АГ клиника Селена гр. Пловдив- 12!

• 103 966
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Каквото и да си говорим, секциото си е сериозна интервенция и както и да те обезболяват, геройство ще е да кърмиш веднага. При нормалното раждане става, но всичко е много индивидуално. И няма правило, че ако не закърмиш веднага те чака провал. Сестра ми със секцио кърмеше, аз с нормално, до депресия чак стигнах, защото не успях. Такава мъка беше,че не искам да си спомням. Не се настройвайте предварително за нищо.

# 286
  • Пловдив
При всеки е различно.
Аз започнах да кърмя на втория ден. Още в интензивното стимулирах гърдите и имах коластра, но съквартирантката ми имаше проблеми и към 4-5 ден започна да дава някакво минимално количество с изцеждане.

# 287
dani_dani1981, малко пропаганда за кърменето си чела.  Laughing Където и когато поискате ще ви дадат бебето.  Peace
dani_dani1981 е чела доста годинки,минала е по вашия път преди 4 месеца и практикува тази специалност да вади и подава бебета  Wink но не и след секцио,на операционната,под спинална
 анестезия Peace

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 23:40 от dani_dani1981

# 288
Всичко е индивидуално, от много неща зависи кога ще си в състояние да кърмиш. Иначе, за искането - никой няма да ви откаже да ви даде бебето, особено ако сте по-настоятелни Simple Smile
Лично при мен - когато извадиха бебето (секцио), само ми го показаха, че е добре, и в момента в който го видях и се успокоих, излетях някъде в астрала и после се събудих чак в реанимацията Crazy Иначе, така се бях надъхала да го слагам да засуче, охооо.... ooooh! В реанимацията после изкарах почти 6 часа, вечерта в стаята ми доведоха бебо, за малко, но аз бях тотално неспособна да го правя каквото и да е. Чак след като се раздвижих, успях да го взема и да го сложа на гърдата, но всичко беше пълен провал, съчетано с повръщане от негова страна, и некадърно отношение на една от акушерките. И помпа си бях взела с мен, уж да се цедя, за да слезне кърмата по-бързо - цък. В крайна сметка, с кърменето не се разбрахме и се цедих 4-5 месеца, но причината беше по-скоро в мен, чисто физиологична.
Не тръгвайте с определени нагласи към родилното, защото не се знае как ще се развият нещата. Важното е раждането да мине добре, бебето и вие да сте добре, а кърменето - не е фатално, ако не се получи, въпрос на упоритост от ваша страна е.

# 289
  • Пловдив
Момичета, а кога дават бебчетата на майките за кърмене след секцио?
ако си го поискаш - още на масата Peace
на масата не можеш да го поискаш,защото стреса на организма в първите часове след секцио е голям,и все още кърмата не е слезнала Peace
на масата можеш да поискаш бебето, даже и ще ти го дадат Peace
На мен едната акушерка ми помагаше с придържането му, защото не успявах сама, а че кърмата не е слезнала - не е, но пък на лице е коластрата, която потича след отделянето на плацентата от организма Peace А тя пък, по себе си е идеалната храна за новороденото Heart Eyes

Относно стреса - него го има и след нормално раждане Simple Smile Мога да направя съпоставка, защото първото си дете родих нормално - ами в следродилна треперех цялата, сълзи ми текоха от очите, а нито ми е било студено, нито съм била разстроена Simple Smile

# 290
А пък на мен не ми го дадоха веднага след нормално раждане - само ми го дадоха за малко да го гушна преди да го "обработят" и после ми казаха, че трябвало да ме шият, а него да го топлят поне час с грейка и после щели да ми го дадат. Едвам ги убедих да го топлят до мен, а не в детската стая и така си го получих чак след около 1 час Confused

# 291
  • Пловдив
на мен (2010) ми го дадоха на масата, а доктора си ме шиеше Mr. Green
После като ме преведоха в следродилна го взеха и след два часа някъде, когато ме преместиха в стаята, поисках да ми го докарат

# 292
Момичета, а кога дават бебчетата на майките за кърмене след секцио?
ако си го поискаш - още на масата Peace
на масата не можеш да го поискаш,защото стреса на организма в първите часове след секцио е голям,и все още кърмата не е слезнала Peace
на масата можеш да поискаш бебето, даже и ще ти го дадат Peace
На мен едната акушерка ми помагаше с придържането му, защото не успявах сама, а че кърмата не е слезнала - не е, но пък на лице е коластрата, която потича след отделянето на плацентата от организма Peace А тя пък, по себе си е идеалната храна за новороденото Heart Eyes

Относно стреса - него го има и след нормално раждане Simple Smile Мога да направя съпоставка, защото първото си дете родих нормално - ами в следродилна треперех цялата, сълзи ми текоха от очите, а нито ми е било студено, нито съм била разстроена Simple Smile

явно не съм се изразила правилно Peace никой няма да ти откаже  на масата да го видиш или гушниш,но за кърмене,няма как да го остават да засуче под анестезия.Има процедура през която трябва да се премине-обработка на матката,зашиване... Peace През това време, има едни много критични минути в които целия екип е над родилката,следене на пулс и още куп неща Peace В този момент не е времето за засукване,а вашето здраве  Peace

# 293
  • Пловдив
има резон - едва след като ме затвориха ми я дадоха Peace

# 294
аз пробвах  да  кърмя на 2рия ден след като ме раздвижиха и като можех да стоя седнала ,проблем с засукването нямахме по скоро  аз имах някакъв проблем че нямах кърма но не съм се отказала да кърмя като мои приятелки ,слагах го през час и полови два да суче а аз през другото време помпех с помпа за кърма голям зор сигурно към 3 седмици нищо и след това имах много кърма и се кърмихме успешно  8 месеца ,човек като е упорит получават се нещата ,на всички адаптирани млека пише че е хубаво да се кърми до 6–тия месец и аз съм за кърменето Simple Smile късмет на всички ,леко раждане и здрави бебенца  bouquet

# 295
И аз съм адски надъхана да се справя с кърменето.. чудя се обаче да купувам ли помпа предварително.. те там не дават ли в болницата при нужда?

# 296
И аз съм адски надъхана да се справя с кърменето.. чудя се обаче да купувам ли помпа предварително.. те там не дават ли в болницата при нужда?
дават ако толкова държиш да ползваш техните  Simple Smile но аз си носих моя,имам приятелки които и те бяха толкова надъхани но после не им се занимаваше и много бързо приклучиха с кърменето даже имам една позната която пиеше  хапчета за спиране на кърмата което според мен си е чиста глупост,но всеки сам си решава как да си гледа детето Simple Smile на мен помпата за кърма ми свърши голяма работа защото ако искаш да имаш кърма трябва да източваш след като бебенцето се е насукало ,така се стимулира да имаш повече,каквото остане го зъмразяваш после до 6 месеца може да го дадеш на бебето ако ти намалее или ти се наложи да отидеш някъде Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 13:53 от vaniq180

# 297
  • Пловдив
Спирането на кърма е въпрос на личен избор, не е тук мястото да съдим!
Ще цитирам една съфорумка "Кърменето е танц за двама".

Не винаги е нужно цедене, всичко е много индивидуално!
Помпа в началото може да не купуваш. В Селена всичко се стерилизира.
Все пак не хранят бебетата с наши шишета, нали?

Можеш да отделиш време да разучиш какво се предлага, има различни марки - електрически/ ръчни. Хубавите са пари!

За по-точна и пълна информация - четете в кърмаческия форум.

# 298
Здравейте момичета, септември месец ми предстой първото ми раждане. Харесала съм си д-р Крумов, който изражда в АГ Селена и се присъединявам към темичката, за да Ви следя и да попивам полезна информация.
Разгледах сайта на клиниката и изглежда много добре, все още не съм се преместила трайно в Пловдив и не съм ходила на място.
Имате ли отзиви за д-р Крумов и можете ли да ми кажете какви са горе долу цените за раждане - нормално и секцио, че имам диоптър и не знам кой вариант ще предпочете лекаря.

# 299
Здравейте момичета, септември месец ми предстой първото ми раждане. Харесала съм си д-р Крумов, който изражда в АГ Селена и се присъединявам към темичката, за да Ви следя и да попивам полезна информация.
Разгледах сайта на клиниката и изглежда много добре, все още не съм се преместила трайно в Пловдив и не съм ходила на място.
Имате ли отзиви за д-р Крумов и можете ли да ми кажете какви са горе долу цените за раждане - нормално и секцио, че имам диоптър и не знам кой вариант ще предпочете лекаря.

За д-р Крумов нямам мнение. Относно цените, аз като раждах последно нормалното беше 1100( не съм сигурна), а секциото 1290лв. На регистратурата има ценоразпис, като отидеш може да провериш/ попиташ.

Общи условия

Активация на акаунт