Хотелите във Велинград - 5

• 90 073
  • 722
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Можете ли да ми кажете нещо за хотел Бор? Rolling Eyes

# 406
  • Пловдив
Има мнооого казано... Wink Но вече има нужда от ремонт,позавехтяло е,няма детски басейн/вътрешен/,храната е добра.

# 407
  • София
Благодаря! Прочетох отзиви, да! Доста противоречиви са, но както и за повечето хотели.Simple Smile Спряхме се на хотел Енира в крайна сметка, защото за там отзивите са предимно положителни, дори само положителни... Rolling Eyes

# 408
Аз в крайна сметка избрах хотел Маркита. Много бях харесала хотел Здравец и хотел Енира, но лека полека се отказах. Съни турс постоянно ми променяха офертата за хотел Здравец до като накрая ми стана доста скъпичка и се отказах и директно по телефона резервирах в Маркита.  Simple Smile Дано не съм сбъркала!  Simple Smile

# 409
  • София
vilence* ние се върнахме вчера от Маркита. Водата  в басейните беше топла, което беше хубаво на фона на това, че валеше през цялото време почти, а там басейните са само външни. Храната в ресторанта продължава да е ужасна и те съветвам да пробвате някъде другаде за вечеря поне , мен ме домързя и последната вечер определено съжалих сто пъти. На обяд имаше за Великден единият ден много добро хапване, но подозирам че някъде другаде беше сготвено. Другите дни на обяд със супа или нещо готвено горе долу закърпваме положението, както и на закуска аз наблягам на доматите и сиренето, децата някакъв корнфлейкс с мляко или пак заленчуци и плодове. Но вечерта беше много зле.
Този път за съжаление не източваха всеки ден малкият басейн, не знам защо винаги досега като сме го ходили всяка вечер сменяха напълно водата и го измиваха, но сега го пропуснаха и към края не беше много чист. Големият го поизточваха и допълваха, но него така или иначе няколко пъти съм засичала изцяло да го сменят и явно е поне на няколко дни.
Нямаше много хора може би заради лошото време и често басейните бяха само наши с децата при което те доста се забавляваха без да се притеснявам, че пречим на някого. Това е една от причините да продължаваме да ходим там защото е по-евтино, а децата са доволни и обстановката е по-непринудена. Първите два пъти бяхме в апартаменти с хол и отделна спалня, след което вече обаче наемам стая до малкият басейн - 107ма 106 и мисля 105-та, защото са ми съвсем до басейна и ми е по-лесно с децата, които постоянно са на басейна и предпочитам да спестя разходката по коридорите нагоре-надолу. Конфигурацията е същата като апартамента, но е едно помещение само, спалня и разтегателен диван и малко по-евтино.
Няма как да сравнявам почивката там с тази в Акватоник например, особено по отношение на храната, но тъй като не търсим лукс и спа, а басейни за децата най-вече , ако не е зима предпочитам в Маркита.  В Акватоник нямаше много място за плуване и макар да имаше забавления беше много пълно и децата в басейна се забавляваха по-малко, макар да имаше добра анимация и други забавления за тях.
В Маркита няма проблем и след вечеря да отскочим отново в басейна, а веднъж докато източваха и пълнеха големият басейн беше голяма забава за тях да си играят вътре като им стигаше до гърдите само водата. Малката вече се научи и плува по смешен начин но плува от играта в басейна там. Надявам се практиката с източването и пълненето наново всеки ден на малкият басейн да се завърне в по-топлите месеци обаче.
Два от дните ги пусках да си поиграят и трите в джакузито от безплатната една процедура към нощувките на стая.
Единият ден се разходихме до яз Батак, но беше много студено и бързо се прибрахме. До пещерата не успяхме да отидем тъй като била отворена до 4 часа,а ние отидохме към 5 чак. Ходихме и на Клептуза да се повозят на водното колело и да погледат патиците. Миналата година бяхме и до музея и им показваха как се рисуват яйца с восък, което също им допадна.

Последна редакция: вт, 22 апр 2014, 16:16 от Aila

# 410
vilence* ние се върнахме вчера от Маркита. Водата  в басейните беше топла, което беше хубаво на фона на това, че валеше през цялото време почти, а там басейните са само външни. Храната в ресторанта продължава да е ужасна и те съветвам да пробвате някъде другаде за вечеря поне , мен ме домързя и последната вечер определено съжалих сто пъти. На обяд имаше за Великден единият ден много добро хапване, но подозирам че някъде другаде беше сготвено. Другите дни на обяд със супа или нещо готвено горе долу закърпваме положението, както и на закуска аз наблягам на доматите и сиренето, децата някакъв корнфлейкс с мляко или пак заленчуци и плодове. Но вечерта беше много зле.
Този път за съжаление не източваха всеки ден малкият басейн, не знам защо винаги досега като сме го ходили всяка вечер сменяха напълно водата и го измиваха, но сега го пропуснаха и към края не беше много чист. Големият го поизточваха и допълваха, но него така или иначе няколко пъти съм засичала изцяло да го сменят и явно е поне на няколко дни.
Нямаше много хора може би заради лошото време и често басейните бяха само наши с децата при което те доста се забавляваха без да се притеснявам, че пречим на някого. Това е една от причините да продължаваме да ходим там защото е доста евтино, а децата са доволни и обстановката е по-непринуден. Първите два пъти бяхме в апартаменти с хол и отделна спалня, след което вече обаче наемам стая до малкият басейн - 107ма 106 и мисля 105-та, защото са ми съвсем до басейна и ми е по-лесно с децата, които постоянно са на басейна и предпочитам да спестя разходката по коридорите нагоре-надолу. Конфигурацията е същата като апартамента, но е едно помещение само, спалня и разтегателен диван и малко по-евтино.
Единият ден се разходихме до яз Батак, но беше много студено и бързо се прибрахме. До пещерата не успяхме да отидем тъй като работела до 4 часа, ние отидохме към 5 чак. Ходихме и на клептуза да се повозят на водното колело и да погледат патиците. Миналата година бяхме и до музея и им показваха как се рисуват яйца с восък, което също им допадна.
Hug Aila, Много ти благодаря за изчерпателната информация!
В цената е включена само закуска, а щом тя е добра за другото ще се ориентираме горе-долу на място.
Като резервирах ми казаха, че стаята е двойна лукс на партерен етаж, вероятно е без балкон, но това не ме притеснява, хубаво е да няма катерене по етажите както казваш ти. Важното е да е удобно за басейните. Ние определено сме почитатели на външните басейни и друго не ни трябва, ако с тях всичко е на ред.
Идеите за разходка са чудесни! Ще се възползвам от тях.
Отново благодаря за полезната информация! Simple Smile

# 411
  • София
Да споделя, че за празниците бяхме в хотел Брио на главната улица - ужас, ужас, ужас! Все едно бяхме на някакъв лагер от соц време. Но ние го бяхме резервирали само за нощувка, отвън изглежда доста добре, обаче вътре е леш. Банята беше най-скъпото в апартамента ни. Не препоръчвам категорично!

# 412
  • София
Момичета, я кажете Роял спа в центъра ли някъде се намира? Много се двоумя между него и Акватоник. В Роял спа не съм ходила до сега, много го хвалите, но нямам личен поглед. В Акватоник ми беше ок като цяло, но масажистката беше невероятна и май само заради нея клоня към този хотел. Ще сме 4-ма възрастни без деца. Дайте по едно мнение.
И да попитам двойната стая лукс в Роял с легло и мека мебел ли е?

# 413
Здравейте!Търся мнение за семеен хотел Ив?!
Да ми препоръчате хотел с добра хигиена и кухня,не държа на басейн и спа. newsm78

# 414
  • София
Разнопосочните Ви мнения за едно и също нещо, ме накараха да направя следната равносметка, опирайки се на не много скромния си опит с велинградските хотели:

Хотелите с 4 и 5 звезди са:
- на приблизително едно ниво по отношение на интериор и екстериор;
- на разнообразни нива по отношение на обслужване от персонала;
- на сходно ниво по отношение на чистотата (включително в басейните);
- със силно разнообразно местоположение (гора, главна улица, център, промишлена зона, жилищен квартал);
- с чувствително вариращи цени, особено във ваучер кампаниите.

Мен, например, никой не може да ме накара да дам по 400 лв. на вечер, за нещо, което със сходно качество мога да имам за 180.
Истината е, че някои хотели бяха построени и рекламирани, наблъскани с фрапантни елементи на интериора и надписани с гигантски цени, само заради сегмента клиенти, които се ориентират по цената.

Моят любимец продължава да си е Бор - кацнал на върха на града в тиха, свежа борова гора (трябва да ми плащат за реклама Wink ), нищо, че не е нито най-скъпият, нито най-луксозният, нито... всъщност обслужването, музиката, чистотата са на прекрасно ниво. Мястото е неповторимо!
А за деца басейни като слънце има в Маркита (затварям си очите за звездите), Лъки Лайт и по-луксозния Свети Спас. Всички други хотели ми идват твърде раздуто като цена-качество.

Идея: прекрасни външни басейни на безбожно ниска цена има в Долна баня - само 90 км от София Wink

# 415
Разнопосочните Ви мнения за едно и също нещо, ме накараха да направя следната равносметка, опирайки се на не много скромния си опит с велинградските хотели:

- със силно разнообразно местоположение (гора, главна улица, център, промишлена зона, жилищен квартал);

Мен, например, никой не може да ме накара да дам по 400 лв. на вечер, за нещо, което със сходно качество мога да имам за 180.
Истината е, че някои хотели бяха построени и рекламирани, наблъскани с фрапантни елементи на интериора и надписани с гигантски цени, само заради сегмента клиенти, които се ориентират по цената.

Моят любимец продължава да си е Бор - кацнал на върха на града в тиха, свежа борова гора (трябва да ми плащат за реклама Wink ), нищо, че не е нито най-скъпият, нито най-луксозният, нито... всъщност обслужването, музиката, чистотата са на прекрасно ниво. Мястото е неповторимо!
А за деца басейни като слънце има в Маркита (затварям си очите за звездите), Лъки Лайт и по-луксозния Свети Спас. Всички други хотели ми идват твърде раздуто като цена-качество.

Идея: прекрасни външни басейни на безбожно ниска цена има в Долна баня - само 90 км от София Wink

Е, къде е това 400 лева? Говорим за извън празнични дни и без програма.

# 416
Търся мнение и за хотелски апартаменти Панорама,освен за семеен хотел Ив?!

# 417
  • София

Е, къде е това 400 лева? Говорим за извън празнични дни и без програма.

А пък аз говоря за 6-членното ни семейство, което се настанява обикновено в апартамент и стая, или в 2 големи стаи. Wink Което няма значение - пропорциите си остават същите.

# 418
Пепеляши, разбрах за какво иде реч.ОК!  Stop

# 419
Миналата година бяхме в панорама. занемарена работа-имаше включена закуска и вечеря-която не ставаше
не си давайте парите за там

Общи условия

Активация на акаунт