Литературен спамо-чат - 4-та тема

• 29 674
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
  • на североизток от Рая
 Ето ме и мен!  Simple Smile

Нова тема има, мен ме няма.  Joy Заплес.

Мижка, благодаря, че отново ни събираш тук!  Hug

Болните да оздравяват бързо, здравите да не се дават и да не се разболяват.

За 1984 говорите. Чела съм я преди три години мисля. Камиче, прочетох два пъти написаното от теб, толкова много ми допадна.

Днес дъщеря ми беше на изпит по английска литература и е писала точно за 1984 на Оруел.

# 46
1984 ми напомняше за Биг Брадър. Не мога да си представя да ме следят навсякъде.
Мисля, че има още какво да се каже/напише за антиутопиите (много ми палите любопитството с Пътят). Надявам се Камиче да пусне тема за тях или да разреши друг да пусне с нейния пост.
Гледали ли сте Еквилибриум? Пак е на такава тематика. Разбира се и Матрицата.

# 47
  • София
Не мога да си представя да ме следят навсякъде.

Щото сега не го правят изобщо Whistling

# 48
 Crossing Arms не ми разбивай илюзиите

# 49
Ами заповядайте в Антиутопии и Постапокалиптика - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=762777.0

# 50
1984 ми напомняше за Биг Брадър. Не мога да си представя да ме следят навсякъде.
Мисля, че има още какво да се каже/напише за антиутопиите (много ми палите любопитството с Пътят). Надявам се Камиче да пусне тема за тях или да разреши друг да пусне с нейния пост.
Гледали ли сте Еквилибриум? Пак е на такава тематика. Разбира се и Матрицата.

"1984" е прототипа на "Биг Брадър" Hug Аз обичам книги за антиутопии и постапокалптика, но тази точно не беше моята. Сиво, сиво, сиво, сиво, сиво, сиво, та сиво!!! Ужас... Проблесна за 30-40 страници, та да стане още по-сиво!!! Прочетох я, но си беше голяма мъка!!!  Hug

Отивам да видя тази тема
Ами заповядайте в Антиутопии и Постапокалиптика - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=762777.0

Говорили сте и за "Снежното цвете..." - впечатляваща за мен книга. Филмът, разбира се, не ми хареса толкова много, защото хората, които не са чели книгата, изобщо не знам какво са разбрали. Иначе сам по себе си е добър. За мен беше най-интересно как ще представят частта със "Златните лотоси" - е, не успяха кой знае как да го направят.  Hug

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 21:13 от *Гергана*

# 51
  • Пловдив
Прочетох само последния пост, извинете  Embarassed  Герганка, филма "Снежно цвете..." от къде го свали? Книгата много ми хареса и бих го гледала с удоволствие  Hug

# 52
Прочетох само последния пост, извинете  Embarassed  Герганка, филма "Снежно цвете..." от къде го свали? Книгата много ми хареса и бих го гледала с удоволствие  Hug

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=282424&hit=1 Бубка, ето!!!  Hug

Аз като съм чела книгата, филмът беше някак по-цветен и пълен. Мъжо какво разбра - не знам. /Да си кажа - доста му подсказвах/  Joy Joy Joy

Сигурно съм голяма досадница в такива моменти - с книгата напред  Hug Joy   

# 53
  • София
Влязохме и в новините - http://www.blitz.bg/news/article/247290

Laughing

# 54

Честно казано, аз съм привърженик на по-изчистения дизайн без реклами. Другият сайт ми се струва доста по-добър на външен вид. Човек вижда само полезната информация без нищо излишно, което да го разсейва. Не знам нищо за споровете тук за "политиката на сайта" - не съм в час, не съм го следил този спор и нямам мнение.... Но съдейки по дизайна, май хората имат право.

Само се чудя защо горния пост не е цензуриран. ))))))))

По повод влизането в новините, се сетих за една стара мъдрост:
В историята всеки може да ВЛЕЗЕ. Важното е дали ще ОСТАНЕШ там.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 12:32 от Калоян ...

# 55
  • София
Много назад се е изместила темата ooooh!
Добро утро на всички  bouquet
Мъчи ме един въпрос.Загледах се в книгите на Хилари Мантел."Вълци"и "Доведете труповете".
Има ли връзка между тях?Може ли например да се чете само втората?
Миж,ти не я ли искаше по време на коледната игра?

# 56
  • Варна

а тук в 1984 някак не мога да си го представя, че е възможно.

Интересно, че го казваш Simple Smile. ....
Интересно, че партията не забранява секса, развода, мислите дори.
Може да се доближава до някоя действителност, но преувеличението е в повече, и как го каза някой, алегория ли е точният термин за това.

Не биха се съгласили с теб северно-корейците - в тяхната действителност събитията от 1984 не изглеждат ни най-малко преувеличени.
П.П. Включвам се и аз в този форум, за да черпя идеи за следващи книги  Rolling Eyes

# 57
Коментарите отдолу бяха по-интересни от статията.

# 58
  • София
Слив, мисля че "Вълци" е първа, а "Труповете" са втори.
Но не зная дали са свързани хронологично и дали могат да се четат поотделно  Rolling Eyes
Беше ми в списъка за Коледната игра /"Труповете"/, но получих друга книга  Hug
"Вълци" я бях зачела, но ме дразнеше сегашното време, в което е написана. Не помня защо, но не я дочетох. Скоро мисля да се върна пак към нея  Simple Smile

# 59
  • Benelux / Varna
Аз също си я бях посочила в коледната игра " Доведете труповете", получих друга книжка и затова си я купих за Коледа.
Чела съм " Вълци", изключително интересна ми беше, представен е Кромуел в една доста по-различна  светлина от която сме свикнали да го виждаме описан от историческите хроники. Книгата в началото ми беше трудна за четене, докато свикна със стила, може би първите двадесетина - до 35 страници, след това така ме увлече, че вобще не ме напрягаше четенето, даже напротив, изгълтах я за 3-4 дни. Книгата описва основно живота на Кромуел, но това несъмнено е свързано с цялата обстановка по неговото време. Книгата завърши до един момент от живота на Кромуел, така че втора част е несъмнено много тясно свързана с първата, започва от там, от където свърши първа част. Препоръчвам да се четат в последователност. Не препоръчвам да се четат отделно, ще се загуми много от характера на личността.
Mijjjka, сигурна съм че ще ти хареса, трябва да се върнеш на нея.

Общи условия

Активация на акаунт