На море в Гърция 2014 - I

• 88 202
  • 726
  •   1
Отговори
# 510

И на мен ми е интересно. Както и с туристическата агенция ли се преговаря или с превозвача?  newsm78

На мен скоро ми се наложи да питам само за цена на чартъра (за друга посока). Питаш самия тур-оператор. Доколкото знам или аз така си мисля. Тур операторите си резервират самите чартъри. Поне в нашата посока на сайта на превозвача нямаше никакво инфо за подобен чартър. Друг е въпроса, че тур-операторите гледат да ти набутат целия пакет и завишават цените на самолетните билети.

# 511
Препоръчвам Неа Парамос , доста хубав плаж , а и не е много пренаселено .  Heart Eyes

# 512
Иначе за чартъра до Закинтос преговарям със Солвекс и Астрал, като мисля че Солвекс е водещата според мен, защото те ми дадоха веднага цена от 220 евро с летищни такси за нашата дата, докато Астрал питаха и се бавиха 1 ден. Но може би зависи цената и от датата, защото държаха да разберат точно за кога питам. Не е евтино. За деца цената е същата. Да смалят цената наполовина да видят как набързо ще напълнят самолета. Сега трябва да си търся място с опция за канцелиране поне 2 седмици преди полета... ooooh!
На мен миналата година от Астрал ми дадоха цена за ползване на чартъра до Закинтос от 250 евро на човек с вкл. летищни такси ...отговориха ми веднага с единствено условие да кажа за коя дата се интересувам - цената важеше за пътуване последната седмица на май и първата на юни ....може и да има разлика за различните дати  newsm78
Но определено според мен цената е твърде висока  Sick като сложиш и хлапето ...еле па 2 броя  Mr. Green и то става мама-миа ....с кола и ферибот цената определено е в пъти по-добра, та дори и с ламя като нашата кола  Joy

# 513
Изглежда никой няма отзиви за "Порто Каррас", и агенции които работят с този комплекс?  Confused

# 514
  • София
dechу, където и да отидете, страхотно ще си изкарате  Hug
Ето още малко инфо/снимки за Агиос Георгиос:

http://www.eviasziget.hu/2012/11/evia-agios-georgios.html

Понеже доста народ пита как точно изглеждат минералните извори в Едипсос, изрових един унгарски клип където много добре са снимали скалите и морето - там където се влива минералната вода в морската. Това е първата минутка от клипа. Хубавото е, че освен на унгарски, има и малко надписи на английски.

После са снимали пътя до Лихадонисия, включили са даже и зайците, за които разказвах  Wink

И за разлика от нас, унгарците са имали късмет и са видяли тюлените. Завидях им  Crossing Arms

http://www.youtube.com/watch?v=L8NfeOfVP9I&list=UUBN4Za9pksHYbIleB2QD-MQ

Същите хорица са снимали и някои места на север, които ние изпуснахме: плажовете Пили, Влахия, и най-вече Пиратския залив - Саракинико. Тази част на Евия навремето дълги години е била убежище на пирати, които са крили съкровищата си из разни тайни местенца.
Тоолкова ми се ходеше там, но не стигна времето..

http://www.youtube.com/watch?v=l6XeYX_BBFk&list=UUBN4Za9pksHYbIleB2QD-MQ

# 515
  • София
Момичета това лято искаме да почиваме в Гърция,харесахме си този хотел  http://www.booking.com/hotel/gr/porto-koufo.bg.html?aid=348410;l … a15c57f485c8421X1  някой от вас дали е ходил интересуваме дали всичко е като на снимките и в обяснението.Търсим си и къща за 4 възрастни и две деца ако можете да ми предложите някоя на която сте били и ви е харесала.Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 11:49 от cheri

# 516
Cheri, миналия септември почивахме в Порто Кофу в тази вила
http://www.rent-holiday-homes.com/Holiday-House-Porto-Koufo-Gree … 91a3.15601096.jpg

Честно казано не се сещам къде е хотела към който си дала линк. Коментара ми за Порто Кофу е, че централния плаж е много тесен - не повече от 2-3 метра и е до пътя. Нито веднъж не ходихме там.
Ние ходихме на плаж на Каламици на около 10 км и в Торони.

# 517
В Порто Куфо проблемът не е толкова тесния плаж, колкото ужасната дълбочина на залива ( през ВСВ е използван като пристанище за подновници). Иначе селцето е малко, китно, с 4 кръчми, по мои наблюдения много вкусни (изобилие от пресни морски дарове) и няколко добри места за настаняване.
Иначе нищо друго няма, но Торони е на 1 км.
Сега видях за кой хотел питаш, той е в покрайнините на Порто Куфо, на плажа, не на пристанището, около което е концентрирано селото. Но разстоянието е малко де.

# 518
Момичета,тези 30-40 км. до хубави плажове ме притесниха ужасно.Дали няма нещо по-близо до Парга и пак да става?

# 519
Абе, Петя,
аз съм ги написала на 1-ва страница. В темата назад са осбъждани на десет места сигурно, дали не и на двайсет. Е айде малко старание вложете. И запомнете линка maps. google.com - там всичко е показано нагледно - къде се намира и на какво разстояние от целта е.
Все пак, по желание на зрителите повтарям един от линковете Плажове в префектура Превеза.

Парга има таман 2 (два) градски плажа, друг е въпросът дали ще ти харесат. На мен не ми харесват и ходя на други места. Но аз и без тва рядко ходя 2 пъти на един плаж през почивката си.
Амудия и Бела врака са заливи-мечта, да си в района и да не отидеш дотам, си е престъпление, затова ги писаха момичетата, нищо, че са на по-големи разстояния.

Щом сте ходили досега на Керамоти, Амудия е най-близкото като тип плаж до него - но е по-хубаво и по-просторно. Бела врака пък не прилича на нищо, което си виждала досега.

Последна редакция: ср, 12 фев 2014, 12:57 от Параход

# 520
Петя, аз също смятам, че ако търсите аналог на плажа в Керамоти, но не искате да ходите на плаж с колата ....то Парга не е вашето място за почивка .....тъй като няма нищо общо нито като място, нито като плаж ...
Писали сме доста миналата година за Парга и района - за мен е уникално място, с неповторима атмосфера и собствен чар /поне през юни/ чудесно е за разходка, с много заведения и т.н...но няма плажа, който ти търсиш  newsm78
Според мен най-близкото такова място е Амудия...и ако не искате да пътувате за плажа....може би е по-добре да резервирате там или на Врахос-Лутса където плажа също е супер....а до Парга да отидете за разходка и вечеря например  Peace

# 521
Резервирах в града защото не искам след като сме пили вечер до късно да се налага да караме до хотела.Разчитах да има хубав плаж на близко разстояние и там да ходим с колата.Но 30-40 км...Много ми се виждат .

# 522
  • София
Албена мерси за линка но ми се вижда скъпа.
Всички къщи които намерих до сега започват от 200 евро а аз искам около 100-120 евро на ден защото мислим да почиваме 10 дена в началото на септември ако някой е намирал на такава цена може да ми помогне.Нямам претенции на кой от ръкавите ще е защото на никой от тях не сме ходили.Искахме къща защото съм с две деца едното ученик а другото бебе да мога да си приготвям храната за тях,да има дворче в което да си поиграят.Приятелите ще пристигнат от чужбина и ми се иска сега да организираме всичко.Много дълго стана но ще се радвам на всяка помощ.

# 523
  • София
Петя,  разстоянието до Амудия не е 30-40 км, а е само 17 км. - http://www.viamichelin.com/web/Routes?strStartLocid=31NDNhbGYxMG … km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.6&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6

На гугъл мапс поне при мен сега не излизат коректни разстоянията (може би нещо при мен да се е бъгнало.)
Разстоянието до Сивота е 25 км и есента го взехме неусетно, ако решите да се разходите някой ден дотам.
*2K* е права, че самата Парга и плажовете съвсем в близост до нея нямат нищо общо като визия с Керамоти. Парга е просто уникално красиво градче, изглеждащо по-скоро на островна столица. Съжалявам, че не мога да съм много полезна за това, доколко пясъчен е плажа Валтос и Лихнос. За Лихнос, в часта към едноименния къмпинг миналата година се писа, че е пясък. Просто есента не успяхме да ги посетим. Петя, къде резервирахте в Парга?

Линкът за плажовете не е много коректен, аз също се обърквам понякога. Ето този ми дава примерно, че плажът Лихнос се намира на 3 км от Превеза, а би трябвало да е от Парга. Peace - http://www.visit-preveza.com/lixnos

# 524
Резервирах в града защото не искам след като сме пили вечер до късно да се налага да караме до хотела.Разчитах да има хубав плаж на близко разстояние и там да ходим с колата.Но 30-40 км...Много ми се виждат .
Е това е положението ако държите да "пийвате" вечер точно в Парга, което по мое мнение е чудесно  Wink то най-близкия пясъчен плаж ще ви е на 20-30 км  Mr. Green
Ако не, то трябва да смените мястото за похапване и пийване според отстоянието до плажа ...на Врахос например, където плажа е на 2 крачки - има доста голям избор от заведения ....но те нямат очарованието на тези в Парга ...та както много пъти сме писали ...просто е въпрос на приоритет  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт