ЮЛСКИ бебета - тема 13

• 23 123
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Ники, я кажи меда и лука как точно ги правиш? И как се пие/яде? За нас, не за детето.

И аз не симпатизирам на хомеопатията.

# 106
1 глава лук се нарязва на ивици и се "полива" с мед (на око слагам). Оставям в хладилника. Гледам да го направя сутринта и да престои до вечерта, но може и да оставиш за една нощ. Причината да взимаме вечер е, че остава дух на лук, който дори да се измият зъбите усещам. Отделя се сока на лука и с меда и давам поне на детето често. Тя няма нищо против миризмата на лук.
От отчетната за по- голямата ми дъщеря, знам за черна ряпа, която се издълбава и се слага захар или мед. Пие се сока пак за кашлица. Не съм пробвала, защото не знам какво е черна ряпа да търся тук.

# 107
Цял ден ви догонвам, ама нали сме под обсада, а аз всичко чета, макар и по диагонал...

Ники, и аз мислех да купувам овлажнител, бях заплюла няколко, ама нещо не ми се дават пари и за това, а и искам да е някакъв ноо фенси, пък евтин. Твоят йонизира ли? За колко голяма стая ползвате 2?

Много се забавлявах с историята със зодиите и кукувицата на Джинката, но за котешката драма... много мразя прекупвачи. Сега давам под наем ергенския ми апартамент и в обявата изрично съм казала да не ме безпокоят брокери. Ей, добре, че си изключвам джемса, докато спим. Тия хиени ме почват още в 8 сутринта. Но аз съм толкова гадна с тях, а те нали са умрели от глад и се гънат и по корем се влачат... И недоумяват ама защо така не искам да им ползвам услугите.

Тези филми отде ги сваляте?! Работи ли з*мундата? Аз душата си давам за британски превземки.

Пинке, измъчихте се с тази Т. Много ми е мъчно, като чета. Тия болести са кошмар, а това ни чака.

Сандалке, нямаме спешност, ето, още не сме сложили и 1 ваксина от гадните. Днес се отложи заради епидемията. Искам да съм в готовност обаче, защото съм цар на отлагането - характена черта за неособено престижната ми зодия.

# 108
Добре де, чудя се - аз Ду не го къпя всяка вечер, през 2-3, понякога и 4. Правим тоалет, разбира се, дупе, крачета, муцуна, ръце, И сега, ето, мм го няма, той нещо киха, не ща да ми се разболява. И сега се чудя дали да го къпя или не, че хем сама ми е организация, хем да не се разболее. хмм..

Умирам за сън, момичета, искам да се наспя.
Една чуденка:
Скрит текст:
Уикендът отивам да карам и не мога да преценя - да тръгна в петък вечер или рано събота сутрин? Едното ми дава вариант да се наспя и да си почина (че от понеделник 2 седмици мм е на ужасен проект), а другото - да съм с малкия. Но родителите на мм ще са тук, а не съм сигурна, че ще ги понеса - натоварват ме. От друга страна пазя малкия от тях, че те не знаят просто кога да спрат - настава адска говорилня, никакво съобразяване, че той е на 7 месеца и няма капацитет да изслушва всичко (то мен натоварват, камо ли него). Но пък за 1 вечер...Какво ще кажете?

# 109
Прегледът на Боци на ехограф трая около 10-15 минути, жената подробно се спря на всички органи. Видя му и сърцето, прегледа с ехографа и двете камери, даже ми показа как циркулира кръвта или нещо такова. Бъбреци, панкреас, черен дроб, стомах....вси-чко. Беше много подробна и обяснителна. За пишката като го съблякох, каза че според нея си върви супер и няма нужда да я пипаме. Ама и аз го виждам, че някак сама си се отваря и забелва  newsm78

Надрусана съм с Нурофен. Сега ще жулна и една ракия. Дано се разминем по-леко, като сме такива дебели и аз и Боци, дано грипа се погнуси от нас и избяга.

# 110
Луиза, аз съм противник на къпането на бебета всяка вечер. Не виждам от какво може да се изцапат толкова. Последния път педи ми разреши вече да мия коса 2-3 пъти в седмицата. Едва не прихнах. Коса мия на 7 дни.

По другата дилема май не мога да ти бъда полезна. За мен сънят е преди всичко, но скиорите имат други приоритети.

# 111
  • varna
Оф, това дете съвсем откачи. Пак не спа от 3 до 5, през 40 мин. рев, накрая я взех при мен та поне от 5 до 7 да поспим. После и следобед пак по същата схема успяхме цял час и половина да спим (о, чудо). Тая техника с успиването на 30тата минута работи, поне при нас. Обаче ей на, залезе в пет и оттогава пак същата история, рев през 30 мин, храних я хем, пак рев, отиде ми и малкото време вечер.
В тази връзка Глупи и всички останали, разбирам ви идеално, така ми е писнало денонощно с нея, все до мен или в мен трябва да е, иначе не става. Вече ни ръце, ни гръб, ни кръст имам, кога ще почне да спи поне от 8 до 8 и следобед нормално, искам време за мен пък, чудя се да почвам ли и аз да пищя в банята. Милото ме успокоява, ама в него не ще да седи, уви.
За пълзенето, Ахи, и Ема така прави, нвирва задника и не знае какво да прави с едната ръка, та накрая почва да пищи да я обърна.
За храненето, Ема вече яде само зеленчук с месо наобяд (190 гр) и пюре (130) или каша (150) следобед. Правих-струвах, отказва мляко и след двете, само правя и хвърлям. И така останаха едно сутрин и две вечерни с АМ. Ми добре си изглежда, наддава си, тъй че нямам угризения.
Тъкмо да ви казвам какъв ужас е тук, и Пина ме изпреварила. Мисти, определено никъде не мърдам докато не стане човешко вън и не мине епидемията. Таман съм я опазила досега, няма зорлем да я разболявам.
Луизе, аз не бих го къпала. Толкоз няма да се изцапа, и Ема вече я къпя през 2-3 дни ММ като не е уморен от работа, че сама не мога. И за мен сънят определено е преди всичко.
Честита месечинка на бебоците! Болните да оздравяват!

# 112
herairness, аз съм по писъците в банята, направо не знам какво си мислят тия отгоре...
Иначе и аз искам, искам и искам да се наспя. Тая нощ от 12 до 5 на 30 минути приплакване, вече накрая не знаех на кой свят съм. Та, може би да замина за Пловдид в петък, да пийна чаша вино, сън, и в събота - газ към планината. После 2 седмици ще съм сама с Ду, така че...ма го мисля, мамка му. Ега ти истеричните родители има ММ. Предпочитам да се спася, ама детенцето ми...дано баща му го пази.

# 113
Бемол, ползваме 2 в момента за целия апартамент без затворени врати.
Единият може да мине за фенси - отчита % на влажност на въздуха, може да се настрои колко да овлажнява, мисля, че е 3 галона вода, показва кога трябва да се смени филтъра, безшумен е, автоматично се изключва, когато достигне % на влажност, който е зададен, казва си кога трябва да му се долее вода. Не йодизира, за съжаление. Отчитам разлика във въздуха у нас моя приятелка.
Орхидеите ми цъфтят по 6 месеца в годината заради него  Laughing (забравям да ги поливам)

Вторият - обикновен - по- шумен, не може да се регулира нищо. Голям минус - ако го спра за по- дълго време трябва да му махна водата и да оставя филтъра да се изсуши, защото мухлясва.

По принцип при нас въздуха е ужасно сух през зимата, заради студа и си е нужен.
Чайник върху парното си остава най- евтиния вариант Simple Smile Топлото ни духа от тръби, които са на  тавана и няма как да го закрепя.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 20:41 от Niki1

# 114
Благодаря, Ники. А филтърите скъпи ли са и колко често се сменят? В Амазон не ги видях, явно са в друга рубрика. Прочетох, че трябвало да се мият всеки ден с оцетен разтвор и доста се замислих. Не съм от тия, дето ще слугуват на домакинските уреди.

# 115
  • София
Луиза, правилно ли разбирам ,че родителите на мъж ти ще спят у вас в петък вечер? Ако е така, аз бих заминала още в петък към Пловдив - когато у нас идват баби и дядовци, независимо моите родители, или на мъж ми, винаги ми е много натоварващо и стресиращо, хем не са тип "Весина свекърва".

Малкия не го мисли, аз много съм се притеснявала за дъщеря ми, като е на "бабиндом", но ето, порасна, почна да говори и пр., и виждам ,че обича бабите и дядовците си и сама иска да им ходи на гости, тоест, харесва и да е при тях. Колкото и да ни побъркват нас с баща и Mr. Green

А ти къде ще караш?

Гемавар, за Българанче (градината на Прохлада)
Скрит текст:
не знам къде играят там децата, казвали са ми, че има някакъв двор зад къщата, но колко е голям, нямам идея. Виждала съм да ги извеждат две жени от градината, по Прохлада отиват нанякъде, около 8 деца са. Там ми изглежда малко импровизирано, иначе една позната от градинката си пращаше детето тям и ми е споменавала, че е доволна, но не съм я разпитвала подробно... Confused

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 21:09 от karlie

# 116
Луизе ти си знаеш, аз досега не съм я оставяла на никого, и като я знам, че докато не си легна вечерта, само реве през 15мин и иска гуш, няма и да я оставя, той ММ не знае какво да я прави, камо ли баби дето една я е виждала само за 2 дена като новородено, другата - свеки 2 пъти за по 3 дена. Ако мислиш, че ще се справят не оставай и първата вечер, но ако ще го мислиш и няма да спиш от тази работа, тогава какъв е смисъла  newsm78
Хера моля, моля, ти поне като ходиш по Пловдив имаш почивка от майчинството, а при мен досега още не съм почивала, май един път в началото Ивета я пази докато спеше, че тогава нямахме такива грижи и ходихме на пазар. Но сега не спи, само мрънка защото не си е доспала, и се въртя в един омагьосан кръг и ми писнааааа от това неспанееее #Cussing out
Сега я изкъпах, /аз пък съм привърженичка на ежедневния душ, и създавам навици отсега, не мога да изхвърля коритото, че банята е до спалнята и да не я събудя, ще му мисля утре. / сипах си една чаша бира  Embarassed и се наслаждавам на 30минутната си почивка, защото след малко ще се събуди и до там бях  Tired Толкова съм изморена, че се отказвам от вечерята

# 117
  • София
Мисти, тя и през нощта ли не спи добре? Горката ти, не ти завиждам, как издържаш?
Луиза, и аз мисля, че ако ще го мислиш не тръгвай, но ако няма тръгни в петък. Аз много обичам да тръгваме в петък, ако може и в четвъртък /ех, мечти/. Някак си ти се струва, че почивката ти е доста по-дълга.
За кашлица аз зная сварени семките на дюли, но май за толкова малки бебчета не става.

# 118
Мисти аз съм същата,няма ден-няма нощ.Понякога не ми се ляга изобщо,защото току що се унасям и трябва да стана и тогава и сърцето ми хлопа и глава ме боли и т.н.През деня не мога да си легна с нея,че и батко и си е вкъщи,нали имаме обявена грипна ваканция.А горкото ми дете цяла седмица стана не може да и излекуваме хремата,отделно се слюни страшно много и я сърби,биба не ползва,а си лапа ръцете.

Пине аз също правя лук с мед за сина ми,само че го настъргвам с рендето и добавям мед от село-истински.Така поне не хрупа лука,ряпа със захар също съм правила-режеш едно капаче отгоре,издълбаваш една дупка и я поръсваш със захар(обилно),след като си пусне сока става за пиене,помага.

# 119
Вече е будна и почвам да откачам, иде ми да ревна, не знам какво да правя #Cussing out научила се е с крака да си разкопчава гащиризона отдолу и да ми се гологъзи, и ми иде да се  #2gunfire, Вера през нощта сега ако заспи ще е чудо, последният път след такива номерца заспа в 2ч после почва през 2 часа да става за вода, за биберон и т.н. и сутринта в 5:30-6 за ядене. Чувам я, че удря биберона в решетките на кошарата, отивам да й се скарам, дано се стресне

Общи условия

Активация на акаунт