сами разбирате
какво вълнение е за нас всичко това.
Не мога да го осъзная още- като изтръпнала се чувствам.
Реших да потърся подкрепа и разбиране сред вас, да си
споделяме всички вълненията, страховете и всичко прекрасно,
което ще ни се случва от тук нататък.
Аз имам 26 дневен цикъл с О на 12-тия ден.
Сигурна съм,че съм забременяла на 15.01, затова термина ми
е около средата на септември 2014 ( да го кажем 15.09.2014 )
Извинете ме за дългия пост. Ще съм по-кратка следващия път.
Целувки и прегръдки!!!

# 268

Ето така изглеждат тестовете.
Положителни са, нали?
Втората черта е бледа, но все пак си е там...
Какво ще кажете?

# 269
  • София
Здравейте, мили момичета.
Да ви се представя- Аз съм мацоранка на 31 години
ивчера видяхме двете така чакани чертички!
С моя мъж сме заедно вече 4 години и сами разбирате
какво вълнение е за нас всичко това.
Не мога да го осъзная още- като изтръпнала се чувствам.
Реших да потърся подкрепа и разбиране сред вас, да си
споделяме всички вълненията, страховете и всичко прекрасно,
което ще ни се случва от тук нататък.
Аз имам 26 дневен цикъл с О на 12-тия ден.
Сигурна съм,че съм забременяла на 15.01, затова термина ми
е около средата на септември 2014 ( да го кажем 15.09.2014 )
Извинете ме за дългия пост. Ще съм по-кратка следващия път.
Целувки и прегръдки!!!

Добре дошла и лека бременност! Hug
Сигурна ли си, че термина ти е на 15.09? Защото аз забременях между 20 и 25 декември и моя термин е на 14. 09! Кога ти беше последния цикъл?

Общи условия

Активация на акаунт