ДУБАЙ 5

• 79 708
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
Джиповете стигат по различно време в пустинята. Когато ние стартирахме, имаше само още няколко около нас. Нямаше абсолютно никаква последователност. Факт е, че няма трасе, затова за мен не са изключени гафове. Личното ми наблюдение е, че е рисковано за деца, докато писали вече в темата споделят, че децата им са впечатлени от преживяното. Нека всеки сам прецени риска, доколкото това е възможно само от нашите разкази.

# 91
Привет и в новата тема!   bouquet

Завърнахме най-накрая след десетдневно пътешествие из любимия Дубай Sunglasses!
При първа възможност ще седна и ще напиша нашата програма, впечатления и преживявания.

ПС. След кацането на летището в Дубай ми се стори, че видях момиченце на около 4г. (от групата на дъщеря ми - 93 ЦДГ) и бащата ми се стори познат. Богиня:))), ти имаш ли нещо общо  Wink?

# 92
Хора, днеска бяхме на сафари....имам само една дума УНИКАЛНО!!! Това е one time experience!!!
Задължително за всеки който посещава дубай. Напълно безопасно, изключително препускане през дюните. Имайте предвид че се кара тойота лендкрузер с вградени ролбарове така че каквото и да стане при скоростта с която карат няма никаква опасност за каквито и да било наранявания....
Единствената забележка беше храната, ужасна...нищо не ни хареса, добре че хапнахме преди това....беше безвкусна, а тази която имаше някакъв вкус беше люта. Другото което е като ви вземат от хотела се пътува около 40мин с кола до сафарито, имайте го предвид. Реално сафарито е точно 3 часа....Иначе закъсняхме малко и бяха минали през хотела и като ни нямало и са си тръгнали след като дойдохме в хотела и ни казаха че са ни търсили им се обадихме и се върнаха да ни вземат....общо взето където и да отидеш лъха професионализъм, обноски и страхотно отношение към туристите...
УНИКАЛНО, пак казвам Simple Smile
Стига толкова засега.... лека нощ утре сме на атлантис и на плЯж на джумейра (ако е хубаво времето) че е студено последните два дни #2gunfire

# 93
  • София
Здравейте, може ли някой да сподели за книжката с ваучери. От къде се купува, цена, други подробности?
Благодаря!

# 94
Здравейте, може ли някой да сподели за книжката с ваучери. От къде се купува, цена, други подробности?
Благодаря!

https://www.theentertainerme.com/Dubai-N-Emirates/products/print … tainer-Dubai-2014
книгите са дебели и съдържат по три ваучъра на всяка страница за ресторант/атракция/услуга на принципа плащаш 1, получаваш същото безплатно. Продават се в карфур, книжарниците и някои други универсални магазини близо до касите. Цената е близо 400 дирхама. Дори ние като резиденти в края на годината оставаме с полупълна книга, щото няма време за всичко.

# 95
Здравейте,

Благодаря за предложенията за хотел Simple Smile Следващата седмица ще гледам да го решим...

Знаете ли как се начисляват 10% city tax и  10% service charge, когато се резервира през booking? Например, ако посочената цена е да речем 500 Евро без начисленията, тотала ще бъде 600 Евро ли?

За джип сафаритата - колко време трае самото пътуване с джипа през пустинята в едната посока? По-добре е да се направи през деня (по-безопасно) или няма значение? Аз бях харесала ето това, http://www.arabiansafaridubai.com/eveningsafari.html, но се притесних дали не е по-добре да е през деня? Някой пробвал ли го е?

Мерси и хубав ден на всички!

# 96
milza, това си е нормално сафари. Всички сафарита се правят от 4 следобед нататък, самото каране е преди залез, по залез са снимките дето туристите държат слънцето в ръка, и после почват мероприятията в лагера - вечеря, танци, хена, маскарад, сандбординг и т.н. Някои сафарита са с пренощуване! Отбелязани са като overnight. Но в твоя линк не виждам каране по тъмно.

изобщо,
Възможно ли е, примерно, да се заяви по-внимателно и леко шофиране, заради детето или това си е пълна безсмислица?

възможно е, но е безсмислица и туристите се молят да не им се падне семейство с дете в колата Simple Smile

възможно е понякога шофьорите да попрекалят в стремежа си да бъдат по-интересни, така в Кения шофьорът ни натресе три пъти в калта и имахме специални преживявания...така че не се бойте, няма да ви ранят, ламарините са за сметка на младежите-шофьори.

# 97
  • Sofia
Самото каране през пустинята поне при нас беше 30-40 мин. (със спирането за снимки по залез) и си беше по светло, въпреки че се води evening safari (http://www.northtours.net/evening-desert-safari.html). Взеха ни около 15ч от хотела, след това около 40 мин карат до някакъв сборен пункт, където спряхме за тоалетна и да изпуснат гумите на джиповете преди влизане в пустинята (гумите се спускат до около 1 атмосфера, за да не затъват джиповете в пясъка). След това тръгнахме към пустинята като спряхме в началото да се съберат всички джипове на агенцията (около 10 мин). После вече тръгнаха всички един след друг през дюните. След около 20-30 мин спряхме по залез за снимки в пустинята на фона на залеза и после продължихме през дюните още малко. След това надуха гумите и ни закараха в лагера, който пак е пустинята, но не много навътре и до него има нещо като черен път и не се налага гумите да са изпуснати. В лагера имаше яздене на камили, обличане в традиционни дрехи, пушене на наргиле, рисуване с къна и каране на АТВ (единствено АТВ-то се плаща допълнително останалото е безплатно), както и вечеря с програма с tanoura танц и belly dance. Храната при нас беше ок - имаше разнообразие от шишчета на скара, салати, паста и др. Безалкохолните също са включени и безплатни. В лагера вече си по тъмно, но самото каране през пустинята си е на светло.

# 98
Така като чета, май нашето сафари с Raynatours не е било от най-добрите  Mr. Green Наргилето и безалкохолните се заплащаха, а обличане с традиционни дрехи аз не видях Mr. Green Карането по дюните беше кратко, аз бях се настроила за нещо много екстремно и леко неприятно, но всичко мина много леко  и бързо, нямаше нищо екстремно.За снимки не сме спирали ,след като ни повозиха по дюните за около 15 мин. ни откараха директно пред лагера.

# 99
  • Sofia
Самото каране през пустинята поне при нас беше 30-40 мин. (със спирането за снимки по залез) и си беше по светло, въпреки че се води evening safari (http://www.northtours.net/evening-desert-safari.html).

Kamen, каква беше цената на вашето сафари? Он-лай ли платихте или на място?

# 100
Явно в такъв случай има значение агенцията, чрез която резервираш сафарито.  Тази, с която са били kamennikolov, звучи добре, шом са се изчакали всички джипове и са били в колона, по-малка е вероятността за инциденти. Нашите приятели ходят с организирани екскурзии от българска агенция и вероятно сафарито е било прегложено от нея. Не можех да повярвам, че в Дубай няма да е създаден ред за придвижване, по-бих го повярвала за Тунис, примерно. Но думите на еchicata го потвърждават.
Нашите приятели са имали челен удар с идващ насреща джип на върха на една дюна и са се търкаляли надолу. Те са категорични, да не се ходи с детето, явно са се изплашоли доста от преживяното. А иначе е нормално децата да се кефят много, като знам щерката как се радва на подобни екстремности.
Затова съм още в чудене. Предпочитам по-скъпо сафари, но да е по-сигурно. В сайта, посочен от kamennikolow, има възможност да се чекне Excluseve car - да се таксува като за 6 човека и да сме сами в колата. Предполагам, че и цената е като за шестима.

# 101
  • Sofia
Платихме на място. Цената им само за сафарито беше AED190, но ако вземете и други екскурзии имат отстъпки. Ние взехме 4 екскурзии от тях и ни направиха над AED100 отстъпка. Имаше и малко по-евтини агенции (разлика под 30лв за 4-те екскурзии след отстъпката), но тези имаха добри отзиви в tripadvisor и затова ги избрахме и останахме доволни.

didiga цената, която ни дадоха за exclusive car e AED1100. Това си е целия land cruiser само за вас Simple Smile. Имаше и hummer, който струваше AED1650, но аз лично hummer-и в колоната май не видях.

# 102
Здравейте,

Благодаря за предложенията за хотел Simple Smile Следващата седмица ще гледам да го решим...

Знаете ли как се начисляват 10% city tax и  10% service charge, когато се резервира през booking? Например, ако посочената цена е да речем 500 Евро без начисленията, тотала ще бъде 600 Евро ли?

Да , цената е  600 Евро.

# 103

За джип сафаритата - колко време трае самото пътуване с джипа през пустинята в едната посока? По-добре е да се направи през деня (по-безопасно) или няма значение? Аз бях харесала ето това, http://www.arabiansafaridubai.com/eveningsafari.html, но се притесних дали не е по-добре да е през деня? Някой пробвал ли го е?

Мерси и хубав ден на всички!

Ние си взехме сафари от  хотела ( Sitymax Al Barsha) от една рускиня.Цената беше 185 дирхама на човек и всичко протече какато го е описал Kamennikolov.В нашия джип , който беше супер нов , имаше една жена с 6 годишно дете.Само ние с детето се забавлявахме , а другите ги беше доста страх.На отиване оставихме майка ми в лагера , защото тя не искаше да участва в сафарито. Според мен  е минимален  шанса за удар с друг джип , даже мисля , че е невъзможно.Ние бяхме 2 джипа , като другият джип отлепи гума при едно спускане.Спряхме и двете коли и докато шофьорите оправяха гумата ние си направихме стахотни снимки . След това в лагера беше много забавно , както и другите са писали . Мога само да допълня, че при нас се плащаше само царевица на жар , алкохола и бирата,АТВ и килими,черги и т.н. Безплатно имаше и снимки с ловни птици .Тръгнахме си към 21,30. От хотела ни взеха в 15,10.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 16:40 от itcka71

# 104
На който не му се свиди много си купете голд кард за метрото, защото там почти винаги има места за сядане. Вече 5-и ден почти не сме седяли в метрото и половината от умората се натрупва от седене прав като дърво....До момента сме заредили за двама 120 дирхама които предполагам ше ни стигнат до края....голд кард е двойно но там са удобни големи седалки като в биомет автобусите да кажем....така че вместо 50-ина лева ще дадете 100лв но ше се возите...
Метрото ни убива просто...пътува се адски дълго постояно...от дубай марината да кажем до дубай мол е 25мин с метрото а са 9 спирки...
Другото което е гледайте да не пътувате около 18:00ч., ние ударихме гредата преди 2 дни и беше кошмар....нещо такова  Laughing #Crazy
http://therealsingapore.com/sites/default/files/field/image/IndiaCrowdedTrain.jpg

Общи условия

Активация на акаунт