Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :)

• 78 099
  • 736
  •   1
Отговори
# 15
Аз съм фен на мокрите кърпички Пом Пон. Така че, първо старателно с тях махам грима и после ако е останало нещо с тампон напоен с почистващ лосион на Нивеа, който е за очи, но аз го ползвам за цялото лице. Доста просто на фона на някои от нещата, които прочетох тук  Laughing

# 16
При мен ритуалът всъщност не е нищо особено.
Безз начение дали съм гримирана или не, стартирам с плисване на вода по лицето. Разпенвам измиващия гел на дланите си и го нанасям. Бонусът беше, че се справяше с отстраняване на спирала /е, ставах като панда в очите  Laughing , но не се занимавам да размеквам предварително  Embarassed / Избърсвам водата като бай Ганьо, в сравнение с вас.  Embarassed Следва ритуалът с мицеларната вода SVR Lysalpha- почиствам, докато и последното тампонче не стане бяло.   Преди сън нанасям хиалурон филъра на юсърин и балсам за устни Лавера.
Сутрин задължително мия лицето с гела /лъщи, та не се трае просто  Embarassed /. Ако ще се гримирам, нанасям за база рифайнъра на биодерма. Ако съм си вкъщи, слагам филъра на юсърин и балсам за устни. И пълня еднолитрова кана с вода, която да изпия до обяд.  Heart Eyes

# 17
  • София
Супер тема, Аленка  Hug

Моят ритуал се мени всекидневно, заради претенциозната ми кожа.  Laughing

Отскоро започнах да използвам почистващи балсами /cleansing balm/ вечер, които се отмиват с помощта на влажна кърпа и съм доста впечатлена от действието. В момента ползвам балсам Balm Balm- Deep cleansing balm, но няма да повторя заради цената- 30 г е 20 лв. Бурканчето е с големина на балсама на Nuxe... Laughing И Lush имат, но не ми хареса. Ще проучвам още.

Ако не ползвам cleansing balm, ползвам почистващо олио на Lierac / Shu Uemura. То се превръща в емулсия при допира на мокри ръце.

След това измивам с пяна (нещо леко, не агресивно)- напоследък е пяната на Филорга.

Чистя очите с Mixa- двуфазен лосион. После кремчета.

Сутрин ползвам 3-те стъпки на Клиник  Heart Eyes и сменям кой вид от тях спрямо сезона и моментното състояние. В момента съм с почистващ гел 2, лосион Extra mild, но рядко използвам третатата стъпка - DDMG. Нея през лятото Peace

Има дни, в които нямам сили за почистващи балсами и тогава ползвам тоалетно мляко на Bioderma Hydrabio или измивам с ягодовата пяна на Missha/ Sebium Bioderma  Peace След млякото е пяната.

Скрабове- предимно ензимни пилинги средно 2 пъти в седмицата, след почистването с пяна и един път седмично нормален ексфолиант с шоколад  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 10:20 от Илли

# 18
Почти всеки ден съм гримирана, така че задължително започвам почистването с мицеларната вода на Биодерма, с която премахвам грима от очите си, а с другата част на тампончето почиствам лицето.
След това използвам измиващ гел/пяна за лице с Кларисоник.

През два-три дни, вместо Кларисоника след почистването с мицеларната вода на грима от очите, използвам подобно на Илли cleansing balm, с който масажирам хубаво кожата, а след това премахвам с муселинова кърпа и вода.

Следва тоник, с който завършвам почистването, серум, крем за околоочния контур и нощен крем за лице.

# 19
За почистващи средства харча повече пари, отколкото за кремове за лице.
Основните продукти, които използвам са:
Пяна за лице на Есте Л. - задължително имам една в повече.
Римувър за грим на Хелена Рубинщейн - любим.
Почистващо олио на Шу Уемура - много любимо,
след него розовата вода на Шу Уемура.
За по-лек грим или пък когато не съм гримирана:
Лосион на Шанел и тоник на Локситан.
Доскоро използвах и мицеларната вода на Биодерма,
но аз я използвам още преди за повечето жени тя да стане актуална
и може да се каже, че съм й намерила заместители.
Но все пак я държа налична. Още повече, че всички в къщи я използват.
Винаги използвам и ексфолиант.
Имам много хубава кожа, която може да се каже, че ми е и по наследство, но все пак
мисля, че грижата, която полагам за нея я прави хубава. А аз наистина отделям много време за почистването й, дори и да умирам за сън вечер.

# 20
  • София
  Алена, благодаря за темата!  Sunglasses

Вечер: Два тампона с мицеларна вода върху очите. Ползвала съм Биодерма-розовата, Авен и Ланком. Само Авен не ми хареса. Задържам тампоните за 20-ина сек. и избърсвам. После още няколко пъти, докато почистя очите. С обратната страна- лицето. После измивам с гел. В последно време ползвам масла, ето това : http://www.dior.com/beauty/en_us/fragrance-and-beauty/skin-care- … l-skin-types.html . Не  съм впечатлена, за след разгримиране става, но ако е само то-не.  Избърсвам лицето и аз като Бай Ганьо  hahaha , после серум, крем за очи и за лице. В леглото вече -крем на крачета и ръчички ( и омазвам киндъла).

Сутрин: Само вода, после минавам с тоник, серум, кремове, изчаквам 5 мин. и грим.

Веднъж седмично:  Ензимна почистваща маска. Супер много харесах тази: http://g.nordstromimage.com/imagegallery/store/product/Large/18/_6108178.jpg  Но сега , през зимата, много ми дразни кожата и ползвам по-леката, с папая.

Гледам, че явно ми липсва ексфолирането.  Thinking Вие от кои скрабове сте доволни и колко често може да се ползват?

# 21
Моят ритуал е малко по-различен затова искам да го споделя  Simple Smile. Кожата ми по принцип е много претенциозна и ако не се занимая с нея си е зле... Чувствителна е, лесно се обрива, зачервява, акнетична е и клони към мазния тип. Трудно ми е с овладяването и, но напоследък открих ключа от бараката  Sunglasses.
Откакто отрих българската фирма Христина, кожата ми не е това което беше... За почистване ползвам 3 тоалетни млека на Христина, които са просто божествени. Първото е на основата на бадемово масло, което ползвам за Т зоната. Второто е с по-богат и тежък състав и е подходящо за суха, дехидратирана кожа - него ползвам за хидратация, а последното е със соев лецитин, цинк и екстракт от лайка и живовлек - просто е божествено, прави кожата мека, изчистена, тотално премахна сивия цвят на кожата ми... Обикновено се ексфолирам с пилинг отново на Христина, след това с млеката и завършвам с 1-2 вида крем. Единия ми крем е на Христина - антибактериален, а другия е от масовата козметика с хиалуронова киселина  Laughing, от който не виждам кой знае какъв ефект честно казано. След цялото това мазане напоследък се мажа с бадемово масло, понякога пшенично, гроздови семена... Преди ползвах кърпички на Агива за чувствителна кожа, махах си грима с тях и бях доволна.  Simple Smile
Отдавна не ползвам миещи гелове, пяни и т.н защото дразнят кожата ми и я изсушават. Козметика за лице със алкохол, спирт или парфюм не ползвам, също така комедогенни продукти избягвам. Simple Smile

# 22
  • в Кошера
Моят вечерен ритуал в 5 стъпки:

1. Почиствам очите (ако са гримирани) с BiFacil на Ланком; ако съм без грим пропускам стъпка 1;
2. Минавам по цялото лице и шия с 2-3 тампончета, напоени в мицеларен разтвор на Биодерма;
3. Измивам лицето с този измивен продукт на Ести Лаудер;
4. Минавам по цялото лице с добре напоено тампонче с 2-рата стъпка на Клиник за суха към комбинирана кожа;
5. След минутка-две слагам серум Визионер, околоочен ХидраЗен и нощен ХидраЗен

# 23
  • София
Моят "ритуал" е измивам с елфчето на Балея,
...на Алверде. Peace

Аленка-прекрасна тема!  bouquet  bouquet

Аз като гледам някои от вас тука, имате явно време доста вечер. Свободно. Laughing

Аз карам по простата формула -мицеларна вода Биодерма. 2 тампона и съм готова.

Години наред ми трябваше да проумея факта, че мога да почиствам лицето си и без течаща вода. Винаги съм си мислила, че ако нямам гел за измиване на лице на среща си, ще си легна с мръсна кожа.
Оказа се точно обратното. ПО-често съм си лягала с не до там прецизно почистена кожа, разчитайки за това изцяло на измиващият гел. Wink
Имам суха кожа и установих вредата на гела за лице сама по себе си, след като кожата ми започна да образува подкожни мастни пъпки от... пресушаване. Постигнах това именно с гел за лице, който премахва и последната следа от грим. Wink
Това ме накара да се замисля, че все пак има смисъл в прочетеното преди време и дълго пренебрегван факт, че за суха кожа измиването с гел + вода, дори има нездравословен ефект.
Иска си нежна и щадяща грижа, доколкото щадяща може да е примерно мицеларната вода- не съм химик да реша.
Факт е, че от как почиствам само с мицеларна вода, без измиване-се радвам на по чиста кожа от когато и да е било.
Ексфолианти не ползвам от момента и престанах да инвестирам и в това перо на химията, от как за себе си открих ползите на сухото четкане ...и на лице. Peace

# 24
  • Wolwedans
За почистващи средства харча повече пари, отколкото за кремове за лице.
Основните продукти, които използвам са:
Пяна за лице на Есте Л. - задължително имам една в повече.
Римувър за грим на Хелена Рубинщейн - любим.
Почистващо олио на Шу Уемура - много любимо,
след него розовата вода на Шу Уемура.
За по-лек грим или пък когато не съм гримирана:
Лосион на Шанел и тоник на Локситан.
Доскоро използвах и мицеларната вода на Биодерма,
но аз я използвам още преди за повечето жени тя да стане актуална
и може да се каже, че съм й намерила заместители.
Но все пак я държа налична. Още повече, че всички в къщи я използват.
Винаги използвам и ексфолиант.
Имам много хубава кожа, която може да се каже, че ми е и по наследство, но все пак
мисля, че грижата, която полагам за нея я прави хубава. А аз наистина отделям много време за почистването й, дори и да умирам за сън вечер.

Chanel, откъде си купуваш Shu Uemura?
Аз съм от Варна и никъде не съм откривала марката в нашия град...
Някъде предлага ли се онлайн?

# 25
Първо махам очния грим с двуфазния на Mixa. След това измивам лицето - имам два продукта и ги редувам в общи линии - пяната на Bioderma Hydrabio и Lancome Mousse Confort (защо французите изписват тази дума с правописна грешка?  Laughing ). Не мия очите с подобен продукт, само лицето. След това минавам лицето с тампон с мицеларна вода, най-често, но може и с тоник на Rhamnia или с някакъв pH-балансьор (последно ползвах на Shisedo Pureness, но не съм възхитена) или солеви разтвор - например амониев хлорид с антимикробно действие.

# 26
  • Стара Загора
И аз благодаря за темата, защото от известно време търся такава информация , но нищо не намирам. Аз използвам фон дьо тен , и грим на очите , до сега свалях целия грим директно в банята с измиващ гел на Орифлейм и след това за всеки случай минавам с мицеларна вода на Биодерма , но искам да сменя гела на Орифлейм , та въпроса ми е към   Sheki  и към Bоryana  , защото видях ,че използвате тези  Uriage Creme Lavante и Биодерма - Sensibio DS+  гелове за измиване -  Почистват ли добре фон дьо тен и спирала за мигли   или се налага първо да бъдат почистени с дегриматор или нещо друго и остатъците да се довъшат с посочените гелове .

Или ако може някой да ми предложи измиващ гел , който да почиства фон дьо тен и спирала

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 13:42 от iatcka

# 27
Ето пълният ми "ритуал", като понякога пропускам някои стъпки (ексфолиране напр. не всеки ден):

1. Измиване с почистващ гел. Минала съм през всякакви марки. От около половин година изучавам измивните гелове на Salcura; в момента този: http://www.feelunique.com/p/Salcura-Face-Wash-200ml
Силно препоръчвам, съставките са естествени, справя се с всякакъв грим, цената е прилична. Въобще, каквото съм взема на Salcura, все е било хубаво.

2. Допочиствам, ако има остатъци, околоочния контур с мицеларната вода на Биодерма (розовата), минавам понякога и цялото лице.

2. Ексфолиране с Estee Lauder Perfectly Clean или Balm Balm Hibiskus Mask (едновременно маска и ексфолиант), или Elemis Enzyme Peel - редувам ги, в седмицата 1 път, най-много 2 пъти.

3. Маска за лице: имам много, в момента най-често посягам към маски на Estee Lauder. Отново периодичността е 1-2 в седмицата.

4. Минавам лицето без околоочната зона с втората стъпка (лосиона) на Клиник.

5. Околоочен крем на Веледа, серуми (на Ести, Ланком), крем.

# 28
Чак за ритуал не мога да го сметна, но все пак.

1. Мия се задължително с измивен продукт, без значение дали съм с грим или без грим.
2. Ако съм с грим, махам това което е останало след миенето с дегримьор или мицеларна. Мицеларна повече няма да си купя.  10 лева за водичка не давам, камо ли 25. Peace
3. Нанасям околоочен и крем на лицето и шията.

Всеки ден ли си правите маски?
Аз съм с много мазна кожа и дори аз не правя маски всеки ден. Правя ги 2 пъти седмично и винаги по 2 една след друга според нуждите на кожата ми в момента.

# 29
Чак всеки ден маска не е нужно: 1-2 седмично; аз също слагам 2 една след друга - например почистваща, след нея хидратираща или против бръчки.

Бих си слагала и всеки ден маска, обичам и не ме мързи, но мисля, че не е желателно.

Общи условия

Активация на акаунт