Хотелите във Велинград - 5

• 90 092
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
По наше време малките басейни бяха мръсни в Макси, но пък повечето други отзиви казват че са чисти. Може и да е било моментно, но аз лично не съм повторила в този хотел и не смятам и да го правя.
Спас е по долна категория, но няма и чак такива претенции. Гледай ваучери по сайтовете - иначе и там не си заслужава. Имат по сайтовете добри оферти и с включена вечеря.

# 526
  • София
Отказахте ме напълно от Роял Спа, а и от Макси....

Grand Hotel Велинград или Свети Спас??  Или да сменям напълно дестинацията?   Кич не ме притеснява да си призная.... Не очаквам непременно луксозна обстановка, но искам добро обслужване и прилична храна с чисти, добре подържани басейни.

Гранда е моят хотел, писала съм и друг път мнения в тази тема! Там бих отишла отново (два пъти бях за 1 година).
Басейни, температура на водата, чистота, храна, обзавеждане, голям външен басейн, обслужване, ..... нямам забележки! И море бих заменила с Гранда веднагически!

Иначе в Макси мутробарока е особено напудрен, няма спор, писано е много по темата, който не издържа ще му е тегаво, и ценовия клас е понадут!

# 527
Pixie,
Кое точно мнение те отказа да пробваш най-новия и с най-голям СПАцентър хотел във Велинград, най-малкото байсейните му са последна дума на басейните, построени са най-скоро. За храната всеки казва, че е много добра, значи не е спаднало нивото от откриването. Ти каза, че ще си сама с дете, което означава че дори и малка, стаята няма да ви е тясна, предполагам през седмицата, ще се насладите на спокойствие.

mimi22,
влиза ли в нощувката ползването на руската баня, защото в началото влизаше, после искаха пари и не съм проследила нататък развитието, ако вече влиза е повече от супер.
И да не решиш, че нещо против твоя коментар имам, аз по-скоро срещу народопсихологията българска, забелязала съм и по себе си, че колкото и да хваля едно нещо, винаги така една щипчица черно нещо слагам Grinning

Та Роял Спа е супер хотелче, най-доброто съотношение качество-цена във Велинград за момента, дано и занапред да остане така т.е. да не си вдигат цените Peace

# 528
evhen,

няма да си помисля такива неща, нали сме тук да споделяме.   bouquet
Аз сега като си прочетох поста, наистина излиза доооста по негативно мнението ми, отколкото исках да споделя. Съгласна съм на 100% с това, което казваш за съотношението цена-качество.
Руската баня беше включена в цената. И както писах, пак бихме го посетили, но при няколко условия. При това хубаво време, липсата на двор, където децата да играят си е проблем (според мен). То, не че 80% от времето не са в басейните, ама...все излизат от време на време
Дразнещото в случая е, че по бг маниер са го правили хотела и са спестили пари на доста места.
Фитнеса е много хубав също-мисля, че забравих да спомена.

Скоро ми разказаха какъв е бил замисъла на комплекса Св. Спас, звучи и изглежда супер, ама дали ще стане след смъртта на собственика...

# 529
Аз бях миналата седмица в Спа Хотел Деви в Велинград. Много е мъничко и симпатично, има всичко. Избрах да бъда в лукс стая с моя приател, без да ни излезне много скъпо. Много е готино и симпатично.

http://www.spahoteldevi.com/#!/page_SPLASH

# 530
Скоро ми разказаха какъв е бил замисъла на комплекса Св. Спас, звучи и изглежда супер, ама дали ще стане след смъртта на собственика...

Разкажи, моля, стана ми интересно  bouquet

# 531
Проектът е между двете сгради (сега са тревни площи и едно фонтанче) да бъде построен най-големия (най-големия във Велинград, в БГ или..не разбрах, ама важното е, че е най-големия  Joy Joy) аква парк. Басейни, пързалки и т.н. То и затова няма външен басейн сега.
Едната сграда е била планирана като лечебен център, а другата като спа център. Лечебният център в момента е в част от съсществуващата сграда; бил много добре оборудван - Чирков и един известен руски лекар (забравих името) провеждат операции там. Предвидени са тенис кортове, футболни игрища.
В допълнение, друг местен бизнесмен се заел с още по-интересен проект, който става част от този на Св. Спас. Ски писта в планината отсреща, която свършва почти в хотела.
Всичко това (без пистата) е с проект ама...сега няма реален собственик и мениджър. Не е ясно май кой ще управлява и дали ще се извърши този проект до край.
Последния път като бяхме там (март) цялата градина беше разкопана, незнам приключи ли този ремонт и нещо ново появило ли се е или просто сменяха тревата??

# 532
Благодаря на всички за отзивите!  Мненията в темата са доста полезни. Нямам нищо против Роял Спа и малките стаи, но просто се учудвам, че имат само един тип стая за семеен хотел. А и ако човек не иска да си ляга в 8 часа с детето, а да гледа телевизия или чете, да има отделна спалня е предимство. 

Ще проуча и Гранд Хотел Велинград.

"Щипцита черно" не е само българска народопсихология. Аз редовно чета Trip Advisor където и да ходя, и хората навсякъде намират какво да критикуват.

# 533
Здравейте,
искам да попитам от големите хотели във Велинград има ли такъв, който да предлага седмична анимация за децата /а не само през уикенда/?
Благодаря ви предварително- ще ми бъде много полезно, защото не открих в тази последна тема нещо по въпроса, а и наче трябва да ги прозвъня всичките.

Хубав ден и Весело лято на всички!

# 534
Здравейте, и ние тази седмица пътуване до Велинград за уикенда и ще отседнем в Роял Спа. Някой може ли да сподели в колко часа е настаняването че забравих да ги попитам. В офертата им пишеше че има външен детски кът за деца - да разбирам ли че няма?

# 535
Здравейте, и ние тази седмица пътуване до Велинград за уикенда и ще отседнем в Роял Спа. Някой може ли да сподели в колко часа е настаняването че забравих да ги попитам. В офертата им пишеше че има външен детски кът за деца - да разбирам ли че няма?
Има външен детски, той е част от големия външен. Там водата е обаче е с друга температура, не е като вътрешните. От друга страна навън вече е 30 градуса, така, че сигурно ще се ползва по предназначение и този басейн.

# 536
  • София
Проектът е между двете сгради (сега са тревни площи и едно фонтанче) да бъде построен най-големия (най-големия във Велинград, в БГ или..не разбрах, ама важното е, че е най-големия  Joy Joy) аква парк. Басейни, пързалки и т.н. То и затова няма външен басейн сега.
Едната сграда е била планирана като лечебен център, а другата като спа център. Лечебният център в момента е в част от съсществуващата сграда; бил много добре оборудван - Чирков и един известен руски лекар (забравих името) провеждат операции там. Предвидени са тенис кортове, футболни игрища.
В допълнение, друг местен бизнесмен се заел с още по-интересен проект, който става част от този на Св. Спас. Ски писта в планината отсреща, която свършва почти в хотела.
Всичко това (без пистата) е с проект ама...сега няма реален собственик и мениджър. Не е ясно май кой ще управлява и дали ще се извърши този проект до край.
Последния път като бяхме там (март) цялата градина беше разкопана, незнам приключи ли този ремонт и нещо ново появило ли се е или просто сменяха тревата??

И аз съм чувала (и чела - май на сайта им), че имат такива планове.

# 537
  • София
Pixie, четейки желанията ти - според мен въобще смени дестинацията и избери Сандански - Парк хотел Пирин Сандански или Интерхотел Сандански. Ако пък ще избираш между Роял спа и Макси - определено по-добре Макси - и да е кич, поне е солидно строено и не се разпада, като качество на храна също е далеч по-добро.
И аз съм съгласна, че мебелите в Роял спа скоро ще се разпадне, при нас рафтчетата на гардероба в стаята вече падаха, това не е нормално за чисто нов хотел. За мен храната в Роял спа беше приемлива, но имаше и нискокачествени продукти - например няма свестна шунка на закуска, само долнопробни салами.

# 538
Има ли в някой от велинградските хотели, в които сте били, стаи (не апартаменти) с джакузи?

# 539
Olive, от личен опит ли препоръчващ Парк хотел Пирин Сандански? Как е храната там? Аз хъм ходила в Сандански преди няколко години, и си спомням, че ми беше трудно да намеря свестен ресторант там. Виждам, че този хотел специално предлага и пакети с обяд и вечеря и за мен ще е по-лесно в хотела отколкото да обикалям града и да търся....

Общи условия

Активация на акаунт