Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :)

• 78 161
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Момичета, покрай вас и аз май ще си взема такава кърпа!  Grinning А вие използвате ли четки за почистване на лицето? Понеже мисля да си взема, но не знам каква. Може и да не е механична?  Thinking

# 676
На "Елитис" има подобна четка за лице. Струва 2-3лв. и съм много доволна! четка за почистване и пилинг на лице

# 677
  • Sofia
   И аз искам да си взема такава, но продават ли се и четки от естествен косъм?  Rolling Eyes

# 678
Не съм виждала, но се сещам, че се продават бебешки четки за коса с естествен косъм, които са мекички. Може, ако не намериш да пробваш с такава. Не знам, на мен тая от "Елитис" много хубаво ми почиства лицето. Прави го гладко и сякаш светва, по-бяло става, и също така изчезват залющванията, които са ми голям проблем, защото кожата ми се лющи на много ситни люспички понякога.
Иначе си мия лицето с бебешки сапун всяка вечер, а сутрин само с вода. Някак не ми се занимава с разни гелове и ритуали всяка вечер. За дегримиране (гримирам се рядко и ползвам предимно спирала, червило и молив за очи) ползвам нещо, за което четох някъде из форума и, което си правя сама: равни части масло от жожоба и розова вода. Понякога ползвам тоник за лице, за да се освежа, но все още не съм попаднала на такъв, за който да си кажа "вече такъв ще купувам". Някои оставят едно като лепкав слой на лицето ми, а други миришат силно, макар и хубаво. Розовата вода ми е фаворит - освежава и мирише хубаво. Нея я ползвам от дъжд на вятър, както тоника Simple Smile
Отделно понякога си правя маски - обикновено мед с кисело мляко и зелена хума.

# 679
  • Sofia
   Мерси, БочкаHug

# 680
Бочка, благодаря!   bouquet

# 681
  • най-шареното място
Вижте в темата за четкането за препоръки за четка - сухо четкане.
Усещането със синтетика и толкова малка глава не е същото.
Има естествен косъм бебешки в DM. Не съм позлвала за да кажа как се държат. Може и да идва голяма.

# 682
Здравейте ,  благодаря  на  всички  за  помоща.  Току що  пристигна   пратката  със  серума .  Ще   я   изпробвам  и  когато  имам  впечатления  ще ги  споделя . Поздрави

# 683
  • Berlin
babyeyes, аз само да питам - след кърпата измиваш ли с вода? Mr. Green

# 684
babyeyes, аз само да питам - след кърпата измиваш ли с вода? Mr. Green
Това е добър въпрос...и аз го мъдрих това.  Mr. Green Измиващото го свалям само с кърпа, отнема ми повече време, но ми харесва чувството, защото кожата е влажна, но попита и не искам да я мокря пак със струята. Днес опитах да сваля скраба по този начин с кърпата, но не успях напълно и накрая си изплакнах с водичка. Харесвам чувството с кърпата определено много повече, но и изплакването си важи. После пръскам термалната вода и слагам олиото на Кларинс (писах за него в темата MAC/SEPHORA).  Simple Smile

# 685
Преди време много се зашумя за ензимните маски с папаин.Може ли някой да постне съставките на тази маска от iherb? Аз си взех тази:
http://amritalab.eu/beautystudio/maski/eksfolirashti/papain
От състава съм меко казано разочарована-силикон най-горе,в дъното на състава е папаина  Twisted Evil

# 686
Ще споделя и моя ритуал за почистване на лицето:

Сутрин
1. Измиване с лосион Avene
2. Почистване с лосион Clinique
3. Обтриване с тоник Garnier
4. Нанасяне на хидратиращ крем Avene

Вечер
1. Измиване с лосион Vichy
2. Почистване с лосион Clinique
3. Обтриване с тоник Garnier
4. Нанасяне на нощен крем LÓreal

Два пъти седмично
1. Напарване 10 мин над сауната за лице
2. Маслена баня с масло от жожоба
3. Ексфолиране с трици от черешови костилки

# 687
  • София
В момента ползвам измиващия мус на Кларинс, който е подобен като консистенция на крема от Ибуки серията.
За този ли става дума?
Скрит текст:
От него и аз съм много доволна,особено през по-студените месеци,когато кожата е склонна да се дехидратира е незаменим.Много е нежен към кожата.

# 688
От същата серия, но зеления с тамарин за комбинирана кожа. Уникални са.  Heart Eyes

# 689
  • в 1001-та нощ
Преди време много се зашумя за ензимните маски с папаин.Може ли някой да постне съставките на тази маска от iherb? Аз си взех тази:
http://amritalab.eu/beautystudio/maski/eksfolirashti/papain
От състава съм меко казано разочарована-силикон най-горе,в дъното на състава е папаина  Twisted Evil

В сайта е публикуван състава на всеки продукт  Peace

Общи условия

Активация на акаунт