
Необходимите продукти са:
2 бр. лимони
1/3 ч.ч. лимонов сок
1/4 ч.ч. ябълков оцет
3 ч.ч. обелена, изчистена от семето и нарязана краставица
3 с.л. пектин
3 1/2 ч.ч. захар
Лимоните се измиват добре, нарязват се на кръгчета и се изчистват от семките. Смилат се в кухненски комбайн. Добавят се лимоновият сок, оцетът, краставицата и се смилат отново. Сместа се изсипва в дълбока тенджера и се слага на котлона да заври. Добавя се пектинът, разбъркан с 1/2 ч.ч. захар и 1 ч.ч. вода до хомогенна смес. Разбърква се и се оставя да заври още веднъж, след което се сипва останалата захар. Оставя се да ври, докато сместа, капната върху студена чиния, започне да запазва формата си (не повече от 30 минути). Ако е необходимо се отпенва. Още горещ, готовият конфитюр се насипва в стерилизирани буркани. Веднага се затварят и се оставят да изстинат с капачките надолу.
Това е крайният резултат:
Да ви е сладко!