АГ клиника Селена гр. Пловдив- 12!

• 104 473
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
True Blue честито ти бебче! Бъдете здрави и се радвайте една на друга.  

# 196
Аз родих нормално с едпидурална упойка.
Терминът ми беше за 04.04.2009 г.,не бях от Пловдив,при което д-р Топалова ми каза да отидем там на 26.03.2009,на следващият ден се роди моята госпожица.

Понеже имах контракции,но нямах разкритие на 27-ми март сутринта ми дадоха 1 хапченце и няколко часа по-късно пристигна и госпожицата.
Имах няколко шефа,понеже раменцата й се оказаха по-широки.
Като цяло съм доволна от всичко   bouquet

Благодаря малката лисичка за бързия отговор  Hug
А да те попитам, в такъв случай, упойката не пречеше ли после на способността ти да напъваш или няма проблем?  Blush

# 197
Не,въобще,просто не се усеща болка  Peace

# 198
  • Пловдив
Аз родих нормално с едпидурална упойка.
Терминът ми беше за 04.04.2009 г.,не бях от Пловдив,при което д-р Топалова ми каза да отидем там на 26.03.2009,на следващият ден се роди моята госпожица.

Понеже имах контракции,но нямах разкритие на 27-ми март сутринта ми дадоха 1 хапченце и няколко часа по-късно пристигна и госпожицата.
Имах няколко шефа,понеже раменцата й се оказаха по-широки.
Като цяло съм доволна от всичко   bouquet

Благодаря малката лисичка за бързия отговор  Hug
А да те попитам, в такъв случай, упойката не пречеше ли после на способността ти да напъваш или няма проблем?  Blush

И аз се интересувам от нормалното раждане. Първоначално мислих да раждам секцио, защото първото ми раждане беше ужас, но мисля, ако всичко е наред да родя нормално. Само ме е страх от неизвестното - кога ще тръгне да се ражда, защото при първото ми раждане отидох да ми слушат тоновете и ме оставиха. Не стана изведнъж и през нощта, както обикновено става. Simple Smile

# 199
  • Пловдив
Мога да разкажа за предварително индуцирано нормално раждане.Т.е с хапче предварително,за да има контракции и разкритие на следващия ден

Хапчето се пие от предната вечер.Рано в 6 часа се явява родилката в болницата.Слагат я в предродилна.Мерят тонове,гледат разкритие.Хапченцето вече е започнало да действа.Като достигнат 4-5 санта разкритие,отива в родилна и на родилния стол,седнала свита й слагат упойката.Пак отива в предродилна и ляга.Почувства огромно облекчение от упойката.Мисля,че през цялото време апарата за тонове и контракции и беше на корема,докато беше в предродилна.Матев идваше да я проверява за разкритие.По някое време й спука водите с един остър шиш.И до тук щото ме качиха в операционната мен  Laughing .Но си е получила разкритие и е родила.

# 200
Явно и на мен са ми дали същото хапче ,и при мен имаше шиш  Crazy

# 201
Мога да разкажа за предварително индуцирано нормално раждане.Т.е с хапче предварително,за да има контракции и разкритие на следващия ден

Хапчето се пие от предната вечер.Рано в 6 часа се явява родилката в болницата.Слагат я в предродилна.Мерят тонове,гледат разкритие.Хапченцето вече е започнало да действа.Като достигнат 4-5 санта разкритие,отива в родилна и на родилния стол,седнала свита й слагат упойката.Пак отива в предродилна и ляга.Почувства огромно облекчение от упойката.Мисля,че през цялото време апарата за тонове и контракции и беше на корема,докато беше в предродилна.Матев идваше да я проверява за разкритие.По някое време й спука водите с един остър шиш.И до тук щото ме качиха в операционната мен  Laughing .Но си е получила разкритие и е родила.

Елфи, ти все едно мен се гледала Simple Smile Хапчето е една четвъртинка или осминка от хапче, което се слага на венеца и се държи там, докато се разтвори. При мен нямаше май голяма полза от него. Сутринта сестрата носи свещичка към 5ч (за нощуващите в Селена), към 6-6.30 следва разходка до предродилна. Включване на системи, после при определно разкритие се поставя пробна доза от епидуралната упойка, за кратко следва голямо облекчение. На мен ми биха две инжекции, от които ме унасяше постоянно. Хубаво е някой да ти обясни как да напъваш, че и това не било хич лесно. А иначе за секциото, има нещо такова, почти нямаше бебета в детска стая, родени по естествен начин..  newsm12

# 202
Честито на всички мами новите им рожби - да са ви живи и здрави! Grinning

А на нормално раждащите слагат ли задължително окситоцин и такива работи? И какво е това хапче? Лекаря с който уж си направих уговорка се ядоса много като му казах, че неща никви упойки и стимулации и сега съм решила, че ще решавам на момента дали изобщо да му звъня. Аз не че ще откажа ако наистина е необходимо - никога няма да тръгна напук да правя, но ей така рутинно хапченца в устенцата за добро утро - тая работа не ми харесва...
Извадка от сайта на Селена: "Родилното отделение на СБАЛАГ "СЕЛЕНА" Ви осигурява  пълна грижа за мама и бебе като едно цяло. Като дори за един миг не разделяме майката от детето." и "В СБАЛАГ "СЕЛЕНА" ние уважаваме желанието на тези пациенти които искат раждане без медикаменти." И с колкото повече лекари от тази болница говоря, толкова повече се убеждавам, че това съвсем не е така...

# 203
машина, аз да ти кажа, в началото на бременността си не си представях, че ще искам упойка, исках да е от натурално по-натурално. Колкото повече приближаваше, толкова повече се убедих, че без окситоцин и упойка няма да стане. И в хапчето не видях нищо лошо. Доколкото знам, епидуралната струва ок.300лв. в софийските болници, да не говорим, че в много градове въобще не се предлага. Та на мен ми се вижда голяма благодат, особено щом влиза в цената. Теб какво те притеснява? Този доктор, който така е реагирал, селенски ли е? Simple Smile

# 204
  • Пловдив
Машина е на финала,пред раждане и едва ли изведнъж ще й сторят тези неща прекрасни

Машина
,според мен няма защо да се притесняваш.Няма да те насилят и да ти сложат оксицотин или хапче в устата,нали така?Ти знаеш какво искаш,но е хубаво да имаш доверие в лекаря.С кой си правила консултация?Доколкото знам Минев много насърчава нормалното раждане.Може да говориш и с него и да видиш той как ще ти реагира

# 205
Когато настъпи момента и започнат силните контракции,ще искаш всички обезболяващи на света да се вкарат в теб (без да те плаша).Слушай лекаря си и му се довери!!!

# 206
  • Пловдив
Аз първото си дете родих нормално без таблетки, хапчета и окситоцин Mr. Green От епидуралната не се лиших, макар че ме хвана за шев и кройката hahaha

# 207
♥Elfita♥  Хаха, да на финала съм и се побърквам вече, не мога да спя, като някакъв лунатик съм, чудя се какво да си поръчам по интернет и по цяла нощ се цъкля...изобщо не ме свърта...Simple Smile

dani_dani1981, на мен не ми е за пръв път. Раждала съм веднъж без упойка и не ми беше болката проблема, а именно окситоцина, който буквално ми е** м***. От хубавки нормални производителни контракции за 15 мин стана нетърпимо - сама, вързана и не с контракции, а с една неспирна, без прекъсване контракция, която не толкова болка, колкото гадене ми предизвикваше и желание да се сгърча, или поне да си хвана корема, а не можех да мръдна от тия маркучи(това никаква упойка не може да го подтисне...незнам, може на мен просто така ужасно да ми е подействал или пък да са ми сложили много или пък много изведнъж... Но като цяло всичките "капризи"(както на теб ти се струват) дето ги пиша тука, не са щото така съм прочела някъде или някой нещо ми е говорил. Всичко от собствен опит и натрупан страх го премислям по 1000 пъти и се чудя как да го договоря, уредя и натъкмя. Знам, че ти така мислиш - че от болка и изтощение хората сами се молят за упойки или пък някой да им отведе бебето в ДС, че да поспят, но аз те уверявам, че моя случай, пък и на много други хора, е точно обратното. Може би си е до нагласа, до човек...аз знам какво е раждането и точно за това, има някои моменти от първото, които искам всячески да успея да предотвратя във второто. И не - неща да си раждам в къщи. Искам лекар, който знае какво прави - ще го слушам и ще му се доверя, само искам да съм сигурна, че за никъде не бърза и за това се замислих - при всички случаи на избор на екип все ще се случи от маса да го вдигнеш човека или от сън..може и пийнал да е... така че дали не е по добре някой дето си е на смяна, бодър и работоспособен човек, който така или иначе е там със съзнанието, че си е на смяна и няма за къде да бърза..казвате, че там всички са добри специалисти, нали?

# 208
Здравейте момичета, днес на 11.02.2014 в 17.30ч ще започне лекцията в клиника Селена със следните теми.:
"Какво се случва в родилната зала. Техники на дишането и видове контракции."
лектор: акушер Негалова
По време на утрешното заниятие ще имате възможност да посетите родилна зала в присъствието на акушер Негалова.
+ Презентация на тъканна банка за стволови клетки "Cryo Save"

Аз лично в този момент съм в болницата, заради ранни контракции и съм на системи, но мисля и аз да се дотътря и да я чуя, а и все пак мен лично ме интересува доста съхранението на стволовите клетки.

Поздрави на всички момичета Simple Smile

# 209
  • Пловдив
Точно щях да пиша,че машина е родила едно дете вече и знае какво.Просто няма лентичка и затова повечето мислят,че е изтрещЕла първескиня  Mr. Green Hug

Машина,тва с неспането е нормално.Всички ще мине по мед и масло  Hug

Общи условия

Активация на акаунт