ДУБАЙ 5

• 79 730
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Живее на Луната
new one, яко ревю!
различно  Whistling Whistling
сега чакам реакции  Grinning

Аз съм съгласна с повечето неща, които каза - особено за старата част. Не бих отшла втори път там, но пък от друга страна се радвам че съм видяла и другата страна на Дубай. Не съм съгласна за гледката от Бурж Халифа - според мен е уникална, особено през нощта когато целия град е осветен. За сравнение не бях впечатлена толкова от Топ ъв дъ Рок, може би повече ми хареса гледката от Емпайъра, но все пак това си е до човек, а и други неща са важни  Peace
Абу Даби е място, заради което си заслужава да се върнеш там  Peace

# 346
  • софия
Аз с някои неща съм съгласна, с други не съм, но ми е страшно интересно, че всеки вижда и усеща Дубай по различен начин  Peace

# 347
  • Sofia
Ние пък нямахме време да отидем до старата част и така съм запазила за себе си впечатления само от новия Дубай, който като цяло ми хареса много. Мъжът ми беше убеден, че в старата част ще е цигания, явно е бил прав.

# 348
Здравейте, темата е чудесна, но толкова постове и информация трудно се изчита и асимилира:)
Дали е удобно на автора на темата или може би за следващата да се сложат линкове към повече хотели в началото на темата?
Интересуват ме хотели до спирки на метро или пък до магазини за хранителни стоки - някой в предна тема, миналата година беше писал за хотел в близост до Карфур, ако не се лъжа.
Благодаря предварително.

# 349
Хотелите, които са най-коментирани и препоръчвани, ги има на първа страница на тази тема. Ситимакс ал Барша например е близо до Карфур, който се намира в мола на Емирствата. В тази тема също бяха коментирани няколко други хотела, така че изчети основно последните страници, защото скоро се върнаха доста хора.

# 350
  • Пловдив
Здравейте момичета   bouquet
С мъжа ми решихме да пътуваме организирано с агенция до Дубай, искам да ви помоля за съвет коя от следните атракции трябва да видим задължително и коя спокойно можем да пропуснем ?
Ще бъдем 7 нощувки там и ми се иска да видим нещата които наистина си заслужават. Благодаря предварително  Hug

Екскурзии с екскурзовод на руски или английски език:• „Съвременен Дубай” с посещение на Акваруим (всеки ден) - 60$ на възрастен/ 40$ на дете;
• Нощен сити тур на Дубай (всеки ден, освен петък) -100$ на възрастен/ 50$ на дете;
......................................................

Първо благодаря на отзовалите се на въпросите ми   bouquet
Да ви кажа днес бях в туристическата агенция с която трябваше да пътуваме, но до колкото разбрах за края на март нямат други желаещи и с мъжа ми само двамата ще бъдем уж с агенция ,а на практика ще бъдем сами там(и ще им платим една доволно излишна сума пари)
Извода който си направих  е , че ще бъде същото както да си го организирам сама.Проблема е че никога не съм пътувал никъде (със самолет никога) според вас ще успея ли ? Английският ми е на едно поносимо ниво....Има ли някой който ще прояви желание да ми помогне - ще изчета цялата тема, но като човек който никъде не е ходил се усещам доста несигурна..... А ако някой има намерение да пътува март месец може да го направим заедно  Praynig Crazy

# 351
Не виждам защо да не успееш. Изчети всичко и питай смело, има много помагащи хора тук. Само не разбрах дали напълно сте се отказали от агенцията или поне самолет и хотел имате?

# 352
  • Пловдив
Не знам от какво да се откажа и честно казано се усещам като пате в калчища...Може ли да се пропусне изцяло агенцията или е добре определени неща да се запазят чрез тях? Да не звучи като реклама аз се бях ориентирала към Профи травел , но  сега не знам какво да правя.
Сега гледам сайта на Wizz air , като задам дата  22.03 до 29 март ми излиза цена 585 лв за един човек в двете посоки , аз ли нещо греша или гледам не където трябва защото ми се струва много скъпо  newsm78
Божеее не ми се смейте моля ви ,осъзнавам колко съм ненаясно с нещата ....
Искренно се надявам някой да има нерви да ми обясни като на малоумна какво трябва да направя стъпка по стъпка (може и на лично съобщение за да не натоварвам цялата тема с моята особа  Rolling Eyes )

# 353
  • София - Варна
Имате ли билети, закупени чрез агенцията?Ако имате - вземете си хотел и виза чрез тях, но пак сравнете цените. Ако нямате - по-добре следете цените на билетите и ако паднат взимайте за други дати. Лично мнение. За сравнение на цените - 200 лв.двупосочен без багаж на човек е нормална цена.

# 354
  • Пловдив
Нямаме нищо закупено или резервирано от никъде....Просто искам да отидем март или в краен случай април за 7-8 дни в Дубай.....

# 355
  • София
Не знам от какво да се откажа и честно казано се усещам като пате в калчища...Може ли да се пропусне изцяло агенцията или е добре определени неща да се запазят чрез тях? Да не звучи като реклама аз се бях ориентирала към Профи травел , но  сега не знам какво да правя.
Сега гледам сайта на Wizz air , като задам дата  22.03 до 29 март ми излиза цена 585 лв за един човек в двете посоки , аз ли нещо греша или гледам не където трябва защото ми се струва много скъпо  newsm78
Божеее не ми се смейте моля ви ,осъзнавам колко съм ненаясно с нещата ....
Искренно се надявам някой да има нерви да ми обясни като на малоумна какво трябва да направя стъпка по стъпка (може и на лично съобщение за да не натоварвам цялата тема с моята особа  Rolling Eyes )

Zinaida, споко Peace.
Ако искаш тук, ако искаш на лични ми напиши какъв Ви е бюджета, точно колко дни искате да останете в Дубай и какво Ви интересува, за да можем да запазим заедно сам.билети, хотел и да Ви направим най-добрата според Вашите разбирания програма за дните в Дубай Simple Smile

# 356
  • Пловдив
ще ти пиша на Лс не за друго а за да не натоварвам другите със себе си  Hug

# 357
Привет и от мен! Четах последните дни, но не съм имала време да се включа. Виждам, че Дубай през различните очи е съвсем различен - май това му е чара на този град. Аз лично за Мирикъл гардън спестих коментара например. Да, хубаво е, приятно е, но човек като види тези мерцедеси, дето са с колекционерска стойност направени на саксии и му иде да хване и да обеси човека, дето му е хрумнала тази простотия. Единствения чар на Мирикъл гардън е, че го видях преди Глобъл вилидж, където тотално се разочаровах от този ден и в сравнение с глобъл вилидж усещането ми за мирикъл гардън определено беше далеч по добро. За циганията и набостъргачите не мога да се съглася с new one. Вярно не е Хонг Конг или Сингапур, но на мен на марината ми хареса страхотно... А и като любител на Хонг Конг - е и там има толкова "цветнокожи", че човек се чуди останали ли са хора в Индия... И там е гъз до гъз... Изобщо поне в Дубай в новата част го няма усещането на Люлин с небостъргачи. Демек поне в Дубай няма гащи по просторите  Joy, а в Хонг Конг дори и на острова има такива цигании, което пък от друга страна си е чара на мястото.
Иначе плажа, на който бяхме ние е точно под Джумейра и първо нямаше никакво течение, второ водата беше топла поне колкото края на юни в бг... Изобщо като чета и shhhh...  и сега и new one май сме били в различни държави на плаж... В което разбира се няма нищо лошо. Аз също сега в Дубай не намерих добавената стойност към пътуването от старите сукове и Дейра като цяло и въобще не съм влачила децата по тези места, но пък шопинга за мен в Дубай не само, че ОЩЕ става, но и ще става още дълго... Да факт е, че ако сравняваме със Сащ например цените са височки на дрегите например, но в сравнение с Европа (за българия и дума не отварям) то шопинга си го бива, цените са добри. Още веднъж ще кажа, че смених гардероба на децата изцяло за смешни пати, а аз почти нищо не си взех като изключим 3 чифта дънки, чехли, 8 тениски, 1 чанта и още малко други глезотийки  Mr. Green. Вярно, че предния път се върнахме и със голямо количество свръх багаж, а сега успяхме ада се вместим в разрешения, но пък и сега имахме 2 пъти по 3 часа, а предния път доста зор видяхме да изръшкаме моловете.
zinaida , преди 7 години Дубай беше първата "по-далечна" дестинация, на която съм била. Бяхме си сами двамата с мъжа ми. Тогава това беше представено като индивидуално организирано пътуване от ТА, но като изключим хотела, самолетните билети и 2-3 екскурзии, дето ни бяха букнати от тях, то ние си бяхме абсолютно и тотално сами.... Горещо ти прпоръчвам да ползваш съвети от тук и да си го направиш сама. Няма какво точно да объркаш в Дубай. Вземай билетите и после ще ти помогнем да организираш програмата, а и ще дадем съвети за всичко. От чекин-а до от къде да си купиш уиски  Joy. Това, което на първо четене намирам е 4-11 март за 394,98 лева без багаж. Не е най-евтината оферта, която е изпадала, но пък и вие сте се сетили месец преди датата.... Цените на уиз са добри 2-3 месеца преди датите и ако спазите това правило влизате в един сезон дето съвета ще бъде как да си настроиш климатика в стаята на 18 градуса и да си седиш в нея. Така, че разцъкай и ти и ако намериш нещо по-така буквай веднага. Оттам нататък хотел и визи през ТА, екскурзиите от тука ще ти ги организираме според предпочитанията ви и бюджета, който сте определили. като гледам цената на профи травел... Цената НЕ включва самолетен билет и виза, а като гледам включва трансфер и хотел. Yassat Gloria Hotel Apartments този загледах... 1700 лева е стаята в букинга без да търся големи промоции и ей така на първо четене за датите горе, а 1531лв ви е на човек през агенцията... Трансфер звучи гръмко, но на практика ако излезеш и си хванеш такси ще ти струва не повече от 80 дирхама, което е под 30 лева... Медицинската застраховка е 20 лева макс... Демек почти половината сума е товара на агеницята.... Ако не ти пука за парите резервирай през агенция, но разликата между това да пътувате самоорганизирано двамата и с индивидуално организирано пътуване от ТА ще е само в твоето усещане за нещата. Като познавам повечето хора тук честно да ти кажа няма вариант да не останете доволни и то на половината от парите. А с останалата половина можеш  спокойно да направиш още едно пътуване

п.п. 1-8,04 струва 355 лева
10-17,04 струва 395 лева
Аз чих взела мартенските, но ако вземеш тях трябва до края на седмицата да поръчаш визите. Всичко останало може и в последните 3 дни... не е фатално. има достатъчно време. Не че историята не познава и случаи на визи в последните 2 дни, но все пак...
Айде.... нямаше ме 1 седмица, ма сега четахте 2 часа, налиииии  Joy

# 358
Има ли изисквания за дамските дрехи например ограничения в дължината на късите панталонки и разрешени ли са изрязаните потници ?

# 359
не, и по гащи може.

Общи условия

Активация на акаунт