Хотелите във Велинград - 5

• 90 017
  • 722
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Zhiki, много благодаря!   bouquet
А ходила ли си в Гранд Хотел Велинград, за да ги сравниш?

Не съм била още в Гранд-а, в предния си пост бях помолила дори момичетата да сравнят Гранд-а, Рич и Макси с Роял Спа (онези, които са били в споменатите хотели, разбира се  Peace) и благодаря на PinotNoir, deizy_9 и Canga06 за коментарите им за Гранда и Макси. Определено ще посетим и Гранда!  Peace

# 676
  bouquet А пък ние - Роял спа!
Може наесен да направим една виртуална среща за обсъждане на плюсове - минуси!  Laughing

# 677
  • София
Може наесен да направим една виртуална среща за обсъждане на плюсове - минуси!  Laughing

Дадено!   bouquet
А ако и обстоятелствата го позволяват- защо да ограничаваме срещата само до виртуална?  Grinning

# 678
Каква приятна тема се заформи само (не 4е преди това не беше  Wink ). А за Акватоник какво ще ми кажете. И той е уй 5 звезден хотел. На нивото на Макси и Гранда ли е? Разположението му как е (моите опасения са да не е на улица, да не е шумно, да има все пак някакав изглед от терасата и т.н.). Хигиената и храната как са? С една дума, може ли да се с4ита за конкурентен на Макси? Благодаря отново!!!   bouquet

# 679
Надявам се да обсъждаме само плюсове (все пак говорим за 5 звездни хотели, Макси, Гранда ...)  Laughing Wink

# 680
  • Варна
В момента сме в Здравец.Доволни сме!Когато се върнем ще споделя впечатления:)

# 681
  • София
На Гранд хотела разположението е доста добро, според мен защото е на леко възвишение до борова гора и няма наблизо от къде да има шум от коли, наоколо пейзажа не е от най-добрите, но сравнено с други покрайнини на Велинград, това си е доста приемливо.Още повече, че наоколо има добри заведения за хранене и разни магазинчета, ако нещо ти дотрябва.Хотелът беше пълен, но беше поносимо, освен това за шезлонгите, друг проблем не е имало.Аз не обичам много тълпите, но не успях да се изнервя  Grinning., значи е било приемливо.

++1 същото мнение за Гранда. Била съм и в Макси, но всичко в Гранда ми харесва много повече.

# 682
Момичета, някакви скорошни впечатления от хотел "Олимп"?

Бонго, какво по точно те интересува, в момента сме в хотела, за 5 нощувки сме остават още 2:)
С ваучери от Вип оферта сме, 118 със закуска и вечря, доволни сме, стаята ни е голяма и чиста, храната ни харесва, на закуска има баница, кекс, понички, ралични яйца, няколко вида колбас, сирене, кашкавал, мюсли, плод, за нас е напълно достатъчно, кафето и сока са от машина, но са неочаквано хубави, аз само към кафето съм претенциозна:)
Ако има питания, пиши ще отговоря, ако мога:)
Има достатъчно шезлонги до външния басейн няма нужда да  се запазва това ми е много дразнещо, в морските хотели:)

# 683
Като правя сравнение между Гранда и Макси, Гранда печели съотношението цена- качество (на настаняване). Изключвам нивото на обслужване, защото ми се струва, че в Гранда се наблюдава едно влошаване на качеството на услугата.
Ние затова и търсим алтернатива тази година.

# 684
Pupi84, и аз моля за повече инфо за Олимп.
Харесвам го този хотел отдавна, но все още не сме го посещавали.
Моля, сподели каква е температурата на водата по басейните? Стават ли за киснене?
В нашето семейство сме все заморничави и неплуващи хора ...
Каква е вечерята, включена във ваучера? На блок маса ли е? Има ли избор на плодове и салати? Ние с хлапето не ядем месо - ще можем ли да се нахраним с вауера? А какви са цените в ресторанта за хапване на свободна консумация, имаш ли представа?
А при лошо време има ли какво да се прави в хотела? Всъщност за нас със съпруга ми не би било никакъв проблем, но за хлапето...
Благодаря предварително!

# 685
Djasra, температурата е около 32 градуса вътре, външния е по топъл, но не става за плуване.
Закуската е на блок маса, а вечерята на меню, много е вкусна храната, но ако не ядете месо няма да е добре, защото основното винаги е месно или риба. Има и без вечеря, ако искаш да питам за цена и да ти пиша на лични. Цените в менюто са прилични, не по скъпи от тези в нашия град, обедното меню 2-3 лв супи и готвено 4-5. Днес ядохме пълнени гъби със спанак и сирена много вкусни, 5 лева бяха.
От храната нямаме никакво оплакване. За детето има детски кът вътре аниматорката идва от 5 до 10.30 ама не ги занимава много, май повече си почива, дава им да рисуват нещо, но дъщеря ни си намери една приятелка и си играят. Външния кът е само пързалка и две люлки, май за по малки деца. В града няма също детски център, та ако е дъждовно лошо, ние се киснем е басейна, поспим и така.
До ресторанта има малка заличка с джаги, флипер и още някаква игра.
Сега на басейна дойдоха една група с адски шумни деца, викат и скачат в басейна, спасителя спи, отивам да се разправям...

# 686
Pupi, сърдечно благодаря за подробния отговор!   bouquet

Желая ви прекрасна почивка!

# 687
Като правя сравнение между Гранда и Макси, Гранда печели съотношението цена- качество (на настаняване). Изключвам нивото на обслужване, защото ми се струва, че в Гранда се наблюдава едно влошаване на качеството на услугата.
Ние затова и търсим алтернатива тази година.

От това изказване разбирам, 4е Гранда го предпо4иташ само заради по-ниската цена, така ли.
Т.е. ако цената е една и съща, кой от двата хотела би предпо4ела? Мнението ти е много ценно за мен, защото си била и в двата хотела и можеш да направиш сравнение. Благодаря отново   bouquet

# 688
Canga06, ако тръгне да се взира човек и в двата хотела ще намери за какво да се оплаква.
За мен, плюсовете на Гранда са:
+ по-голям външен басейн - в Макси е много малък
+ отделен външен детски басейн
Плюсовете на Макси са:
+ вътрешните басейните са им доста по-разнообразни
+ по-добра храна - обедното меню беше доста по-богато и по-вкусно от в Гранда. Закуската ми хареса повече от Гранда (не си спомням какво точно имаше, но беше по-богата)
+ обслужвато беше една идея по-добро от Гранда, но не е нещо ексклузивно.
Също така детският кът в Макси имаше повече играчки, но пък се намира в лобито, не е обособен в отделно помещение.

Направи ми впечатление, че Гранда е станал по-масов, като шезлонгите на външния басейн не стигат за всички. Но това го има като риск и в Макси, добре, че държат по-високи цени, та не се пълни!  Laughing

Ако трябва да обобщя, при равни цени бих отишла в Макси (стига да не се впечатляваш от помпозния стил).
Само да уточня, че това е по спомени от миналата година. Тази още не сме ходили.
  bouquet

# 689
Canga06, ако тръгне да се взира човек и в двата хотела ще намери за какво да се оплаква.
За мен, плюсовете на Гранда са:
+ по-голям външен басейн - в Макси е много малък
+ отделен външен детски басейн
Плюсовете на Макси са:
+ вътрешните басейните са им доста по-разнообразни
+ по-добра храна - обедното меню беше доста по-богато и по-вкусно от в Гранда. Закуската ми хареса повече от Гранда (не си спомням какво точно имаше, но беше по-богата)
+ обслужвато беше една идея по-добро от Гранда, но не е нещо ексклузивно.
Също така детският кът в Макси имаше повече играчки, но пък се намира в лобито, не е обособен в отделно помещение.

Направи ми впечатление, че Гранда е станал по-масов, като шезлонгите на външния басейн не стигат за всички. Но това го има като риск и в Макси, добре, че държат по-високи цени, та не се пълни!  Laughing

Ако трябва да обобщя, при равни цени бих отишла в Макси (стига да не се впечатляваш от помпозния стил).
Само да уточня, че това е по спомени от миналата година. Тази още не сме ходили.
  bouquet

Много ти благодаря са супер из4ерпателния отговор и то4ните сравнения.   bouquet
Относно Макси (повтарям отново, в Гранда не сам била и впе4атленията от Макси са миналогодишни), за външния басейн си много права. И аз това бих го посо4ила като недостатак. За липсата на детски външен басейн за нас не е било проблем защото сина ни е голям и може да плува, във вътрешния детски басейн не е влизал изобщо. Детския кът също не ни касае (освен видеоигрите  Close). Още веднаж ти благодаря. Ако има и други желаещи, с по-пресни впе4атления от двата хотела (а може и от Акватоник и какъвто и да е друг 5* хотел на ниво) нека се вклю4ат.   bouquet   bouquet   bouquet
Приклю4вам с това, 4е Макси може да се води 5* но ако беше в Европа пове4е от 4*  официално нямаше да има.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт