Противозачатъчни хапчета- Zoely

• 13 046
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте. Искам да Ви попитам- някой ползвал ли е противозачатъчни лекарства Zoely? Гинеколога ми предписа това, защото имам нарушен менструация цикъл ( идва когато си иска, променя датите на очаквания ден на цикъла).  И затова искам да видя вашите коментари, мнения, препоръки и т.н. Simple Smile

# 1
Здравейте. Искам да Ви попитам- някой ползвал ли е противозачатъчни лекарства Zoely? Гинеколога ми предписа това, защото имам нарушен менструация цикъл ( идва когато си иска, променя датите на очаквания ден на цикъла).  И затова искам да видя вашите коментари, мнения, препоръки и т.н. Simple Smile

Хей, привет! И аз тъкмо ровех дали някой е споделял нещо за тях. Пия ги от седмица по лекарско предписание, нямам проблеми с цикъла откъм редовност и качество, обаче нещо десният ми яйчник бил хиперактивен, а левия леко не му се работело, та ми ги изписаха за 3-4 месеца. За сега нямам никакви наблюдения върху странични ефекти, мисля че е твърде скоро и все пак ми е леко напрегнато (чисто емоционално) без особена причина. По принцип всички противозачатъчни са склонни към такива промени в настроенията, въпреки че твърдят обратното. Та.. ако някой все пак ги пие/пил повече време би било хубаво да спорели  Wink

# 2

Хей, привет! И аз тъкмо ровех дали някой е споделял нещо за тях. Пия ги от седмица по лекарско предписание, нямам проблеми с цикъла откъм редовност и качество, обаче нещо десният ми яйчник бил хиперактивен, а левия леко не му се работело, та ми ги изписаха за 3-4 месеца. За сега нямам никакви наблюдения върху странични ефекти, мисля че е твърде скоро и все пак ми е леко напрегнато (чисто емоционално) без особена причина. По принцип всички противозачатъчни са склонни към такива промени в настроенията, въпреки че твърдят обратното. Та.. ако някой все пак ги пие/пил повече време би било хубаво да спорели  Wink

Здравей. Аз пия вече 4 месеца. При мен има промяна в цикъла- стана по леко кървене, но с по дълъг период ( тоест около 9-10 дни), което ме притесни, поради причината, че винаги съм имала по тежък цикъл, с повече кървене ,с период около 5-6 дни. На мен ми изписа за 9 месеца (лекарят така препоръча), а за настроенията  не се променят. Simple Smile

# 3

Здравей. Аз пия вече 4 месеца. При мен има промяна в цикъла- стана по леко кървене, но с по дълъг период ( тоест около 9-10 дни), което ме притесни, поради причината, че винаги съм имала по тежък цикъл, с повече кървене ,с период около 5-6 дни. На мен ми изписа за 9 месеца (лекарят така препоръча), а за настроенията  не се променят. Simple Smile

Ами май няма идеален вариант - лек цикъл и малко дни или по тежък ама по-малко. При мен е 15то хапче от първата опаковка все още. Цикълът спря обаче веднага след него се почна с едно кафяво-розово бледо зацапване..днес вече червенее, не е в притеснителни количества, но е леко дразнещо, освен това гърдите ми са болзнени като преди цикъл и ще гръмнат всеки момент  Mr. Green При теб имаше ли подобни аудиовизуални ефекти в първите опаковки?  newsm78

# 4

Ами май няма идеален вариант - лек цикъл и малко дни или по тежък ама по-малко. При мен е 15то хапче от първата опаковка все още. Цикълът спря обаче веднага след него се почна с едно кафяво-розово бледо зацапване..днес вече червенее, не е в притеснителни количества, но е леко дразнещо, освен това гърдите ми са болзнени като преди цикъл и ще гръмнат всеки момент  Mr. Green При теб имаше ли подобни аудиовизуални ефекти в първите опаковки?  newsm78

В първата опаковка нямаше промяна в тялото ми, но след трета опаковка се усеща- газове, повече апетит и по дълъг период и слабо кървене (около 8-10 дни). Сега съм в 4-та опаковка и е същото.  Simple Smile

# 5
Здравейте,регистрирах се току-що в сайта,заради тази тема,надявам се да си бъдем полезни взаимно Simple Smile Бях скептично настроена към противозачатъчните хапчета,но след консултация с близка приятелка-лекар и гинеколожката,на който вярвам (основателно) , че за моят случаи е добре да взимам противозачатъчни хапчета,започнах да пия Zoely,който ми предписа гинеколожката.Днес съм на 26 ден (2ро жълто хапче) , до момента нищо фатално не се е случило с мен,но страничните ефекти са донякъде нетърпими,колкото за мен,толкова и за хората около мен.Още на първата седмица ми се появиха множество гнойни пъпки по лицето,започнаха да ме болят и гърдите.Постепенно ми се усили апетита и напълнях.За капак,като изключим нервността и раздразнителността на жените в ПМС , аз изпаднах в ужасна депресия.Тъй като до момента не съм взимала противозачатъчни и тези състояния се появиха след започването на блистера,мисля,че нещата са ясни .... До колкото обаче разбрах има 3 месеца в който тялото свиква с тези хапчета,ако ли не тогава се мисли за смяна. Simple Smile

# 6
Здравейте! Zoely изкарах вече 5 месеца, но имаше обрат на хапчетата. Преди да ги пия  бях 53 кг, а сега съм 62 кг, качила съм много, защото хапчетата ми увеличават апетита, както и задържам течности в тялото.Правя диети, спортувам, но килцата не мърдат. Отидох на гинеколог да ми смени хапчетата, защото това не може да продължава. Той ми предписа Джаз и ще следя. Надявам се това да е по добро.

# 7
След 1 блистер = 1 месец ги спрях.Аз също напълнях,имах ужасен апетит и остри непостоянни болки в стомаха.След спирането на хапчетата всичко се върна в нормалното си добро състояние.Храня се значително по малко,отслабнах,върнах си килограмите от преди хапчетата,по спокойна съм.Не мисля повече да използвам противозачатъчни хапчета ...

# 8
Бяха ми предписани, тъй като цикъла ми е адски нередовен 2 месеца го има 2 го няма... вече 17 ден пия Zoely и се чувствам все едно 17 дена съм в цикъл. Постоянно имам зацапване, което преминава в леко постоянно кървене. Усещам се, че започвам да ставам по раздразнителна. Незнам как ще издържа до последното хапче, но мисля да ги спра и да се посъветвам с генеколога си за други. Преди години пиех Ясмин и нямах такива оплаквания, но ако не спортувах всекидневно сигурно щях да стана 100 килограма с апетита, който имах за сладко.

Последна редакция: пт, 02 май 2014, 12:34 от wonderful_1

# 9
здравейте,предписани са ми зоели за хормонален дисбаланс малко ме е страх да ги започна много ли са страничните ефекти изпитвани от вас ?(имам кръвотечения малко след менструация до овулация)притесненията ми са че може всичко да ми се дообърка

# 10
здравейте,предписани са ми зоели за хормонален дисбаланс малко ме е страх да ги започна много ли са страничните ефекти изпитвани от вас ?(имам кръвотечения малко след менструация до овулация)притесненията ми са че може всичко да ми се дообърка

Здравей,аз специално всичко подробно написах в коментарите,а ми направи впечатление,че на всяка дама различно действат.Да се дообъркат нещата няма как,но страничните ефекти в даден етап ще се появят.Попитай ако е възможно витамини да приемаш Simple Smile)))

# 11
Здравейте, аз пиех едни с м.. но не полмня как се казват - от тях много напълнях.
След което лекарят ми ги смени с Джас, от които имах кафяво зацапване на средата на блистера и ги сменихме с Зоели.
С тях е същото - вече 3- ти месец на средата на блистера имам кафяво - черно зацапване около 5 дни.
Лекарят ми ми каза , че било нормално и нямало нищо притеснително, но аз не мога така..... не знам какво да правя

# 12
Здравейте, аз пиех едни с м.. но не помня как се казват - от тях много напълнях.
След което лекарят ми ги смени с Джас, от които имах кафяво зацапване на средата на блистера и ги сменихме с Зоели.
С тях е същото - вече 3- ти месец на средата на блистера имам кафяво - черно зацапване около 5 дни.
Лекарят ми ми каза , че било нормално и нямало нищо притеснително, но аз не мога така..... не знам какво да правя

Консултирай се с друг лекар,не ми звучи нормално нищо извън цикъла =(

# 13
Здравейте, да се включа и аз ... от както ги пия ми е ужасно зле вярно, менструацията ми се промени, ноооо имам ужасен световъртеж и ниско кръвно налягане, на втората крачка ми става лошо не знам просто смятам да ги спирам Cry Cry Cry

# 14
Здравейте, да се включа и аз ... от както ги пия ми е ужасно зле вярно, менструацията ми се промени, ноооо имам ужасен световъртеж и ниско кръвно налягане, на втората крачка ми става лошо не знам просто смятам да ги спирам Cry Cry Cry

Най добре ги спри,ако си сигурна,че те са причината и се консултирай с гинеколога си за нови

Общи условия

Активация на акаунт