Хотелите във Велинград - 5

• 90 113
  • 722
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! Моля за съдействие - искам да направя резервация в семеен хотел или къща за гости във Велинград, за родителите ми (вече пенсионери), но не знам къде мога да издиря отзиви за такива места. Виждам, че в тази тема предимно се дискутират 4-5 звездни хотели, но много се надявам да има включвания и по моя въпрос.

Благодаря предварително на отговорилите!  bouquet

Хубав ден! Simple Smile

# 511
Да споделя и аз мнение за Роял Спа. Вчера се върнахме от почивка с две деца - на 3г. и на 1г. Да започна с хубавото-кухнята им е добра. Предлага се закуска, обяд и вечеря на блок маса с голямо разнообразие и прясно приготвена храна. Така например за закуска има мекички, пържени филийки, мляко, мляко с плодове, мюсли, орехи, стафидки, пържени яйца, варени яйца, кренвирши, бекон, саламчета, сиренца, краставичи и доматки, компоти, кифлички, кроасанчета, банички, палачинки и т.н.
Друг голям плюс за мен беше Спа центъра - има 2 малки басейна с много топла вода, подходящи за дечица. На моето 3 годишно водата му стигаше до малко над кръста.Сауните също са много добри.
Иначе по стаите има още неща да се дооправят - нямаше поставки за шампоан в душкабината, маси на балкона и т.н
Друг недостатък е че асансьора е малък и само един за целия хотел а на входа стълбите не са пригодени за колички.

Забравих още нещо - в хотела имаше много малки дечица. Дано успеят да го разработят като семеен хотел.

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 13:20 от sins

# 512
  • София
Синс, а в каква стая ви настаниха с двете деца? На нас ни отказаха резервация за 2-ма възрастни и 2 деца. Така няма как да се разработи като семеен хотел!

# 513
  • София
tzvety26, може би защото са ти по-големи децата. Доколкото разбрах сега строяли крило, в което щяло да има апартаменти.

# 514
  • Китна Тракия
tzvety26, може би защото са ти по-големи децата. Доколкото разбрах сега строяли крило, в което щяло да има апартаменти.

аа, разгеле!!! Че и мен ме отсвириха преди два месеца по тази причина - нямало как да ни настанят с 2 деца, голям смях!

# 515
  • София

аа, разгеле!!! Че и мен ме отсвириха преди два месеца по тази причина - нямало как да ни настанят с 2 деца, голям смях!

Аз се обаждах и казаха, че има как да ни настанят 2 възрастни и 2 деца (на 1 г и на 6г.) в двойна стая лукс.

# 516
  • София
Здравейте! Моля за съдействие - искам да направя резервация в семеен хотел или къща за гости във Велинград, за родителите ми (вече пенсионери), но не знам къде мога да издиря отзиви за такива места. Виждам, че в тази тема предимно се дискутират 4-5 звездни хотели, но много се надявам да има включвания и по моя въпрос.

Хубав ден! Simple Smile

Проверете хотел Витоша - като цени е по-скоро близък до къща за гости, а има разкошни външни басейни - най-добрите във Велинград по мое мнение. Малък горещ и голям не толкова горещ - и двата с минерална вода. В самия хотел не сме отсядали, само басейните сме ползвали. Кухнята им беше прилична 2012-та лятото  Wink

# 517

Хубав ден! Simple Smile

Ние бяхме на една Нова година в къща за гости Ла Каса. Стаите са много добре, къщата има вътрешна кухня с уреди и голяма маса + тераса, вътрешен двор и още едно помещение за хранене на двора, но закрито. Цените бяха около 50лв на стая.
http://www.velingradlacasa.com/index.html

# 518
Синс, а в каква стая ви настаниха с двете деца? На нас ни отказаха резервация за 2-ма възрастни и 2 деца. Така няма как да се разработи като семеен хотел!

В двойна луксозна стая - по-голяма е от стандартната. Ние поискахме само 1 кошарка, защото бебо спи между нас. Не ни направиха забележка Simple Smile А говорихте ли с управителя?! Това което са ви казали е пълно безумие...в една нормална държава човек би ги осъдил...

# 519
Ще съм много благодарна за отзиви за Макси хотел, особено басейните и дали са приятно топли защото главно за това бих отишла Simple Smile  Храната също е важна.

Макси е единственият хотел, който рекламира че урежда екскурзии до пещера и други места, както и театър за деца.

Опитвам се да го сравня с Роял Спа. Ще съм сама с дете и искам максимално удобство.

# 520
  • София
Ще съм много благодарна за отзиви за Макси хотел, особено басейните и дали са приятно топли защото главно за това бих отишла Simple Smile  Храната също е важна.

Макси е единственият хотел, който рекламира че урежда екскурзии до пещера и други места, както и театър за деца.

Опитвам се да го сравня с Роял Спа. Ще съм сама с дете и искам максимално удобство.

И са много и са топли басейните в Макси. И храната е 6+. Външният басей според мен е малко малък.

# 521
Благодаря, Алфа Бета. От уебсайта не е ясно колко басейна има и каква е температурата им, а други хотели посочват това.

Четох внимателно уеб страниците и на двата хотела, но ако някой е бил и в Макси и Роял Спа, ще се радвам на сравнения.

От това, което виждам на страницата Роял Спа и четох в темата, типът стаи са с много ограничен избор там. Странно за 5-звезден хотел. И в Макси ли е така?

# 522
Роял Спа е 4 звезди. Макси е пет.

Не очаквай в Макси театър за децата. Когато ходихме нямаше такова нещо. Дано все пак да не лъжат. На мен лично хотела не ми направи такова впечатление, че да оправдае баснословните си цени. Храната според мен е средно качество. Басейните са 4 - вътрешен голям, 2 малки вътрешни с водни атракциони и един външен (който и според мен е малък). Най ме потресе кичозната обстановка. В по грозен хотел в Бг не съм била. А и обслужването беше под всякаква критика (търсехме си шезлонги на вътрешния басейн, на СПА рецепция ни пратиха при спасителя, той ни прати за зелен хайвер с думите "ми ей там имаше"; и още примери)

Другата седмица сме в Роял Спа. Ако не е късно? Той е реновирана бивша станция и не очаквам чудеса от архитектурата, но да видим....

# 523

Другата седмица сме в Роял Спа. Ако не е късно? Той е реновирана бивша станция и не очаквам чудеса от архитектурата, но да видим....

Laughing Laughing Bliss, съвсем правилно се питаш. И аз това се питах като си тръгвахме от там - дали ако има следващ път там, няма да се е разпаднал хотела. 100% докато построят новото крило, конферентната зала и още един външен басей и детска площадка, старата част ще е за реновиране.
Имаше мнение напред, че са използвани некачествени материали и съм съгласна, че е така. Получихме шок, когато влязохме в стаята-малка,с оскъдно евтино обзавеждане, което вече се разпада. Дограмата беше трагична. Липсваше дори стол. Сравнявам със стаите на Св.Спас и Роял достааа са се изложили в тази част (говоря за А крило и обикновенна двойна с тераса)
Спа частта наистина компенсира този шок. Басейните са разнообразни, бяха отворили и външния, но си беше студенко още за него, не че не плувахме и там де. Хотела беше пълен с деца и във вътрешния басейн по някое време стана....а бе лудница. Спасителите не можеха да се оправят с някои доста наперени дечица. На минус етажа са парни бани, сауни и т.н., които също са в плюс-доста са и никога не бяха пълни. Мен лично руската баня ми хареса най-много. Пробвах и масажи, останах доволна.
Храната според нашето семейство е по-добра в сравнение със Св. Спас. Имаше всяка вечер някакв презентация на гл.готвач. Едната сутрин имаше фрешове, което освен в Кемпински Банско не ми се беше случвало, но си беше вид екстра само за тази сутрин.
Бихме повторили, но само ако сме сигурни, че строежа и всички останали ремонти са приключили-тогава би трябвало да има някакъв външен двор с люлки; да има по-удобна връзка с външния басейн (сега е доста странно решение); да има и друг ресторант и тераса на съществуващия.

# 524
Отказахте ме напълно от Роял Спа, а и от Макси....

Grand Hotel Велинград или Свети Спас??  Или да сменям напълно дестинацията?   Кич не ме притеснява да си призная.... Не очаквам непременно луксозна обстановка, но искам добро обслужване и прилична храна с чисти, добре подържани басейни.

Общи условия

Активация на акаунт