Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 786
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 45
  • TX
Момичета,
някоя от вас правила ли е корекция на диастема (разстояние между предните зъби)? Имате ли представа по какъв начин протича - аз имам доста голяма част венец между двата зъба и ми се вижда буквално невъзможно зъбите да се съберат един до друг....И още един въпрос - мислите ли че би се получило с лингвиални брекети?
ако е такова разстоянието както го описваш ОД ще ти препоръча намеса на хирург, да го отстряани много детайлно ни го описа как протича цялата операция, но всичко при нас предстои

# 46
  • Пловдив
Ами ще свикна...къде ще ходя.
А дамите в по-напреднала възраст с по-голям стаж носене на брекети имат ли някакво визуално лицево-челюстно изменение?

Да, при мен изпъкнаха скулите, устните ми станаха по-плътни - преди зъбите ми бяха навътре и с дълбока захапка  Confused Сега въпреки, че ми ги няма бузките лицето ми стана по-симетрично, защото преди разстоянието от веждите до брадичката беше много малко.

Деси, мен изрично ОД ми каза да ги махам като ям, даже през деня да не ги нося - оказват даже доста голямо натоварване, защото сутрин си ме боли доста силно... ОД ми обясняваше, че при по-младички пациенти - докъм 20 г. - има смисъл да се носят и като се яде, ама за такива дърти като мене - не  Blush

# 47
  • София
змейковица, и аз от "дъртите" голям куриоз бях с ластици и зелена салата...забавно да е, но ги носих много малко време..

Иначе и при мен на два пъти и маше визуална промяна , но нали не попадам в графата класически случай...няма смисъл да обяснявам промените, нооо са за добре определено Simple Smile

# 48
  • Germany
И при мен по същия начин изпъкнаха скулите, а устните станаха по-плътни.
А относно ластиците, на мен ми каза да ги нося постоянно, но ако не ми е комфортно да ям с тях да ги махам и после пак да слагам. Целта при мен е да се издърпа долната челюст напред, тъй като беше прекалено навътре. Нося ги вече около година ластиците. Simple Smile

Ами ще свикна...къде ще ходя.
А дамите в по-напреднала възраст с по-голям стаж носене на брекети имат ли някакво визуално лицево-челюстно изменение?

Да, при мен изпъкнаха скулите, устните ми станаха по-плътни - преди зъбите ми бяха навътре и с дълбока захапка  Confused Сега въпреки, че ми ги няма бузките лицето ми стана по-симетрично, защото преди разстоянието от веждите до брадичката беше много малко.

Деси, мен изрично ОД ми каза да ги махам като ям, даже през деня да не ги нося - оказват даже доста голямо натоварване, защото сутрин си ме боли доста силно... ОД ми обясняваше, че при по-младички пациенти - докъм 20 г. - има смисъл да се носят и като се яде, ама за такива дърти като мене - не  Blush

# 49
записвам се да следя Simple Smile и един въпрос, на някой слагали ли са му щифтове във венеца, към които се закачат ластици, видях клипове в youtube и съм ужасена...

# 50
  • Варна
записвам се да следя Simple Smile и един въпрос, на някой слагали ли са му щифтове във венеца, към които се закачат ластици, видях клипове в youtube и съм ужасена...

На мен ми предложиха да ми сложат два штифта във венците в задната част на горната челюст и за тях да закачам ластици /или нещо друго беше, не помня вече/, с които да си прибера дълбоката захапка. Не знам дали става въпрос за същото нещо.

# 51
Здравейте , искам да ви попитам дали някой е ползвал услугите на д-р Игнатова в Бургас и какво е мнението му за нея .
Благодаря предварително  Hug

# 52
Пастата е едно от нещата, които ме "предпазват" от последващо развитие на паротонтит, към който съм предразположена заради зъбния камък.
Каква паста за зъби използваш ? На мен все ми повтарят, че почти няма значение пастата, а е важно как се мият зъбите.

# 53
Искам да помоля за мнение за:
- д-р Гайс;
- д-р Мирослава Динкова;
- д-р Нури;
- д-р Лаура Андреева;
- 6-месечните "six months smile".
Приемам всякакви препоръки за добър ортодонт.
Изгубеното време няма да се върне. Но поне от сега да сме сигурни в чии ръце попадаме.
Предварително благодаря   bouquet

# 54
Мили съфорумки,

Горещо моля за съвет, тези от вас които имам някакъв опит или информация за д-р Галина Димова от София. Доволни ли сте? Как премина лечението ви?

Трябва да направя тази седмица своя окончателен избор на ортодонт ....и ми е много трудно.

Благодаря предварително!

(Деси  Hug)

# 55
  • Germany
Аз си слагах моите във В.Търново в клиника "Войчеви" и съм много доволна и от ортодонта и от резултатите въобще. Живея в чужбина и не мога да ходя често на прегледи, но дори по скайп ме преглежда последния път, за да се разберем кога да се прибирам.  Laughing
Дано намерите подходящите за вас лекари.  Hug

# 56
  • Варна
Как така по скайп те преглежда ?

# 57
  • Germany
Как така по скайп те преглежда ?

Хаха, как звучи наистина...  Joy
Просто се колебаех кога да се прибирам в България за слдеващия преглед и си показвах хубаво зъбите от тук от там, та видя, че са се отворили разстояние на горните и каза да се прибирам да ги оправяме. Не е бил някакъв обстоен преглед.  Laughing

# 58
  • София
Пастата е едно от нещата, които ме "предпазват" от последващо развитие на паротонтит, към който съм предразположена заради зъбния камък.
Каква паста за зъби използваш ? На мен все ми повтарят, че почти няма значение пастата, а е важно как се мият зъбите.

Пародонтакс - те са 4 вида. Редувам всички освен една с билки, която май вече не я виждам по магазините.
Незнам кой ти е казал, че пастата няма значение, но има причина едните да са 7лв другите 2лв..

# 59
И аз гласувам за Парадонтакс. Първоначално е малко гадна на вкус, но после не само се свиква, но и всички други пасти ти се струват блудкави...

Общи условия

Активация на акаунт