ЮЛСКИ бебета - тема 13

• 23 089
  • 734
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Благодаря ви момичета за идеите.  Hug
Аз пробвах всякак, с биберона, с малка биберона и с голяма биберона, с лъжичка и с неговата и с метална, със срязана биберона, с повече разредено мляко, с по-концентрирано направено мляко, със стоене на един крак, с маймунджилъци, брат му скачаше и пищеше пред него, само и само малкия да се загледа и да яде през това време, баща му пляска и танцува, пробвахме и никой да не мърда и да не шава, за да не го разсейваме,  пробвахме да го разсмиваме и до като се смее да бутна шишето в устата, да тегли пердето и да се намотава в него, да клатя полюлея, да се гледа в огледалото докато яде, всичко каквото ми дойде на акъла пробвах. Crazy
Онзи ден бях правила таратор и си бях сипала една чаша, в безсилието си след едночасова борба с Лазар да му дам от неговото мляко, му викам "я да те видя от това ще ядеш ли" и му дадох, то беше останало на дъното глътка само мляко. Ей, разтрепери се това дете, протяга ръце към чашата и трепери, иска още. Не му дадох, че ме е страх.
Мисля, на 10 сме на консултация, да говоря с личната и да видя тя какво ще ми каже, ако каже да му давам кисело мляко ще го почвам.
Изследванията са му добри.

Агнес, на Ого да му нацелуваш баджаците от мен Heart Eyes. Как се въздържаш, да не му ги нахапеш?

Забравих да питам, Сандалка. Как да му сквася неговото мляко, с кисело ли? Ако да, то трябва да сложа цяла лъжица, може ли?

Последна редакция: ср, 05 фев 2014, 09:17 от *ВЕСЕЛА*

# 706
Агнес много пораснал тоз твоя Ого, пу-пу, сладур.
Весе е на това му се вика мъж с характер  Mr. Green и аз мисля, че ако му слагаш АМ в пюрето, е достатъчно, ако не си пробвала и това де.
Аз съм станала в 5, ММ нещо беше много шумен тази сутрин, като тръгна за работа, та ни вдигна още раното, после диването реши, че не иска да спи, да я сложих на спалнята при мен, и към 6 заспа до към 8, ама ми се спииии. Дано се оправи днес времето, че е едно мрачно, та само ми се спи.
Имам чувството, че на В. и е избил кътник Shocked има нещо на 4 зъб долу вдясно, но т.к. като се роди имаше някакви кистички на венците, дето повечето изчезнаха сами, та се чудя дали е останала някоя или е избил кътник, с 1000 зора бръкнах да видя, венеца е подут много и бял точно там, та такова чудо пък не бях виждала, ама за 3сек колко да огледам  newsm78

# 707
Юлия е на 7 месеца и 2 дни и не може да седи самостоятелно дори за секунда. Щеше ми се да седи вече, но не седи. Но още преди месеци съм чела доста статии за сядането, тогава от гледна точка не може ли по- рано да я слагам. Та до 8-9 месечна възраст е съвсем нормално да не може да седи самостоятелно. Някои деца прохождали и още не умеели да седят. Като цяло ортопедите одобряват, ако детето не е мъчено и насилвано да сяда, на каквато и ще възраст да е. Трябвало майките да имат търпение.

# 708
Хайде, разписвам се в листа с болните дечица. Родителите на ММ добре се погрижиха за малкия, та сега е толкова болен, че не знам какво да кажа. Пред антибиотик, кашля магарешки, температура от вчера, която през нощта беше над 38.5. Сега отново има, не ми дава да му правя инхалации, ужас. С мм се изпокарахме, класически се случват нещата просто.
Някой антибиотик Аугментин на бебе давал ли е? ЛЛ каза вчера ако зазлее да му дам, ама аз как да разбера, освен ако чуя хрипчета?
Нищо не съм чела, само дали седят. Ду не сяда сам, а ако му помогна се задържа няколко секунди. Знам, че не трябва никакво насилие и че колкото по-късно, толкова по-готов е поясния колан мускули и затова не трябва да се подпират. Съгласна съм с това мнение, а и нямам за къд еда бързам изобщо. Дали седи или не мен не ме притеснява (тоест все тая ми е). Той е на 7.5 м.

# 709
Да, никакво насилие. Подпирането с възглавници е отречено. Нашата ЛЛ ме кара да я подпирам, а аз не го правя. Слагам я в бумбото докато яде на обяд, за 10мин. Очаквам забележки на следващата консултация. Не искам да ѝ сривам авторитета, като обяснявам, че ми препоръчва отдавна отречени методи и, че никак не е спешно това сядане, защото тя на 7 месеца каза, че трябвало да седи. Пак ще трябва да си мълча и да гледам тъпо, за да не влизам в конфликти.

# 710
  • Перник
Добро утро
Жалина адмирации за желанието да даряваш дрешките. Открих това http://www.bg-mamma.com/index.php?board=50.0  , ако искаш виж дали няма да намериш нещо подходящо. Аз засега пазя всичко, защото имаме намерение за още едно дете по- нататък, но след второ и аз мисля същото да направя. Друг варянт е да намериш майка в нужда и направо на нея да ги дариш

# 711
Луиза, на моето дете (на каката)  Аугументин не действа и като цяло е гаден. Аз давам Клацид или Зинат. Но давам само ако наистина има нужда. Температурата не е толкова висока, не се  тревожи. На мен каката няколко пъти ми вдига даже 41 градуса, но бързо я сваля. Вероятно е от върлуващия сега грип.

Иначе за сядането, рано или не, какво да направя...Научило се е детето, сега да го спирам ли? Той сам си иска да седи и си седи стабилно, не мога да му кажа да не го прави. С възглавници никога не съм го подпирала. както и преди казвах, при нас роля изигра столчето за сядане. Може би от него се научи.

# 712
Луиза, бързо да се оправяте, пък дано не се стигне до АБ.
Весе, според мен за момента е най-разумно да добавяш по 4-5-6 м.л. АМ във всяко пюре/каша, които му даваш. Така ще си доставя млякото, докато видиш какво ще каже ЛЛ.

Аз бебешките дрешки пазя за сестра ми. С голямото дете до 1-вата година почти никакви не бях купувала, защото ми дадоха и после ги върнах. Аз също съм фен на second hand, но сега нямам възможност да ходя. Точно като се роди К., майка и сестра ми от такъв магазин бяха накупили поне 10 бодита - хубави, мекички, запазени - за няма и 10 лв.

Камен стои седнал за по няколко минути от 5-6 дни; не е супер стабилен обаче. При опит да достигне играчка настрани, му се нарушава равновесието и се катурва. После не може да се изправи сам до седнало положение.
Дерматитът му обаче пак се обостри. Хем е на специална козметика на А-дерма, Уриаж и Биодерма  Confused

# 713
Да де, то като вече може детето, значи мускулте са укрепнали и могат да поддържат торса, а иначе вместо те, се натоварва гръбнака. Същото знам за пълзене, ходене и тн - природата до 1.5 г си знае работата, ние можем само да попречим с подобни помощи.
За гърне и тн - ще я карам по старата схема, че детето - момчето особено, няма рефлекс а задържане до 1.8 г и ако успява да свърши работата в гърне, то е за да зарадва мама и тати и да чуе браво и поощрение, а не зашото разбира смисъла или умее да се стиска. За това също не мисля да насилвам изобщо. Казва се, че е готово да го прави, когато може самостоятелно да качва стълби - координацията на двете упражнения е в един и същ мозъчен център и това е показател. Нито памперси ми пречат, нито нищо. Когато - тогава.

# 714
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Леле момичета няма насмогване тъкмо вечер изчета какво сте писали през днея и ми се доспи и не пиша........и така вече няколко дни.С Кирето си изкарваме една голяма част от деня навън,........студ не студ това е ..........само навън спи!
По много теми исках да се включа,но вече е късно!
Весе искам да ти кажа че не си сама........и Кирил е така но с тази разлика че той отказва кърма.Пие със зор 80 мл и това е,а още в самото начало когато му подам шишто ми прави физиономия на погнуса.Най странното е че вода не отказва.Ето преди малко ред на млякото еми бута шишето,прави физиономия че ще "върне поръчката" додох му шишето с вода и изпи 80мл.Сега мисля да го пробвам с АМ и ако продължава така много набързо ще му заместя храненията,защото той има сега само 2 различни от мляко.Луйза дано се оправи бързо малкия.И всички болни деца бързо да оздравяват!Близначе е трябва да се запишеш във групата на фейса.... Heart Eyes не е много активна ама за къде сме без теб!Наистина Роси липсва............мини да се разпишеш за малко!

# 715
  • София
Жалина, като цяло идеята ти е много благородна, на мен също ми минавах подобни мисли преди време. Но доколкото разбрах, повечето домове не приемат дрешки. За мен това  тъпо. Марина до сега изцяло е гледана с дрехи от сестра си /нови дрешки са само тези, които е получила като подарък/ и мога да кажа, че с тези дрешки могат да се изгледат спокойно още няколко бебета по простата причина, че са страшно много, някои не обличани, други обличани по веднъж. Странно е, че не приемат дрешки. Thinking За сега малките дрешки ги складирам, но вече и на мен ми се ще да ги дам на конкретна мама, без значение позната или непозната.
Та идеята ми е,че много майки за съжаление са възпрепятствани да отглеждат децата си по чисто финансови причини.
С това не мога да се съглася. Според мен в днешно време безразборното и случайно размножаване се случва само при бездомните кучета и котки. Всеки един средноинтелигентен човек трябва да прецени дали и колко деца може да отгледа. Децата се гледат предимно с любов, но не могат нито да се хранят и обличат, нито да се изучат с тази любов. Така, че възпрепятстваните финансово би трябвало първо да се стабилизират и после да създават поколение.
Аква, кажи му на тм, че твоята "дисертация" е помогнала много на човек в нужда и си направила едно добро дело Peace Ама аз пак ще те тормозя Embarassed
Луиза, съжалявам да го чуя. Не обвинявай свекърите, имало е да стане. Аугоментин не съм давала на бебе, но също знам, че Зинат и Клацид са "по-пречистени".
Ани, тъкмо щях да питам за теб. Радвам се, че с Кирето сте добре и метлосвате напред-назад.
Терп, какво става при вас? Чакаме да се похвалиш с безтемпературни и здрави малки мъже Naughty

Гледам анкетата на първа страница и се чудя: ние тук дето пишем редовно едва ли сме 65. А толкова са гласували. Значи някой страничен влиза и гласува. Някой , който може и хал хабер да си няма от нашата тема, но е решил да се запише. Не ми се види читава тая работа. Продължавам да смятам твърдо, че хора които изобщо не познаваме и не са се вясвали тук, нямат място на първа страница.  Naughty

Ма много ясно! Няма две мнения по въпроса. Сега гледам първата страница, ами има и потребителки, които и веднъж не са се разписали, за какво трябва да стоят на първа страница, за красота ли? Rolling Eyes
Сандалче, благодаря за инфото. Ще чета коментарите. Въпреки, че с митниците не що не го разбрах, но като тръгна да поръчвам ще питам Аква /дано мъжа и да го няма в тоз момент/.
Пине, сумарно на ден, какво е времето, което Ю прекарва в Бумбото?
Весе, щом отказва АМ толкова категорично, аз бих пробвала с био км.
Бени, стискам палци малкия бързо да надрасне този дерматит Hug

# 716
аз от Т не се притеснявам, наистина не е много висока, но гнойният секрет от носа, който се стича надолу, а Ду после се опитва да откашля - да...Да видим дали ще успея и 1 инх да му направя, че това помага, ама той много се страхува...
(Да не ви кавам, че съм бясна на родителите на ММ. Ми мамка му, като не сте дооздравели, какво идвате? Сто пъти ги питах, сто! Цяла зима го опазих, дори от баща му, който нон стоп работи на супер малки места с много хора, които половината са грипозни. Не го простудих, всиччко беше ОК. И сега направо....а Ду изглежда толкова клет и умърлушен, да ти се скъса сърцето - червен, с раздразнени сълзящи очи, хлипа, кашля, трепери, ужас. През 10 мин се буди и го люшкам та да поспи малко поне...ГРРРРРРР)

# 717
ММ го хвана свинския грип.Кажете как да го уморим тоя вирус,моля ви.Днес е ден първи.

# 718
  • София
ММ го хвана свинския грип.Кажете как да го уморим тоя вирус,моля ви.Днес е ден първи.
Тера флу. Ударни дози.

# 719
Пине, сумарно на ден, какво е времето, което Ю прекарва в Бумбото?

10- 15мин
Тя само на обяд яде пюре. От няколко дни и следобяд започнахме да даваме плодове, но ги яде в скута на баща си, за сега него хващам да я храни. Яде парченца, не са на пюре. Бумбото би трябвало да е така проектирано, че ни най- малко да не натоварва гърба. Като се наяде и започне с маймунджулъжите и прави заден мост от бумбото, за сега не е успяла да падне.

Общи условия

Активация на акаунт