Ти какво сготви? Снимай, покажи! 115-та тема

• 162 349
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Чийзкейк с Орео бисквитки, никога не бях правила, със сигурност ще има една-две промени следващия път, но като цяло съм доволна с първия опит

# 211
  • София
dexy ,ще може ли рецептата за чийз кейка с бисквитки орео.

Яйца по панагюрски,панирани червени чушки и една голяма купа с връх зелева салата.
За десерт имаше мандаринки.

Днес смятам ,ако не ме домързи да направя една пилешка супичка с много магданоз,и козуначени кифлички с локум.

# 212
пеп-чо, може ли и аз да помоля да ме светнеш как се правят варените яйца във фомата на сърце? Моляяя!  Praynig

ето как направих яйцата лесно се правят.

И още няколко сърца  - закуската - яйца във филии

Пълнени картофи

и Сирена във фолио

и дежурната салата  Laughing

# 213
Пепчо ,може ли рецептата за сиренето във фолио?
Благодаря!  bouquet

# 214
irina_77 , рецептата я има в линка над снимката на пеп-40 Peace

# 215
labrex, mimi, благодаря!   bouquet  bouquet
Със спанака на lu4a ми замириса на пролет.  Hug
Чудесен чизкейк, dexy.  Hug
И след красотите на Пепчо (ще пробвам да направя нещо сърцато за Св. Валентин, макар че повече почитаме другия празник) , да показа снощната вечеря:
Каша с диво прасе и праз:

Тиквеник по рецептата на Славка Калчева

Рецептата: http://www.bonapeti.bg/collection/Tikvenik-po-yambolski/ Единственото, което променям в рецептата е, че наръсвам отгоре част от кристалната захар.

# 216
  Пепи, много интересни яйчени предложения!
   dexy, интересен чийзкейк!

При мен от снощи - яйца по панагюрски

и една пилешка супа досега

Днес съм почивка, така че отивам в кухнята. Доказателствен материал - по-късно.

# 217
ЧАКАМЕ ГО  Hug

Фортуна, виж моите предложения са все солени  Laughing точно за връзката с другия празник  Wink  много хубав тиквеник!

# 218
  • София
  Супа "топчета".

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 12:33 от Тайна

# 219
Няма име, ленти от тесто, които слепих две по две, а между тях сирене и настърган кашкавал.

# 220
Страдайки от 90-дневната диета удома спретнах истинската класика бобена салата  Laughing

http://www.supichka.com/2014/02/bobena-salata.html

# 221
Няма име, ленти от тесто, които слепих две по две, а между тях сирене и настърган кашкавал.

Получило се е фантастично! Заслужава да го кръстиш "Rossonera"  Grinning
Само сподели с какво тесто си го направила и колко време го държа във фурната.
Ще ми се да мога и аз да постигна този ефект.

# 222
Медено- ядково блокче

rossonera изглежда много вкусно Wink

# 223

пеп-4о,  Heart Eyes Crazy Heart Eyes  bouquet  chef
rossonera със страхотно безименно, ама хич не му трябва име, личи си, че е голяма вкусотия! Heart Eyes  bouquet  chef
Fortuna и тя с вкусотии, чудесен тиквеник! Heart Eyes  bouquet  chef

У нас дробчета и кокосов кухен

# 224
Мерси и на трите за думите.
Тестото го видях в японско предаване, в което приготвяха хляб яки каре. Хареса ми и замесих точно него за тази измишльотина, която изпекох със сиренето и кашкавала.

Меся на око, като си зная на колко грама/ милилитра какво да сложа, но ето това бяха точните продукти, който дадоха в японската рецепта.

300 гр. брашно, 30 гр. размекнато масло, 1 лъжичка захар, 5 гр. суха мая, 150 мл. топла вода, 1 яйце, щипка сол.

Замесих, оставих да втаса, разточих, изрязох ленти, които слепих две по две между тях сирене и кашкавал, завих спираловидно и подредих като вита баница в тавата. Оставих отново малко да втаса, намазах с разбит жълтък с малко разтопено масло в него и пекох до готовност на 180 градуса.
Вкъщи ми казаха, че изглеждало като навито рогче, не зная, няма име, но се изяде много бързо.

Една обикновена баница да не съм без нищо в темата.

Общи условия

Активация на акаунт