От Франция до България - превоз на покупките ни (20)

• 54 835
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Госпожата беше много мила и любезна.
Получили са 1 тон и половина пратки.

При мен получените пратки бяха 2тона  Mr. Green

# 646
Госпожата беше много мила и любезна.
Получили са 1 тон и половина пратки.
Определено не могат да смогнат.
Вчера са предадени на Еконт.
Най-вероятно утре ще си ги получим.

и нещо като съобщение във фейсбук или на интернет страницата им от сорта "Пратките са обработени и предадени на Еконт на еди си коя дата", при условие че явно имат много пратки и не могат да спазят срока обявен в съобщението за пристигането на курса.
Не ни се полага да бъдем информирани, затова ще се чудим и пишем по форумите.

# 647
Моите 8 пратки са получени на адреса им във Франция в разстояние на 3-4 дни 10-тина дни преди тръгването на курса. Умишлено съм поръчвала така, за да се съберат наведнъж. Следователно очаквам да ги получа също така накуп тук в България. Ако са ми ги разделили в двата курса, ще трябва да плащам два пъти Еконт, което не е коректно от тяхна страна. Поне да ни попитат в такъв случай дали не искаме да ги обединят със следващия курс. След като имат в системата си нашите заявки, знаят на кой какво са докарали и какво е останало.

# 648
  • София
И 3 тона да са получили, все едно. Че те не знаят ли че има намаления, а трябваше точно по това време да разредят курсовете? То верно се опитват да ни откажат от пазаруване.

# 649
Аз затова и не съм поръчвала. Направих няколко хубави поръчки директно до Бг, преди намалението.
Дано да се намери нов превозвач!

# 650
Току-що видях пратката си във виртуалния офис на Еконт. От 5 поръчки, направени преди намалението и пристигнали на техния адрес на 27.06. към мен ще пътува само една.   smile3515 Аз също си направих сметката да поръчам така, че поръчките да пристигнат на адреса на превозвача едновременно, за да бъдат натоварени в един курс. Отношението на фирмата е меко казано странно. Веднъж казват едно, втори път - друго. На питане на съфорумка бяха отговорили, че палетират всички поръчки, пристигнали на адреса 2-3 дни преди тръгване на планирания курс (в случая на 05.07.). Е, питам се аз, как може да не са натоварени в такъв случай моите поръчки, пристигнали на адреса им доста преди 02.07. За мен е без значение дали са получили 1, 2 ,3 или 5 тона, след като предлагат подобна услуга, те трябва да си направят сметката за необходимите им складове, транспорт и персонал и най-важното - трябва да бъдат коректни.
По принцип не се дразня на подобни забавяния, но това тяхното наистина е прекалено  smile3516

# 651
Току-що видях пратката си във виртуалния офис на Еконт. От 5 поръчки, направени преди намалението и пристигнали на техния адрес на 27.06. към мен ще пътува само една.   smile3515 Аз също си направих сметката да поръчам така, че поръчките да пристигнат на адреса на превозвача едновременно, за да бъдат натоварени в един курс. Отношението на фирмата е меко казано странно. Веднъж казват едно, втори път - друго. На питане на съфорумка бяха отговорили, че палетират всички поръчки, пристигнали на адреса 2-3 дни преди тръгване на планирания курс (в случая на 05.07.). Е, питам се аз, как може да не са натоварени в такъв случай моите поръчки, пристигнали на адреса им доста преди 02.07. За мен е без значение дали са получили 1, 2 ,3 или 5 тона, след като предлагат подобна услуга, те трябва да си направят сметката за необходимите им складове, транспорт и персонал и най-важното - трябва да бъдат коректни.
По принцип не се дразня на подобни забавяния, но това тяхното наистина е прекалено  smile3516

Както бях писала по назад, използват положението, че са единствен превозвач и това няма да се промени докато не се появи друг. И друг път са правили такива шашми с пратки, едни пристигнали, други не. Всичко това е заради таксуването после по отделно- тарикати на дребно. За имеили рядко си правят вече труда, последните 3 пъти изобщо не получих такива, а трябваше да се разправям лично. За съжаление на този етап-два са вариантите-или да не пазаруваме от Фр (само ларедут предлага доставки до Бг) или да се заредим с желязно търпение.  Peace

# 652
Някой да ми помогне, търся да въведа Англия в Ларедут. Благодаря на отзовалите се.

# 653
Някой да ми помогне, търся да въведа Англия в Ларедут. Благодаря на отзовалите се.

Няма как за съжаление. От френския Ларедут не може да се поръчва до Англия, Испания, Германия...

# 654
Ако се опитваш да въведеш английски адрес във френския Ларедут, няма да стане.  Peace

# 655
Не става,защото си има английска версия!
Имам мейл от ФД за поръчка/поръчки от 17.07.днес ще ида да видя какво съм получила!
Чудя се,английските превозвачи как се оправят с по 1 тон доставки!?
Как пък не случихме на читав превозвач,то ако е като ФрансетУ,по-добре хич да няма конкуренция!?

# 656
  • София
Е, да не ги превъзнасяме и английските превозвачи, защото по тяхната схема всеки пакет да се таксува отделно хич нямаше да ни е изгодно. Тези поне обединяват пратките.

# 657
Да Ви следя. ..

Последна редакция: пт, 18 юли 2014, 12:30 от ronisum

# 658
  • Sofia
Не знам за какво планиране говорите, многократно сме коментирали - ФД ползват групажи, т.е комбинират доставки с някого. Няма как да натоварят 3 тона, ако в камиона има 2 тона свободно място. Същото важи за въпросите за разреждане на курсове - не мисля, че те определят кога тръгват камионите.
Групажите, за съжаление, са сложно нещо и трудно се планират. Правила съм и аз доставки от чужбина, обиколих няколко транспортни фирми, работата си е сложна. Камионът тръгва оттук, когато има доставка до Франция (в моя случай беше друга държава), там разтоварва, като се съобразявам с уговорките с получателя там, после свободното място на път към България се групира с други фирми. Ако няма достатъчно товари за България се налага да чакам, да запълнят, ако пък няма място моите пратки остават за друг път... #Crazy Не знам дали точно така процедират и ФД, но като гледам, винаги говорят за своите партньори, т.е ФД НЕ са транспортна фирма и се съобразяват с друг.
Франция явно е трудна за групажи, затова и не се появява друг посредник вече толкова време. С Англия явно има много по-редовен стокообмен в двете посоки и затова пратките са доста по-чести, макар и с много превозвачи.

Само предполагам, разбира се, но пак да посъветвам да не поръчвате спешни неща и да не правите сметки кой камион какво ще качи. Спестете си излишни нерви  Peace

# 659
Не знам за какво планиране говорите, многократно сме коментирали - ФД ползват групажи, т.е комбинират доставки с някого. Няма как да натоварят 3 тона, ако в камиона има 2 тона свободно място. Същото важи за въпросите за разреждане на курсове - не мисля, че те определят кога тръгват камионите.

ОК, нека е така. Не споря, защото не съм компетентна. Аз планирам собствените си поръчки като предполагам кога, как и прочее ще протече доставянето им до мен, въз основа на досегашния си опит. Естествено допускам, че могат да се случат забавяния и най-различни други сакатлъци. Но категорично не приемам за нормално, че в един и същи курс, при приготвянето на групажа, да е включена само една от пет поръчки, пристигнали на адреса им на една и съща дата. Простата логика сочи, че би трябвало да товарят в реда, в който са пристигнали при тях пратките. Поне приблизително. Или допускате, че пускат транспортната фирма в склада и те натоварват, което първо им попадне пред очите?  Crazy
А колкото до спешните поръчки... мисля, че почти никой вече не поръчва спешни неща от Франция, именно заради това жалко състояние на транспортната услуга  Hug

Общи условия

Активация на акаунт