На море в Гърция 2014 - I

• 88 250
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте, аз още съм в процес на четене на предните теми, но ми е малко объркано и ще попитам, защото виждам, че сте много запознати и отзивчиви Simple Smile
Та искаме началото на септември да отидем на почивка в Гърция. С малко дете сме, почти на 2 ще е септември и не можем да пътуваме надалеч, така че от прочетеното до сега съм се ориентирала към Тасос или Никити, Сарти, Неос Мармарас(най вече клоня към последното заради коментари от темата) Искам да ми препоръчате конкретно място за отсядане - интересува ме къща/апартамент с двор или хотел със закуска. Искам да не е много далеч от плажа, не е задължително да е на пешеходно разстояние обаче.
Още един въпрос - буукинг.ком ли използвате най-често да търсите места за настаняване или някой друг сайт?
Като се насоча към конкретно място ще ви питам и за забележителностите наоколо, въпреки че като имам избрано място ще е по-лесно да търся информация за околоносите. Благодаря ви много предварително Simple Smile

Здравейте, чета темата но не съм писала досега! Като видях запитването Ви реших ,че е добре да ви препоръчам един хотел в Ханиоти -Sousouras http://www.trivago.bg/%D1%85%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0%B8 … B/sousouras-95792
Отсядали сме там когато нашето дете беше на 2 г. Има много плюсове като един от тях е удобството да се разхождаш с количка в пешеходната зона на селището. Големи площи за разходка в самия хотел! Добър и чист басейн, ограден! Много зеленина! Пред входа на хотела е офиса на доктори ,които работят със застрахователни полици. Имат и добра аптека в селището. Пиша това защото за мен се оказа супер важно предвид, че пътувахме леко болни. Сега видях ,че има добри оферти със закуска и вечеря. Храната е вкусна и става и за деца. Паркинг безплатен в зоната на хотела! Дано да съм ви била полезна!

# 346
Mooimeiske - виж и в този сайт http://www.homeaway.com/vacation-rentals/greece/r33
Има разни големи вили. Надявам се да намериш нещо.

# 347
  • София
http://novanews.bg/news/view/2014/02/07/67846/%D0%BF%D0%BE%D0%B2 … 0%B5%D0%BD%D0%B8/

Точно от повече сергийки и павилиончета, от които да дъни чалга, се нуждаят нашите плажове по Черноморието  ooooh!

Знам, че темата е за Гърция, но се ядосах. Това ще е 7297-та причина поради която още дълги години ще сме ''предатели'' по думите на една госпожа на държавен пост, упрекваща българите, които избират да си харчат парите по гръцките курорти.

# 348
Здравейте!
Предстои ни първо посещение в Гърция и имам наколко въпроса.Прегледах последните 2-3 теми и се насочих към Сарти,Никити или Неос Мармарас-като за начало мисля че са подходящи.Въпросите са ми по отношение на плажовете:
    - къде е "по-плитко"морето(детето ни не е малко,но все пак)
    - каменисти ли са или е пясък(на снимките изглежда да е пясък,но да попитам)?
    - на Сарти плажът изглежда да е доста по-широк от на Никити,така ли е в действителност?
    - районът до плажът Парадисо,мисля че така се казваше в Неос Мармарис,удачно място за              настаняване ли е?
За места за спане се ориентирахме по Вашите предложения и насоки по горе и в предишните теми.
Остана въпросът с плажовете - жена ми държи да е пясък и цялото фемили сме в нейна услуга! Laughing
И щях да забравя - къде от трите места е по-подходящо за "вечерни разходки"?

И трите са оживени градчета. Има място за разходки вечер. В Неос Мармарис имаше и блъскащи се колички и други подобни занимания за деца. Плажът в Никити е пясъчен, тясна ивица. В морето в началото има камъни, но са направени пътечки, по които се влиза в морето докато стигнеш до прекрасен пясък и все още е плитко. Морето е спокойно и не се образуват вълни. Такъв е плажа около района на Дафни и Филипос. Сарти - плажът е по-широк, пясъчен. Не сме се къпали там, но момичетата са споделяли че е плитко.  Когато ходихме имаше големи вълни и нямаше никой във водата. Други също са споделяли за вълни на Сарти.

# 349
http://novanews.bg/news/view/2014/02/07/67846/%D0%BF%D0%BE%D0%B2 … 0%B5%D0%BD%D0%B8/

Точно от повече сергийки и павилиончета, от които да дъни чалга, се нуждаят нашите плажове по Черноморието  ooooh!

Знам, че темата е за Гърция, но се ядосах. Това ще е 7297-та причина поради която още дълги години ще сме ''предатели'' по думите на една госпожа на държавен пост, упрекваща българите, които избират да си харчат парите по гръцките курорти.
Ха, ние сме предатели, а туристическите агенции, дето продават пакети на тройни цени за българи и не разрешават на чуждите агенции с примамливи цени да ни обслужват какво е? И аз много обичам България, но от няколко години по нашето море е нетърпимо! И въпреки че недолюбвам много гърците, смятам, че са направили необходимото да привлекат и обслужат туристите доста по-добре от нашенци.

# 350
  • София
Ние от 7-8 години ходим само в Гърция на море, миналото лято даже 2 пъти. Преди имах любими курорти тук - Слънчев бряг, Златни, Дюни - като дете винаги там сме ходили. Превърнаха се в някакъв кич, селяния, а по специално Слънчев бряг и в един огромен запой за някои европейци.

Да не говорим и водата колко е мръсна..последните 2-3 пъти преди да се откажа окончателно от Черноморието, какви неща съм намирала в морето, да не ви обяснявам  Sick И надали само аз..

# 351
Mooimeiske,
айде и аз, по комшийски, да ти пусна една муха. Чисто технически, спалните са 4, но има още два големи хола с няколко разгъваеми дивана. Баните са 4.
Намира се на около 4 метра от ватерлинията... Simple Smile

# 352
Зачела съм се в предишните теми и леко се притесних от цените в техните кръчми, че и са доста стари темичките. Наистина ли порция риба е 50 евро в Аспровалта и околните селца, пълнени чушки 18 евро и т.н.? От мои познати, които ходят в Гърция и са много доволни чак такива неща не съм чувала. То е ясно, че не е като в БГ, ама все пак да дадеш по 100-200 евро само за едното ядене на ден ми се струва скъпо. Ако е така - да търся вариант с изхранване някъде, поне да мога сметката да си направя предварително. Питам генерално за местата, където сте били. Не конкретно, защото и аз още не зная къде ще ходя. Но малко ме шашнаха цени от 50 евро за порция (въпреки че знам, че в Гърция рибата е скъпа от край време)

# 353
Не, разбира се. Това са нечии фантасмагории.
Килограм риба е 40-50 евро - порцията е 15-20. Пълнените чушки са 6.
Изобщо готвените ястия (мусака, пастицио, пълнен патладжан) са по 6-8, както и салатите (големи колкото за наяждане), и скарата - порция сувлаки или тяхната пържола. Толкова струва и порция дребна риба - гаврос, сардела, горната цена се отнася за по-завъртените риби - тях си ги избираш от витрината или направо те водят в кухнята, казваш коя искаш да ядеш и ти я мерят на грамаж.

Октоподи - 9-10, миди с черупки - 6-7. Огромно плато морски дарове мешани струва около 20е.
30-40 евро е нормалната сметка за наяждане на 2-ма и едно дете. Ако си угаждат с морски деликатеси или пият много, да стигне 50-60.
Дюнер или сандвич сувлаки от лавка 2.5 евро. Пици - 5-10 евро. Закуски от пекарните - 1.5-2 евро.

Уж ги следя темите, съмнявам се точно такива глупости да е пишело... или някой не се е изразил ясно, или ти не си доразбрала Grinning Цените са обсъждани много пъти. От друга страна, кило прясно месо от месарницата, метнато на барбекюто в двора, и пресен хляб от пекарната.... не мисля, че излиза по-скъпо, отколкото в България. Рибата ако я купиш сутрин от рибарите, също е на друга цена - 5-6 евро килото, сега уловена...

На Халкидики са леко надути напоследък цените в сравнение с други места в Гърция, но пак се доближават до това, което писах. Аспровалта беше от най-евтините места, не съм ходила последните години, но в любимата ми таверна край Ставрос платихме 12 евро миналото лято за разкошна порция пресни скариди, всичко останало поръчано беше по-евтино.

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 17:44 от Параход

# 354
  • Düsseldorf
pontes Мнооого се радвам да те засека, мислех си аз направо към теб да се обърна като по-веща в гръцките теми... Simple Smile
Това за дълбочината не ми хареса, малките са на по 3-4 и ще е кофти.... Инак тъкмо осе бяхме понавили..
Общо взето сега дилемата е Тасос или Ситония. АКо се сетиш за къща или студия на плажа, които са по-непопулярни, т.е. няма ги във всеки втори сайт, и имаш координати, ще съм благодарна! На останалите вече вероятно съм писала... И половината са вече заети от 23 юни!!

Hug Целувки на Алекси, и хубаво лято!

Здравейте отново,
след като изпратих купища запитвания, получих и оферти от студия, за които не бях питала - взели запитването ми от приятели..
И си нямат сайт, пратили са ми само снимки, но не ми се иска да се ориентирам само по тях.

Та, в тази връзка, някой знае ли повече за Salonikou beach, между Ситония и Атон? От снимките ми се струва, че плажът е пълен с миди, или камъни?? А тя ме убеждава, че е пясък... Simple Smile

Инак, това явно е вилна зона с 5 къщи на кръст, което не ни пречи, ние сме с малки деца и в случая търсим спокойствие... И бихме имали къщата само за нас, което адски ме блазни...

alex_shu,  Heart Eyes

Миналата година през юни бяхме там. На мен много ми хареса. Плажът е мнооого дълъг и празен, разкошно беше. Гледах къщичките отзад, видя ми се идеално да почиваш там и да излизаш на плажа веднага. Минус е, че морето е доста дълбоко. Дечицата трябва да са с плувки или нещо подобно. Също така не се сещам да имаше таверна. На за спокойна почивка е идеално Peace Плажът е пясъчен, не се притеснявай, има камъчета на определени места само.

Да допълня, съвсем близо има едно малко плажче, което е приказно. Слиза се по едни баири, но си заслужава, може да разнообразявате там. Вечер можете да ходите до Вурвуру или Пиркадикя с колата. Или до това селце - Агиос Николаос май беше. Абе, вижда ми се много добре Simple Smile

# 355
Параход - благодаря много, това няма нищо общо с цените, които прочетох и се доближава до нашите цени.

# 356
  • Къде ли не...
Момичета, моля ви препоръчайте ми проверен сайт или хубава вила в Кавала или околностите. Благодаря   bouquet

# 357
Супер изглежда Peace За жалост на този сайт не намирам ваканционна къща с ..5 спални Crazy Тази година ни се открива златен шанс да пътуваме с компания, и то голяма. Писнало ми беше да обикаляме сами Wink друго си е да има с кого да поклюкарстваш на плажа, мойто любимо занимание Mr. Green
Ако не ти е спешно, в понеделник ще постна всичкиге отговори на запитвания за частни вили с 4 и 5 спалти, които съм получила.

# 358
  • Düsseldorf
това и аз ще го изчакам... :-

quote author=parcalesa link=topic=763066.msg27405881#msg27405881 date=1391798591]
Супер изглежда Peace За жалост на този сайт не намирам ваканционна къща с ..5 спални Crazy Тази година ни се открива златен шанс да пътуваме с компания, и то голяма. Писнало ми беше да обикаляме сами Wink друго си е да има с кого да поклюкарстваш на плажа, мойто любимо занимание Mr. Green
Ако не ти е спешно, в понеделник ще постна всичкиге отговори на запитвания за частни вили с 4 и 5 спалти, които съм получила.

[/quote]

# 359
  • София (Възраждане)
О, чудесно! Много благодаря, няма да е късно.
Параход, вилата е много хубава, но е с малко легла:(
Благодаря, момичета!

Общи условия

Активация на акаунт