Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :)

• 78 169
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
mishet0 , по два пъти на ден ли ексфолираш кожата?

# 631
  • Велико Търново
И аз това щях да питам - аз ексфолирам 2 пъти седмично Rolling Eyes

# 632
  • Berlin
Зависи от кожата и ексфолианта. Simple Smile Аз ползвах скраб 1 път на ден, понякога 2, когато не ме домързи. Но пък според мен тогава няма нужда от измиване преди това с друг измиващ продукт.

# 633
От темата научих да свалям маска с муселинова кърпа-пробвах и се оказа изключително добра идея!
Има голяма разлика да измиеш маската си за лице и да я премахнеш с муселинова(тензухена) кърпа!За тези който не са пробвали- горещо препоръчвам! Hug

Нали Hug

Откакто открих този начин на сваляне на маските, правя такива много по-често и с по-голямо удоволствие.

# 634
  • Belgium
И аз се очудих колко често се ексфолира mishet0.

Никоя кожа дори най-мазната няма нужда от ексфолиране 2 пъти на ден. Това и козметичката ми го потвърждава. Само ще доведе до пресушаване на горния слой и производство на още повече себум, за да навакса кожата липсата на хидратация. А по-ужасно нещо от мазна кожа с пресушен горен слой няма.

# 635
Това с ексфолирането ми е голяма драма - някои ексфолират всеки ден, други 2 пъти седмично, а според една козметичка - няма по-вредно нещо от скраба  Rolling Eyes

Аз за себе си не съм открила формулата и се мятам от 2 пъти седмично, до без , и има седмици всеки ден  Laughing - луда работа.

Това с муселиновите кърпи съм го изпуснала  Rolling Eyes Гуглето ще ми помогне вярвам, да не ровя назад, че ме мързи.

# 636
Ползвам скраб два пъти седмично,преди това бях започнала да го използвам всеки ден и си докарах пресушена и раздразнена кожа ooooh!,за ежедневна употреба според мен си има други по меки и щадящи продукти.

# 637
Козметолозите обикновено отричат скраба като агресивен продукт. Аз съм за, но се съгласяам с уговорката, че дори и най-мазната кожа не трябва да се ексфолира повече от два пъти в седмицата. Скрабът помага на излющването на мъртвите клетки и подобрява циркулацията и текстурата на кожата. Важното е да се намери правилният продукт спрямо кожата.  Peace

# 638
Какво имате предвид под "скраб"? Този с едрите или  с дребните частички?

# 639
Мен ми се струва прекалено често. Аз си ексфолирам лицето през ден и пак понякога пропускам, за да не ми се раздразва кожата. Преди го правех и по-рядко, но усещам как кожата ми става неравна след 3-4 дни примерно.
В магазина пък ако питам за ексфолиант, ми заявяват, че сухата кожа не трябвало да се ексфолира, щяло да я изсуши още повече. Ми добре де, нали затова слагам крем след това... Thinking

# 640
По 2 пъти на ден,да...но ако сутринта съм използвала ексфолиант - вечерта скраб,следващия път пък трици.Исках да кажа,че ги изреждам продуктите.Е понякога се е случвало и сутрин и вечер да е скраб,но този който имам аз не е много агресивен,плюс това ми идва добре понеже от пилинг тониците кожата ми се бели и със скраба пада.Не съм забелязала прекомерно изсъхване.  Simple Smile

# 641
Ексфолиант и скраб са на практика едно и също нещо- целта е да се махнат мъртвите клетки на кожата, каквото всъщност правят и триците.  Внимавай да не си раздразниш кожата, тя не обича прекалено агресивно третиране. А и салицилов спирт след ексфолиране на мен лично ми звучи убийствено. Скрабове с твърди частици не са препоръчителни за кожа с пъпки, разнася се инфекцията.  Peace

# 642
Ексфолиант и скраб са на практика едно и също нещо- целта е да се махнат мъртвите клетки на кожата, каквото всъщност правят и триците.  Внимавай да не си раздразниш кожата, тя не обича прекалено агресивно третиране. А и салицилов спирт след ексфолиране на мен лично ми звучи убийствено. Скрабове с твърди частици не са препоръчителни за кожа с пъпки, разнася се инфекцията.  Peace

Ами аз имам наблюдения,че ексфолиантите са по-меки и имат дребни частици.Честно казано моят ексфолиант е на някаква мазна основа и въобще не изсушава или раздразва,а ми прави даже кожата мека,даже има много малко частици в него. Явно има разлика от продукт до продукт.Благодаря за съветите ще намаля употребата. Peace

# 643
Разбира се, от продукт до продукт има огромна разлика  Peace Момичетата в темата споделят много добри отзиви и за ензимни пилинг маски, които са много подходящи за кожа, предразположена към възпаления.  Peace

# 644
Момичета,какво ще кажете за Пюр скин на Биотрейд?- http://biotrade.bg/pure-skin/pure-skin-siyaen-ten/?p=47&l=1&id=58
Ексфолиращия тоник съдържа 10% азелаинова киселина,алфа- и бета- хидрокси киселини с пилингово действие  Flutter

Сега видях,че се интересуваш.Аз използвам точно този тоник! Силен е и премахва петната.Прави кожата много гладка.Изсушава и след няколко дни използване кожата започва да се лющи.Аз използвам хидратиращ крем 30 мин след нанасянето на тоника,понеже така видях видяла в упътването,че първо трябва да престои само тоника на лицето минимум половин час.Ако кожата ти не е свикнала и досега не си си правила химичен пилинг или не си използвала подобни продукти с киселини - ще ти щипе и гори,но не е болка за умиране.Примерно сега след като аз съм свикнала не ме дразни вече и го нанасям почти всеки ден,когато се сетя.Но според мен е много добър,много съм доволна.През годините съм си го купувала 3,4 пъти когато видя,че имам нужда и винаги ще се връщам към него.

Между другото някои да има наблюдения за ензимната пилинг маска на Балеа? Гледам я отвреме на време в магазина на ДМ и се чудя дали ще има особен ефект,а не искам да си купувам вече щяло и не щяло защото така или иначе имам доста мазила и ако не е добро да не ги трупам само и после да мятам в коша...Че да ви питам вас  Laughing

http://www.dm-drogeriemarkt.bg/linkableblob/bg_homepage/220698/d … g?v=1350551380000

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 16:42 от mishet0

Общи условия

Активация на акаунт