Седми клас преполовихме - заедно тревожихме се и се веселихме! - №41

• 47 902
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
Въпрос към Ън и към всички, искащи да вземат отношение.
"Кое художествено изразно средство е използвано в израза "..и в нашта история кат легенда грей"
А. Метонимия
Б. Градация
В. Метафора
Г. Сравнение"

Приемаме че има само един верен отговор. Благодаря:-)

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 19:14 от Johnny Bibin

# 586
Г.-според мен.

# 587
  • София
Дами, чета постовете ви по математика. Какви резултати са постигали децата ви по математика през 5 и 6 клас? Ако искате, споделете. Защото, ако детето има пропуски през тези години, много е трудно да навакса и да се изравни с останалите деца...
Според мен, така е и по БЕЛ, но там е по-лесно да се изравнят пропуските. Ако детето не е мотивирано, не е научено да учи, е много трудно...

# 588
Здравейте ! Отдавна не съм Ви писала, но Ви следя всяка вечер Wink . Може да ставам малко нахална, но някой би ли ми пратил още пробни изпити Grinning ? Първата партида беше решена за 2 седмици и половина и то с добри резултати... Ако има някой желаещ ще му напиша пощата си.

# 589
Въпрос към Ън и към всички, искащи да вземат отношение.
"Кое художествено изразно средство е използвано в израза "..и в нашта история кат легенда грей"
А. Метонимия
Б. Градация
В. Метафора
Г. Сравнение"

Приемаме че има само един верен отговор. Благодаря:-)

А метонимия според мен, защото има връзка между история и легенда... но може и да е Г. Колебая се между двете, но май е сравнение

# 590
  • Пловдив
...
Утре в училището ни има родителска среща.  Пак ще  има конско на тема - стегнете си децата! Учителите ще реват, че децата не се готвят по предметите им, ще ни обясняват колко важни са в седми клас химия, география, история и т. н. А учителите по български и математика ще ни обясняват как децата изобщо не са наясно колко важен е за тях 7 клас...От сега се зареждам с търпение и позитивизъм. Ще ми е нужен. Миналата година на  фервуарската родителска среща на предишния ми седмокласник си тръгнах разплакана от нерви и безсилие да обясня, че синът ми полага някакви усилия за подготовка. Никой не искаше да чуе това. Всички преподаватели крещяха - не учат, шумят, разсеяни са, ще се провалят.... беше ужасно преживяване. Утре очаквам нещо подобно.

G..D.. , дам..утре на родителска... Wink
И аз смятам, че наше задължение е да ходим - тези срещи се правят за нас, родителите, така че, най -малкото, което можем да направим е да бъдем там.

Що така, бе? Нашите пък повечето даскали ги хвалят - най -добра дисциплина и успех от седмите класове и т.н....
Ееее, по химия, история, география... се оплакват, но напълно нормално е цялото внимание на децата да е насочено към предстоящите матури...

# 591
Ами да отговоря като една от оплакващите се. До сега по Мат няма пропуски,долу горе основно 6 и малко 5 през миналите години.До сега не е ходил на уроци по този предмет-аз помагам,обяснявам....,ходи на курс.На последния пробен по МАТ в Междучасие - 5,10.Все си мисля.че за по-висока оценка просто трябва да решава повече задачи...

# 592
Мисля, че е сравнение.

# 593
  • Русе
Не ми се сърдете, но мисля че преигравате. Вземете по две валериана и се успокойте. Като ви чета имам чувството, че сами си създавате проблеми, че и децата тормозите. Ако нямат пропуски в материала и грешките им са от невнимание - не е страшно - като дойде  април- май ще си съберат ума. Иначе има реална опасност да прегреят. Това последното от опит го казвам. Не ме разбирайте грешно - не казвам да ги оставите да не учат.

# 594
  • София
Не ми се сърдете, но мисля че преигравате. Вземете по две валериана и се успокойте. Като ви чета имам чувството, че сами си създавате проблеми, че и децата тормозите. Ако нямат пропуски в материала и грешките им са от невнимание - не е страшно - като дойде  април- май ще си съберат ума. Иначе има реална опасност да прегреят. Това последното от опит го казвам. Не ме разбирайте грешно - не казвам да ги оставите да не учат.

A, ако имат пропуски и то, големи? Наваксването е много трудно.

# 595
Ganis, благодаря ти, твоето мнение е достатъчно за да извадя сборника над останалите и да работим вечер по него.  С него и  помагалото  което Ън препоръча по български ще тешим мъката от липсата на пробни изпити през следващите две седмици.

А, как да няма? Моите ученици казаха, че се записват за тази неделя на пробен по БЕЛ в Образователни технологии. В събота пък бил пробния по мат пак там. Та ще видим какво ще им дадат.... Rolling Eyes
На въпроса- Г, сравнение. Simple Smile малко пояснение: най-важното внушение е, че това събитие е като легенда в историята, затова се избира Г, основното внушение....

# 596
Благодаря, Ън! Сина ми е счел за вярно метафора, тъй като легендата нямало как да грее реално. Въпроса зададен ли е коректно и еднозначно, или може да се счете че има повече от един верен отговор? Все пак как се преценява кое е по силно?

# 597
Johnny Bibin -въпроса е зададен коректно,от такъв тип са повечето на изпита и обърнете внимание на боднатото като това е ключовата думичка за сравнението.

# 598
Ще Ви попитам нещо... Вашите деца изпитват ли параноя от мисълта за матурите? Притесняват ли се ? Само аз ли съм човекът, който от страх да не изкара лоша оценка на външното оценяване не спи ?  Laughing Laughing Laughing

# 599
Ще Ви попитам нещо... Вашите деца изпитват ли параноя от мисълта за матурите? Притесняват ли се ?
Не. Супер спокоен е и не е единствен, доколкото имам наблюдения.

Общи условия

Активация на акаунт