ЮЛСКИ бебета - тема 13

• 23 114
  • 734
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Мадлен, Ива - не, не за Джаята! Светлина се казва тази, за която говоря (преди малко се сетих за името и си коригирах предния пост). А правописната грешка и аз я видях  ooooh! hahaha

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 15:25 от karlie

# 91
Мисти, аз нали свалих  4кг, но пусти празници, а и хормони  newsm45 newsm45 newsm45
Скрит текст:
пак съм в цикъл от нова година до сега за 3-ти път ми идва  #Crazy

К. също е влязъл от вчера в сукателен маратон - през 2 часа Tired

Отлагам летенето с прахосмукачката Tired Tired Tired

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 18:13 от wwwaz

# 92
Мина ни домашното посещение от лекарката. Можело високата температура да се повтори днес до утре - много ме обнадежди! Tired Cry  Ох, искам най- накрая това дете да оздравее напълно, за да мога и аз да си отдъхна, мамка му! Close

# 93
здравейте, сега четох предната тема и успях да ви догоня тъкмо когато малката се събуди ....та сега пак ще пиша с една ръка  Flutter  ,
Да оздравяват всички дет са болни и грипави .
На празнуващите месечинки , да са ЖИВИ И ЗДРАВИ И ИГРИВИ.  bouquet

Много ми харесва това Икейско столче  мисля Карли го беше купила,суперлесно за поддържане чисто.Само  не разбрах дали има по-ниски нива,или си е това само височината.
Чудя се дали някой роднина нямА да ходи към Сф Ние ходихме до Вис виталис да ги гледаме столчетата, харесаха ми на Кенгуру , ама да ви кажа скъпи са бе тези столове като че ли ракета купуваме .....затова от днес съм закотвена в Продавалник и търся столче в Плд и има доста запазени в града...хм мисля си то количката е втора употреба и стола за колата на Пег перего и ги взехме за 400 лв и съм суууупер доволна,пък и беба едва ли ще направи разлика дали е втора или чисто ново,парите от разликата ще ги дам за нещо което ще  и развие мозъчето  Grinning  .
Карли  аз гледам ето този английски сериал ,един от фаворитите ,ми да се посмея http://www.imdb.com/title/tt1533435/?ref_=fn_al_tt_1

# 94
Ани, между другото, има и една частна на Прохлада. Проучвала ли си я нея? Но поне отвън аз не виждам къде има място да си играят малчовцие - много малка ми изглежда, освен ако няма двор под къщата.

Пък то в Светлина нормално да е детска градина за "големи" хора. Ти нали си виждала какви къщи са там - да те е страх да минеш, камо ли да се зазяпаш в някоя по за дълго.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 16:06 от gemavar

# 95
  • София
Брей, то в темата било заразно  Shocked

Мога да споделя вкъщи какви превенции срезу заразяване имаме, може на някого да са полезни. Щото при нас постоянно някой се шматка болен, какви ли не грипове не изкарахме. От друга страна, аз контакт с бебето не забранявам. Не се е заразявало досега.
Но постоянно се прави следното:
- много, ужасно често миене на ръце почти до лактите с гореща-прегореща вода (и сапун) - толкова гореща, колкото може да се изтрае (обикновено това е ок. 45 градуса)

- и често промиване със спирт / ракия на лицето с памук - предимно в областта на носа и устата (а последното спомага супер хремата освен това)

# 96
Момичета, здравейте! Искам да попитам заместихте ли вече 2ро хранене следобед?  newsm78 Hug
Аз още мъча обедното, колкото и пюре да дам не отказва млякото после Rolling Eyes А и ми казаха, че кашата много надувала бебетата и да не давам всеки ден, а през ден, и то като не е каша вечер, значи пак опира до кърма. newsm78
Мадлен кихането е защото му влиза пюре и в носа  Laughing аз съм проверявала. Laughing Отвреме на време с една салфетка бърша носа, и така е ОК, иначе се е случвало и с ръцете да се търка и после е още по-страшно.
wwwaz аз пък си мисля, че не свалям грам и защото изобщо не ми е идвало, един път опита, но се отказа, и сега ще си чакам.

# 97
Честити месечинки на бебовците  Hug

Жалинка,ей сега прочетох съобщението.Ще ти отг след малко  Hug

Вашите лазят ли?Наш'то дробче си вири дупето,а муцунката си заравя в одеалото и се ядосва,крещи,навиква и гледа жално към мен  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Не бързам да пролазва,но все пак да сверя часовника.
Близначе,как си ?

# 98
Ахи, като дроб. натъпках се с хапчета и сега ще ям лимони  Sick

Честити месечинки на дечицата !   bouquet

# 99
Глупи- вири дупето, седи уверено на 4 "крака", но още не координира ръка-крак. Само седи така и пружинира. Явно това е първа фаза на пълзенето. Веднъж успя да придвижи адекватно ръка-крак, но се пльосна по лице и се разплака и оттогава внимава Simple Smile
Въпрос за храненето
какво количество трябва да изяжда 6 месечно бебе за да се замести обедното хранене напълно? Засега мисля, че изяжда около 130гр, търси може би още, но аз й приготвям толкова. Засега е опитала само картоф и морков. След това я кърмя и не иска много. Дали да не й приготвя повечко и да не я кърмя след яденето? Чуденката ми е - дали ще си получи достатъчно витамини само от тия два зеленчука newsm78 Не съм й давала нищо друго, защото е хремава и нали не е хубаво нова храна, когато не е здраво детето.

Отивам да си легна с нея, защото снощи борих немския до 2 часа и сега съм супер изморена. Няма научаване тоя език, чак се чувствам тъпа като го уча.

# 100
Здравейте и от мен мами Simple Smile Честита месечинка на всички празнуващи Simple Smile Да са ви живи и здрави бебчетата и да ви радват Simple Smile
И аз малко да се оплача - малкият господин е ужасно капризен и цяла нощ ни тормози с баща му и не ни остави да спим.... Да не говорим, че и през деня е много кисел от тези зъби.... Да вземат да избият вече та да се успокои малко..... Аз имам и друго притеснение - педиатърката ни забранява да го захранваме, защото сме с атопичен дерматит и се притеснява от алергична реакция, а и сега с никненето на зъбите съвсем ни отложи.... Вече сме в 7 месец, а той нищо не е започнал да яде... Някой дали има съвет как да подходя със захранването, когато ни разрешат да му даваме и друго освен мляко....

# 101
Според мен стига изследванията да са добри, то няма проблем да задържите захранването с месец два примерно. Да не мислиш, че ние без дерматит дето сме сме се захранили. Не, не сме. Ако чаена лъжица, две, в най добрия случай е захранване.... Децата до първата си годинка трябва да имат основно меню мляко. Всичко останало е допълнение и се води не за наяждане, а за опознаване на вкуса на "другата" храна.

# 102
  • София
Сега се връщаме от клиника "Детско здраве" на ул. Ами Буе, бяхме на ехограф за преглед на вътрешни органи. С нищо не ме впечатли клиниката. Първо е отвратително паркирането, няма места (да не казвам там по малките еднопосочни улички как е), второ една тясна и малка клиника, за да влезеш си вдигаш количката на ръце, после я оставяш долу на рецепцията и ти се качваш на втори етаж по едни вити стълби, трето въпреки, че си с час си чакаш 15 мин. след часа и четвърто прегледа беше около 4 мин. и това барабар с обличането и събличането на Лазар.

Слава Богу, бъбреци и пикочен мехур са добре. Това му гледа. Трябваше ли и друго да види на ехографа?
Погледна и пишлето, еми за уролог е. А може и хирург. До никъде не съм го докарала със забелването. И това трябва да го свършим преди да стане на годинка.

# 103
Весе, освен бъбреци и пикочен мехур, при мен е описано - черен дроб, слезка, панкреас, жлъчен мехур. И наистина гледа нещо и отпред с ехографа, защото бъбреците ги гледа от към гърба. Но също прегледа трая около 4мин... Гледа и външни полови органи.

# 104
Жалина, кърмата ти (АМ) е в пъти по- добра от 120 гр картоф или морков на тази възраст.
Бебе Вики ми се раболя на 2 януари и повтори още веднъж след седмица и давам нови продукти. Защо да не се дават?
Вчера баща й я води на лекар. Тя кашля ужасно. Лекарката не е дала АБ както предполагах. Преслушала я, премерили количеството кислород, което поема и е казала ще следим. Препоръките са: да увеличим влажността на въздуха (пуснахме още един овлажнител и се усеща бая разлика), да почистваме носа със сОлен разтвор, да я къпя и да я държа под душ (и това свършихме вчера).
На голямата дадох мед и лук, кашлицата замина. Но на беба няма как. Не признавам хомеопатия. Билки, акупунктура- да.
Пиша всичко това,  за да дам насоки за другите, които се борят с този ужасен вирус.

Карли, медни продукти на бебе се въздържам да давам, да.

Глупи, баби няма ли наоколо за час почивка? (аз се подстригах късо (косата ми живна), купила съм 2 купии боя за коса, за да са ми под ръка като зацикля, хубава козметика- това за самочувствие дори у дома. Понякога помага. Хубава книга - виж Кхалед Хосейни или Джумпа Лахири, знам, че са преведени, вземи си хубав чай/кафе).

Мисти, тези чашки, с които черпиш са върхът. Искам ги веднага!

Общи условия

Активация на акаунт