Седми клас преполовихме - заедно тревожихме се и се веселихме! - №41

• 47 579
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
# 136
  • София
Дидева, бързо възстановяване на баща ти, а на теб сили   bouquet
Детето, само да е здраво, не го мисли, ще се справи!

При все камарите от помагала вкъщи съм си намислила да взема нещо конкретно за преразкази.
Снощи се оказа, че младежът не знае как да подхване трансформиращ преразказ от името на неутрален
разказвач, когато разказът е от първо лице и нищо не се казва конкретно за разказващия.
Накрая заедно стигнахме до извода, че трябва да говори за него като за детето, момчето (по подразбиране от контекста в конкретния разказ). И това го уточняваме в средата на седми клас  ooooh!

От предложенията в нета харесах това:
http://www.book.store.bg/p15205/prerazkazyt-podroben-sbit-transf … ilena-vaseva.html

Да ми препоръчате нещо, явно ще работим вкъщи допълнително.

На пробните по БЕЛ твърдо е заковал около петицата, ще ми се на преразказа да мръдне поне до 30 точки. Днес се надявам да им върнат пробните в СМГ и да го видя този труден тест.
Благодаря на elan за качествено сканирания тест по БЕЛ, приготвила съм го за ваканцията  Simple Smile

# 137
Дайте идеи за снимка на корицата на темата, ако тази, която съм сложила не ви харесва.

# 138
  • Варна
Добро утро!
Браво на децата справили се така добре на пробните изпити. Нашият първи пробен по БЕЛ е на 08.02.
Дидева, успешно възстановяване на баща ти.
Къде ще се провежда пробния по БЕЛ?
eniqm@, пробния по БЕЛ е организиран от школата, която посещава моят син. Мисля, че записват и деца, които не ходят на курсове при тях, но не съм много сигурна. Мога да ти дам телефона на школата, ако те интересува.

# 139
  • някъде ... тук ...
срокът при Радо приключи - имаше ефект от консултациите при техния си учител по математика и за срока има 5, по БЕЛ - 5, най-ниската оценка е 4 по биология. преди малко ми се обади много въодушевен Crazy

Фран, даже не съм видяла, че си добавила снимка. Ама аз ползвам старата визия.

# 140
Видяхме резултатите на децата на ПИ БЕЛ в СМГ, може ли някой да качи и теста в пощата.  bouquet

Би било добре. И аз не съм го виждала.
Впрочем сетих се нещо и макар да не е на място много, ще го напиша, че не съм много редовна в темата и може да забравя Embarassed  25-ти въпрос забелязвам, че повечето деца не го изпипват както трябва и много често оттам им взимат по 1 или 2 точки. А имам и случай с въпрос върху "Немили-недраги", на който нито едно дете досега не е написало нещо смислено Confused Затова го давам винаги повече от веднъж при подготовката. Той е: Какви са авторовите внушения в израза: " Тъй свършваха тогава предтечите на зорницата на българското освобождение". Това е от V глава на повестта. Повечето не знаят какво е предтеча. Дори да им кажа, не се сещат по-нататък как да тълкуват израза.

# 141
Фран, даже не съм видяла, че си добавила снимка. Ама аз ползвам старата визия.
Да, извинявам се. За това не се сетих. Embarassed

# 142
Да почерпя виртуално- моето диване днес става на 14 години. Много бързо порастна, поне на външен вид.
Срокът приключи с 4 по мат и 5 по Бел. На пробния изпит в СМГ 4,37 - като цяло не съм доволна. Другия срок прибирам лаптопа му окончателно - това е и неговото желание- да не го изкушава, пък дано да е по успешен.
Дидева, бързо възстановяване на баща ти!
И моето не знае какво е предтеча.

# 143
  • Карлово
Акулска стръв,
Честито на детето. Вече излязохте от "фаталните" 13 години.
Пожелания за успехи във всичко и здраве разбира се.

# 144
Акулска стръв - честито и от мен на порасналото ти момче! Преди всичко здраве. А след него - късмет, успех и щастливи тийнейджърски години!

# 145
  • някъде ... тук ...
Акулска стръв, весел празник и късмет на младежа  bouquet

Фран, не се извинявай. На мен ми харесва Simple Smile

# 146
  • дядовата ръкавичка
Акулска стръв, да ти е жив и здрав! Да е успешна, късметлийска и плодотворна 14-тата му година!

Вече излязохте от "фаталните" 13 години.

chatNoir, фатални ли са тез' 13 години?  Моят ще излезе чак след изпитите  Wink, какво да правя, да го водя на баячка  newsm78.

Момичета, може ли да помоля, когато имате възможност,  да давате отговори на ПИ. Поизостанала съм с материала  Embarassed  

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 11:44 от Айяла

# 147
Жив и здрав да е рожденикът! Много късмет и най-вече сили да преследва желанията си! Весел празник!

# 148
  • Русе
Акулска стръв, да ти е жив и здрав, това е най-важното и късмет.
отговорите ще напиша след час  на въпросите, които не са с пълен отговор.

# 149
  • В тъмната гора.
А имам и случай с въпрос върху "Немили-недраги", на който нито едно дете досега не е написало нещо смислено Confused Затова го давам винаги повече от веднъж при подготовката. Той е: Какви са авторовите внушения в израза: " Тъй свършваха тогава предтечите на зорницата на българското освобождение". Това е от V глава на повестта. Повечето не знаят какво е предтеча. Дори да им кажа, не се сещат по-нататък как да тълкуват израза.

Много интересен въпрос. Не се и съмнявам, че затруднява учениците, защото изисква натрупан богат речников запас и много четене на книги.

Ън, много си полезна за темата и се надявам да пишеш все по-често.

Акулска стръв да ти е жив и здрав рожденика!!!

Общи условия

Активация на акаунт