Във Варна е снежен ад...

• 7 909
  • 104
  •   1
Отговори
# 45
И в Добрич е зле. Вали сняг силно от сутринта, има вятър и най вероятно пътя за Варна ще го затворят. А аз имам изпит утре Twisted Evil
Може ли да помоля да давате инфо за Варна, защото не мога да разчитам на медиите. Тука са в някаква паралелна реалност и не търсят отговорност на никого за непочистването. Май е държавна политика Crazy

Пътят Варна-Добрич е затворен вече.

http://opuvarna.wordpress.com/2014/01/29/пътна-обстановка-към-17-часа-на-29-01-2014г/

Да, това излезе малко след като писах в темата и реши съдбата на изпита  Laughing

# 46
  • София
Във Варна всяка зима ги/ни изненадва снегът. Не се чисти изобщо, а аз от години не съм виждала т.нар. "чистене до асфалт"  Rolling Eyes

Явно някой прибира парите за почистване без да си дава много зор и да харчи бензин за снегорините  Rolling Eyes

Наскоро споменах за този варненски феномен в друга тема. Уж голям град, уж сравнително богата община, а снегопочистване "0". За пореден път (със съжаление) ще кажа, че в това отношение Сф е на светлинни години. Днес в 7:00ч. главните пътни артерии бяха изчистени до асфалт и снегорините хвърчаха в комплект (по 2-3 машини). Значи може  Crossing Arms

# 47
  • Варна
Всъщност във вторник беше доста добре почистено по всички по-големи пътища. Peace

Тази вечер беше кошмарно. Пътищата бяха като от стъкло, пред мен, на изхода от летището, двама (единият с Голф, естествено Simple Smile) се завъртяха... Аз съм със зимни гуми, но на светофара на Мол Варна закъсах - спрях, заради червена светлина, там е лек баир и с триста зора успях да тръгна (стоях 5-10 минути с включени габарити и леко карах на заден, за да стигна до равен участък). Rolling Eyes

# 48
  • София
Изобщо не знам, дали не се усещат, че се плащат едни пари за почистване, което реално не се извършва  Tired Падне 10см сняг и се започват едни драми- ваканции, обявяване на бедствено положение, непроходими пътни артерии и т.н. Всъщност, ако снегорините са на пътя още в началото на снеговалежа, резултатът няма да е толкова плачевен.

Преди 1-2 години бяхме отпуска зимата и си бяхме във Варна. Живеем на централен булевард. Заваля вечерта към 21ч. С детето стояхме на прозореца близо 1 час и не мина нито една машина. Резултатът на сутринта беше- бедствено положение  ooooh!

Сутринта към летището е било ад  Tired Мои роднини едвам са се докопали дотам.

Все едно кой е кмет, фирмата явно е една и съща и си прибира паричките всяка зима  newsm78 Всъщност коя фирма почиства града?

# 49
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
В интерес на истината днес в момента, в който започна да вали сняг, по улиците вече се движеха снегопочистващи машини. По главните артерии и по по-големите улици. Проблемът е в малките улички, но пък там от всичките паркирани коли, строежи и ала-бала не виждам каква машина би минала.
Ние утре сме затворени вкъщи  Tired. И проблема не е в снега, а в леда, който вече е лъснал като огледало. Не че не се пробва да дойде трактор до вкъщи, дойде, завъртя се на леда на баира и се върна...та така, дано поне само утре да е така...

# 50
  • София
А, не хвърлят ли нещо отгоре за топене на снега и после само да избутват с машините?  newsm78

Просто не мога да повярвам, че голям град като Варна, за пореден път е блокиран от сняг в 21в.  и то при не много ниски Т и при не много страшни метеорологичните условия Tired Да се благодарим на географските си ширини, че ако има виелици, торнадо и други бедствия (като в Америка напр.), направо сме загубени  ooooh!

Дано нещата се подобрят с времето Peace

# 51
Ужас е не само във Варна. Зимата ни изненада 2 пъти - единия път със закъснението си и втори път с това. Ще съм във Варна за седмица и се надявам да е проходим пътя към блок 2 на ИУ.

# 52
А вие почистихте ли пред жилището/входа? Хвърлихте ли сол?

# 53
Мдаа , почистихме си да.
Обаче улиците и тротоарите общината не чисти .

# 54
  • Варна
Да, още след първия паднал сняг пред входа лъщи Wink

Аз се прибрах успешно вчера и паркирах колата , но днес ме е лекичко страх да излизам, така, че ще чакам отзиви за пътя и пресечките, защото зная, че главните ще са ок, но другите... Rolling Eyes

# 55
  • Варна
Да, пак ги изненада. Сигурно, ако беше през юли , щяха да са по-малко изненадани. Живея извън Вн, в Евксиноград, а работя в ЗПЗ. За предния сняг , макар че беше виелица тогава, автобусите вървяха към нас. Днес - не. Чаках 409 близо половин час и се качих на друг автобус с идеята да се замъкна в града и хвана 7 за ЗПЗ. Отново чаках близо половин час и най-после дойде, но този автобус си беше направо за ремонт. Това, което ми направи впечатление е, че 148 върви най-редовно и изобщо всичките им автобуси на "Градски транспорт "вървят, докато +Транстриумф " закъсаха. На всичкото отгоре, не е чистено изобщо, особено по магистралата, пък до асфалт - сигурно чудо трябва да е. Отвратена съм от игрите и мошеничествата им,направиха сума ти превозвачи с една-единствена цел - да няма отговорни, защото когато отговорността е обща, значи е на никой.

# 56
Да внеса малко хумор в темата:

http://krasitta.com/%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D … 0%B8%D0%BC%D0%B0/

"Снегът е нещо, дето се сипе от небето от коприна през Зимата  и в нормалните държави предизвиква радост, а у нас предизвиква фрактура на долните крайници, задръстване и политическа криза."  Laughing Laughing безценно

# 57
  • София

Чистенето пред дома лесно, улиците кой да изчисти? Това е въпросът  Rolling Eyes

# 58
# 59
Преди 5 години,така се случи че отидохме да живеем за известен период в Шумен. Там е по студено от Варна,вали повече сняг и т.н. Имах работа в центъра ,на пешеходно разстояние от квартирата ми. Обувайки си обувките си мислех ,как точно ще преборя преспите и поледицата и ще стигна здрава до мястото където имах работа. Да ви кажа честно ,вече се бях настроила че някъде по пътя ще трябва да се обадя на мъжа ми да дойде да ме вземе.
В този град изживях най големият си зимен шок,направо ококорих  Shocked ей такива очи,като видях тротоарите....асфалт-плочки,свети направо #Crazy групи хора снабдени с едни метални пръчки със заострени краища ,буквално изкъртваха леда  след хората с лопатите. Аз във Варна такова нещо не съм виждала НИКОГА!  След няколко дни от моята приятелка разбрах,че всяка година се правело това и това са хора записани в бюрото по труда.

Общи условия

Активация на акаунт