АГ клиника Селена гр. Пловдив- 12!

• 103 973
  • 759
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
Дааа,показват Peace
Докато си още в болницата -в един от дните прават мини урок Peace

# 271
  • Пловдив
Преди четири години ни показаха къпане и тоалет на едно от бебетата, а сега само теория с кукла.

# 272
И на нас ни показаха с едно от бебчетата  Peace

# 273
Събраха ни 4-5 майки и ни показаха как да къпем бебето, какви са грижите за пъпчето, очичките, нослето... Използваха кукла-макет и отговаряха търпеливо на всякакви въпроси.Wink
Виж, с кърменето не ми се получи много добре. При първото кърмене на бебето ми се падна на смяна една акушерка, която беше подготвена точно толкова, колкото и аз - само теоритично. Много кофти начало се получи - каза ми, че устата на бебето била малка, нямало да засуче и т.н. Някак запазих спокойствие и бях много упорита в следващите дни. Разраниха ми се зърната ужасно, но продължих да кърмя и бебето беше при мен непрекъснато от втория ден след секциото.
Струва ми се, че много майки започват с адаптирано мляко още в болницата, особено след операция, защото им е трудно да се грижат за бебетата. А после кърма просто не идва, защото няма стимулация. Не знам. При мен определено беше тежко, а и аз допълнително си драматизирам... Wink
Накратко - подкрепа при кърменето за пет дни престой не получих почти никаква. Нямах възможност да посещавам организираните от болницата лекции по темата, но всичко не трябва да започва и свършва там - в класната стая, където лекцията е 30 минути, а после още толкова са реклами - какви шишета, какви биберони, да запазим ли стволови клетки...

# 274
При баткото не ни се получи въобще кърменето- тва дете не можа да ме засуче - уж ми показваха, слагаха го на гърдата, ама нъц. Ама и аз не бях много настоятелна де  Embarassed . При второто питах повече, но и получих внимание от акушерките. А и има една много готина консултантка по кърмене, която  помага на всички, така че питайте там. Не мисля, че ще откажат.

# 275
Момичета, а кога дават бебчетата на майките за кърмене след секцио?

# 276
На мен ми го дадоха,  ooooh! или вечерта или на следващия ден. Thinking

# 277
  • Пловдив
ако си го поискаш - още на масата Peace

# 278
ако си го поискаш - още на масата Peace
на масата не можеш да го поискаш,защото стреса на организма в първите часове след секцио е голям,и все още кърмата не е слезнала Peace

# 279
  • Пловдив
dani_dani1981, малко пропаганда за кърменето си чела.  Laughing Където и когато поискате ще ви дадат бебето.  Peace

# 280
dani_dani1981, малко пропаганда за кърменето си чела.  Laughing Където и когато поискате ще ви дадат бебето.  Peace
е, да де, ама то целта нали освен да го поискаш е и да свършите някаква работа. Та се чудя кога изобщо родилката има възможността да започне със стимулацията на кърмата  newsm78. То не е въпроса само да искаш, ами и да можеш   Hug

# 281
  • Пловдив
Наистина трябва да си в състояние да можеш да седнеш поне и да държиш бебето в подходяща поза Grinning
Мен в хирургиите ме раздвижиха на 3-я ден сутринта,веднъж,и ме оставиха...а следобяд ми тупнаха и бебето,а аз незнаех какво и как... Crazy

Но се чудя как не отбиват децата така като ги дават чак на 3-я ден да сучат,а преди това ги хранят с адаптирано мляко Rolling Eyes

# 282
  • Пловдив
В деня на секциото ти носят бебето да го видиш.На другият ден ако се чувстваш добре,раздвижена си,ставаш- ще ти го донесат да го кърмиш ( ако искаш де) Peace

# 283
В деня на секциото ти носят бебето да го видиш.На другият ден ако се чувстваш добре,раздвижена си,ставаш- ще ти го донесат да го кърмиш ( ако искаш де) Peace
а като го видиш и си добре не може ли да го накърмиш или поне да се опиташ newsm78

# 284
  • Пловдив
Може и да може,ама не вярвам.Още не си раздвижена достатъчно добре.Обръщането на една страна на леглото е предизвикателство,а пък ставането да не говорим.Освен това ти се спи от упойката Peace

Общи условия

Активация на акаунт