Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Необходимо ли е да носите лична карта в самолета за пътуване до Дубай?
Има ли платен или безплатен плаж на Palm Jumeirah в Дубай, който не изисква да сте клиент на хотел или тематичен парк?
Какви са възможностите за плажове и развлечения в Дубай и Абу Даби?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Необходимо ли е да носите лична карта в самолета за пътуване до Дубай?
-
Има ли платен или безплатен плаж на Palm Jumeirah в Дубай, който не изисква да сте клиент на хотел или тематичен парк?
На Palm Jumeirah в Дубай има както платени, така и безплатни плажове. За безплатни опции можете да посетите обществени плажове като Джумейра Бийч и Ал Мамзар Бийч. Ако търсите платен плаж, можете да разгледате Джумейра Бийч, където срещу входна такса можете да се насладите на услугите на луксозен плаж с барове, шезлонги и палми.
-
Какви са възможностите за плажове и развлечения в Дубай и Абу Даби?
В Дубай има разнообразие от плажове и възможности за забавление. Освен платените и безплатните плажове на Palm Jumeirah, можете да се насладите на обществени плажове като Джумейра Бийч и Ал Мамзар Бийч. За забавления сафаритата, посещението на тематичен парк или плуването с делфини в Atlantis са отлични възможности за забавление за цялото семейство. В Дубай плажовете в района на Марината и Джумейра Бийч Парк са известни със своите удобства. В Абу Даби Saadiyaat Island е известен със своите красиви плажове и спокойна атмосфера, докато Al Mamzaar Beach Park предлага големи плажове и възможности за пикник. Изборът зависи от предпочитанията за спокоен отдих или по-живописни, популярни плажове.
-
Защо цените на визите за Дубай варират в зависимост от агенцията?
-
Какви са някои забавни дейности за деца в Дубай?
. Първо Глобъл вилидж е в нищото, на майната си, на гъа на географията и т.н. Отиването между мирикъл гардън и него бее към 30 ина дирхама, а връщането до хотела ни 80. Магистрала е и най-близкото обръщане е на 20 дирхама разстояние. Т.е. след 40 дирхама си пак там, откъдето си тръгнал, но в обратна посока. Второ. Това нещо е огромно. Сигурно 2 седмици може да се изкарат вътре, не е като за 2 часа да отидем и да видим както направихме ние. Не на последно място в тези павилиони продават неща, дето не са ми ясни
Много се радвам за вас. А днес, приятно плуване с делфините и после ще чакаме емоционален разказ

Просто толкова увлекателно го обясняваш, аи имаше много точно описание от твоя страна къде какво се хваща, че много сериозно се замислям. Попитах и за такси - заслужава ли си директно да отида с такси до там? Колко би ми била разликата? Не цепя стотинката на две и никога не съм го правил, но все пак си спестявам разходите, които мога да си спестя? И още един уточняващ - ще ми стигнат ли 6-7 часа за дотам, обратно с включени 2-3 часа в самата джамия - аз друго в Абу даби няма да гледам?
Имам организиарни (самостоятелно) поне 30 екскурзии извън страната (без да броя съседните държави, където ходим с колата), като съм позлвал услугите на агенция само за 3 - Прага, Ню Йорк и сега за Дубай. Да, намирам много добри цени на хотели и сам - за там агенция не ми трябва, имам и джиниъс дискаунт от букинг, така че рядко може да ми предложат нещо по-добро в тази насока. Намирам си сам и самолетните билети (особено за уиз не ми трябва агенция), но там понякога излизат с отлични оферти - например билетите за Ню Йорк и цялата екскурзия в Прага. Сега за Дубай, понеже това е темата: купих си хотела и билета сам (е, малко се прецаках с шатъла, можеше и да не го вземам, но здраве да е) - полетът с допълнителен багаж ми струваше около 600 лв за двамата с отиване и връщане/определено можеше и по-добре да е, но жената искаше конкретни дати/, а хотелът - 1000 дирхама на вечер (без 20-те % допълнителни, но със закуска - тук сигурно щях да получа по-добри оферти за други хотели, но точно за този хотел - едва ли, ако някой иска - може да го пробва през агенция колко ще му излезе) и се стигна до визите. Е, там е сериозен проблем - пробвах през хотела - по 550 дирхама на човек и отделно по 5 000 дирхама блокирани по кредитна карта на човек
Е, какво да говорим повече. От будпорт ми поискаха по 129 долара (т.е. 90 евро), пък снимки, пък попълване на формуляри, незнам си какво си. Ами направих го с агенция (наша - хайде няма да я казвам, че да не е реклама) - 85 евро, без депозити, без нищо, като си закупих и застраховката през тях - застраховката така или иначе е задължителна, а надценката им беше повече от минимална (работя с доста застрахователи, така че имам сериозен критерий). Но най-големите плюсове бяха, че пратих само сканираните паспорти, билети и хотел и това беше - не попълвах нищо, а другият огромен плюс - намериха ми билет за бурж халифа в 17.30 и то за 14.02 - е, какво повече да искам? Ама за Бурж Халифа ми взели 60 кинта, пък през сайта им съм можел да си го взема за 50 - дреме ми, но ми взеха точно за часа и деня, който отдавна вече беше букнат на сайта им.
. Сега очаквам визите, надявам се да няма изненади
!