От Франция до България - превоз на покупките ни (20)

• 54 806
  • 723
  •   1
Отговори
# 675
Не разбирам госпожата оплаква ли се, че има тон и половина пратки по 3 лева, на които не пуска касови бележки, или поне аз никога не съм получавала такава. От 6 пратки, днес получих 5, странното е ,че липсващата е пристигнала на 27.06 , а останалите са преди и след тази дата. На какъв принцип са товарени, надали някой може да отговори. Но е факт, че ще се набутам с едни 5 лева за две тениски куриерски разходи, които общо не струват толкова. Не виждам проблем с това, че ползват групажи. Аз също ползвам групажи, заявяваш 5 палета и качваш толкова, а не колкото място имало в камиона, това е меко казано несериозно обяснение. В случая може да има останали пратки, но с дати близки на датата на товарене плюс минус 2-3 дни, а те очевидно товарят безразборно.
newsm10 касова бележка ли?! това какво беше..... след последния скандал с "радиото" имах пусната една в поръчката, която мисля беше с някакъв много странен пореден  номер -41 за хора, които получават пратки по 1,2,3 Тона това за мен е многооооо странна цифра newsm78. Само за протокола имам пуснати 4 поръчки на една и съща дата през 10 мин, пристигнали на адреса на 28,06 от прословутия 13,07 чакам и нямам нито мейл, нито подготвена пратка в Е- еконт. Писах на ЛС във фейса излишно е да казвам че отговор никакъв няма. И тъй като знам че Госпожата чете най- редовно темата ще и го кажа оттук. " Госпожо, когато работите с хора и най-вече с техните пари трябва да сте Малко по- коректни и най-малкото, което е да им давете някакво елементарно обяснение на ситуацията, защото целият този филм със заявки, регистрации, сайтове просто са една пълна глупост, така както виждам групаш на поръчки няма и т.н. Всеки си получава от коя да е дата. Ред Никакъв. Фарс пълен. 16,07 отдавна мина една камара хора са в не видение какво се случва пратките им....... " Weary
аз смятам от тази тема да се прехвърля в един сайт на една телевизия в едно предаване, което всички обича ме да го гледаме вечер около 23ч. и да им разкажа за какво става на въпрос ще се радвам ако някой ме подкрепи. Писна ми да ме правят на абдал с парите ми, които според мен не са никак малко за извършената услуга без Документ!

# 676
  • Sofia
Пък аз бих те помолила да не се обръщаш към телевизии, а да не ги ползваш  Peace
За момента това е единственият начин да пазаруваме изгодно от Ларедут.
Не разбирам защо трябва да се унищожава. newsm78
Има много недостатъци, за мен не са значими, защото получавам дрехи и обувки за нищожни пари.

Това се опитах и да кажа:
1. услугата е частична, сравнено с английските превозвачи
2. не е редовна, няма ред за получаване на пратките
3. няма информация за тях на сайта им, няма проследяване (това ви е известно още преди да поръчате, не разбирам учудването впоследствие)
4. кореспонденцията е трудна

Предлагам това да се впише в първи пост и всеки да е наясно.

За тези, като мен, които тези недостатъци не ни притесняват и ни излиза изгодно въпреки тях, услугата е необходима. Едно време чаках по два месеца поръчки с пощата (и митница). Приемам тези доставки аналогично - не ги проверявам, не ги следя кога са пристигнали на френски адрес, досега нищо не е изчезвало, приемам, че до два месеца ще си получа пратките.

За тези, на които не ги устройва и само се ядосват - просто не поръчвайте. Peace
Не пречи да се критикува и изисква по-добра услуга, но чак пък да ги закриваме?!

# 677
  • София-Лагера
Подкрепям написаното от NBM.
Запазете спокойствие и си пазете нервите.
Също така имате и избор.Може да си поръчвате дрехите и до БГ.
Ползвам ги откакто пазарувам от Ларедут.
Нямам изчезнал пакет /пу пу/.
Ако беше лесно нямаше да имаме само един превозвач.
От Англия са над 20 и избор има.
Тук няма.
Всеки да си прави сметката може ли да чака или не.
Хубаво да се напише това в първия пост.

# 678
.

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 22:05 от sunlight

# 679
NBM,

Обадих се на дамата, тъй като следващите 10-на дни няма да ме има и съответно няма кой да получи пратките, които трябваше вече да са пристигнали. Госпожата ми отговори, че пакетът бил вече предаден, но явно не е обработен и, че проблемът си е мой, ще съм платяла магазинаж. След като поисках номер на товарителница, създадоха такава. За сведение пратката по тази товарителница все още не е приета в Еконт.
Обадих се на дамата с молба да задържат пакета и да не го изпращат, след като все още не е предаден (обаждането ми е 3 минути след създаване н товарителницата във Виртуалния кабинет на Еконт). Отговорът беше: Пратката Ви е в Еконт.

Вече си мисля, че някой стои пред офиса на Еконт с преносим компютър, създава товарителници и предава пратки или може би на такъв корпоративен клиент са му отделили едно ъгълче в самия офис  Rolling Eyes

Пак казвам, че не коментирам факта, че пратки, пристигнали доста време преди тръгването на курса са разделени и се излиза с номера, че пощите отбелязвали по-ранна или по-късна дата.

Следващият път какво ще е?!

# 680
Подкрепям написаното от NBM.
Запазете спокойствие и си пазете нервите.
Също така имате и избор.Може да си поръчвате дрехите и до БГ.
Ползвам ги откакто пазарувам от Ларедут.
Нямам изчезнал пакет /пу пу/.
Ако беше лесно нямаше да имаме само един превозвач.
От Англия са над 20 и избор има.
Тук няма.
Всеки да си прави сметката може ли да чака или не.
Хубаво да се напише това в първия пост.
Peace

# 681
И аз да подкрепя единствения превозвач от Франция...Не, че няма какво да се желае, но в сравнение с изчедващите пратки от Ф2БГ, чакането от по месец и малкото неяснота не са ми проблем. И аз сега чакам над 10 поръчки, а като гледам в еконта само към 4 кг ясно е ,че не са всички, но пък другия курс идва до дни, така че въоръжете се с търпение и позитивни мисли:))Нека сами не си разваляме удоволствието от далаверите във френските сайтове  bouquet

# 682
точно заради такива мнения като горните няколко поста сме в тази ситуация, защото всички виждаме недостатъците и си траем. аз не искам да се закрива нищо а просто правилата които те поставят да се изпълняват. от нас каквото се иска като потребители ние го правим. пускаме заявки с  номер колисимо, номер на поръчка т.н. и в крайна сметка за какво е всичко това като цяла седмица шепа зависими хора стоят, чакат и се лутат и никой не знае какво се случва?! Монопола е лошо нещо и за съжаление в момента многооооо се злоупотребява с това, защото при англ. превозвачи карат и по 2лв за кг. и всяка седмица максимум с един ден  два дни да има отклонения от курса. В габиели ме гонят до врата за да си взема касовата бележка. Това няма да го търпя повече........ даже много дълго изтърпях наглото им поведение, защото за хубаво или за лошо тези ядат хляб от нас . По добре да плащам и да си получавам на време нещата от колкото да ми се подиграват в лицето с такова не пристойно поведение от една такава Голяма и недостижима фирма! Всичко в тази тема сме за изгодното пазаруване. от последните няколко дни от както се раздвижи темата за прословутият и толкова дългоочакван курс 33 забелязвам потребители с особено положително мнение за тази толкова уважавана, и коректна фирма в което няма нищо лошо..... всеки има право на мнение, а що се отнася до чакането на всичко ни е ясно че чакане ще има, но въпроса е колко, защото всяка една от нас когато пуска поръчка си прави някаква сметка съобразяваме се и с това да не са спешни нещата....... но не може пратки с дата юли да се пристигнали а тези от юни да чакат за това става на въпрос че просто цари пълен хаос и като се обадиш по тел. за някакво инфо или не ти вдигат или като ти вдигнат ти се карат ?!  а за това кой от къде ще пазарува и как ще му пристигат пратките сте прави всеки има право на избор..... аз за себе си своя го направих както и много други като мен

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 19:56 от piipito

# 683
  • София
Какво се оказва,всички подкрепят единствения превозвач и са готови на какви ли не жертви за него,защото е единствен. Как така ще се оплакват другите, ако изчезне и той.Мен ме е яд,че поръчах и сега ще си чакаммммммммммммммм.
Но виждам масово -Нямам спешни неща...Ами разбира се сега ще чакате по месец и нещо,после защото е единствен и милеете за него,за да може да си спечели повече ще се разредят още повече доставките,ще се започнат пратките да ги пращат една по една,защото курсовете са многотонни и те не могат да заявяват доставка на повече от пале- две,но вие пак ще сте доволни и ще милеете за единствения. Любопитно ми е като ви изтече диспута и не си получите стоката или се окаже,че има липсващи стоки в пратката,заради грешка на Ларедут,пак ли ще обяснявате колко са ви мили.
Не разбирам това да се вижда,че нещата са некоректни и да се казва,няма да си отстояваме правата,защото той ни е едничък. "Радиото" как ще си построи къщата,ако ви няма,но вие сте готови на всичко за тях.

# 684
  • София
Аз се имам за изключително спокоен човек .

Не ме дразни , че чакам повече от месец поръчки . Чакала съм пратка и по два месеца по пощата ,но тогава всичко беше безплатно .Сега мисля ,че е различно .

Не ме дразни ,че пратките може да са разделени в различни курсове , въпреки че са получени 7 дни преди курса .

Но ме издразни факта , че нямам никаква информация и трябва да звъня по телефона .
Имам 1 пратка , която все още не виждам в Еконт .

# 685
  • Sofia
точно заради такива мнения като горните няколко поста сме в тази ситуация, защото всички виждаме недостатъците и си траем.

А може би не всички виждаме недостатъците, така както ти ги виждаш.
На мен ми е все тая дали пратката ми ще дойде днес или след 3 седмици. За мен не е недостатък кога.
Не ми пука дали юлската ще дойде преди юни или обратното. Изобщо не помня коя ми е юлска и коя - юнска. Изобщо не съм виждала да имат правила по въпроса, че да го смятам за някакво нарушаване.
Не им звъня по телефона, ако нещо се интересувам много рядко се е случвало да им пусна мейл. Отговарят ми.
Офисът им ми е удобен.
Цената ме устройва, особено предвид ниските цени на стоките в Ларедут.
Еконт не ползвам, по тази причина не знам какви ядове има там. Но и да ползвах щеше да ми е все тая дали имам мейл, пратка и прочее, когато дойде-тогава взимам. По същия начин пазарувам от други сайтове.
Пратка загубена нямам, нито липси от Ларедут. Не съм чела и в темата за такива.
Никога не съм ползвала диспути в Пейпал по подобен повод, нито съм изпускала срока. Никога не се е налагало. Никога не съм чела в темата за подобен случай.

Не виждам причина да мрънкам и поради това не съм в положение да си "трая".
Да приемем, че хората са различни. Един доволен - друг не.

И не съм искала да карам някой да си трае, помолих и изложих аргументи.

# 686
Остава доволните да се надяват, че са достатъчно на брой та да може ФД да си реализират доставките все пак. Предполагам, че има значение дали доставят 100 кг или 2 тона.
За мен е важно да знам какво се случва с парите ми, ако имаше достатъчно информация последните няколко страници нямаше да ги има.

# 687
Защо трябва да мълчим, никой не казва, че превозвачът не е добър, но няма никакво инфо.
Трябва нещо да се промени, не може. Все пак ние си плащаме тези поръчки. Нямам нищо против да чакам 1 месец,  примерно, но да зная, че пратката ми е пристигнала на техен адрес, да получим емейл за това. Не може да има такова лунно затъмнение. Не може!

# 688
   Аз обаче нямам мейл,нито пък отразена пратка в Еконт. Tired
А към въпроса,който коментирате по-горе ще кажа,че подкрепям  tedichka07 и pavlo_deni.И въпроса не толкова  е в коректността, а по-точно в безотговорността на този превозвач.Аз  например мога и 5 месеца да ги чакам пратките ,но да съм наясно с това,а не да чакам камиона да тръгне,после още 10 дена да пристигне,и още 10 дена да сортират и накрая да разбера,че просто пратките ми не са потеглили от Франция  Tired
Жалка работа  ooooh!

# 689
  • на морето
Нямам мейл, но пратките ми са в системата на Еконт newsm44

Общи условия

Активация на акаунт