Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 780
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Моят ОД каза, че само първата дъга може да е бяла или прозрачна. Следващите вече били само метални. Но става въпрос за Варна, в Сф може да е друго  Simple Smile

Това, което знам е, че зависи от самия номер на дъгата - при мен първата беше бяла. Следващите са метални, ОД каза, че действието е по-слабо на боядисаните (не знам защо), но че по-нататък пак ще има някоя и друга бяла. От опит, вече 9 месеца, от които само 1 месец с бяла, металната не е чаааааак толкова видима и хич и не ме дразни  Peace

# 166
  • Варна
Каквато и да е- все ще се вижда малко или много. Аз съм се ориентирала към керамични брекети. Във Вн са малко по- евтини от сапфирените. Още се чудя де, но сапфирените дават ли някакви отблясъци?

# 167
  • София
 Hug мерси за отговорите, момичета Simple Smile
И аз мисля, че ще я преживея металната дъга Simple Smile, стига самите брекети да са безцветни!
Аз съм си навила на пръста, че искам да са самолигиращи (Damon или не знам кои бяха другите марки) - някак от всичко прочетено до тук, останах с впечатлението, че са по-добрата система (не искам никого да засегна с това - аз самата не съм носила никакви до момента, просто така ми се струва).
И освен това ми е важно да са по-малко забележими - т.е. като Damon Clear или други подобни (които, ако правилно съм разбрала, са керамични?).
Прочетох много постове на хора със т.нар. "сапфирени" - много ми харесва описанието, че са като стъклени, напълно прозрачни и като малки бижута  Laughing, само че не знам защо останах с впечатлението, че сапфирените са вариант само за обикновените брекети (тези с ластичните лигатури) - така ли е?
То ще видим какво ще ми препоръчат и самите ОД, с които ще се срещна, де...  newsm78

А аз пак да попитам за Д-р Мария Баева - на някой говори ли му нещо?

# 168
  • Варна
Мили съфорумци, след близо година четене и разпитване из този форум искам да ви се похваля, че най-накрая и аз станах горд носител на брекети Grinning
Сложиха ми ги преди час - за сега само горе, прозрачни Inspire ice. Харесвам се повече отколкото очаквах честно казано и нямам търпение да видя първите промени Grinning

# 169
  • София
Честито, loter!  Hug със здраве да си ги носиш, да те слушат и резултата накрая да е ..аххх  Mr. Green

# 170
И аз да се похваля извадиха ми два зъба, другата седмица още три  Peace

# 171
  • Варна
И аз да се похваля извадиха ми два зъба, другата седмица още три  Peace

хаха на мен за последния месец 4, а в близките седмици още 2. за сега ти водя  Laughing

А сега сериозно - кои зъби ти извадиха, защото беше писал, че са ти доста зле? На мен ми предстои вадене на долни шести и много дълго го умувах дали е добра идея, но накрая се навих. Все пак са основни зъби и се чудя дали някой друг е вадил такива.

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 21:15 от loter

# 172

хаха на мен за последния месец 4, а в близките седмици още 2. за сега ти водя  Laughing

А сега сериозно - кои зъби ти извадиха, защото беше писал, че са ти доста зле? На мен ми предстои вадене на долни шести и много дълго го умувах дали е добра идея, но накрая се навих. Все пак са основни зъби и се чудя дали някой друг е вадил такива.

десния горен четвърти  и долния десен пети вече ги няма , другата седмица ляв горен четвърти 
и пети и шести долни леви  Grinning Моите са остатъци от зъби, последствие от некадърни зъболекари, които ти слагат пломба и тя пада, и зъба заминава Simple Smile

# 173
  • Варна

десния горен четвърти  и долния десен пети вече ги няма , другата седмица ляв горен четвърти 
и пети и шести долни леви  Grinning Моите са остатъци от зъби, последствие от некадърни зъболекари, които ти слагат пломба и тя пада, и зъба заминава Simple Smile

Мда, разбирам те. За състоянието на моите шести и аз мога да благодаря на един изключителен некадърник. Заради два малки кариеса сега и двата са умъртвени и с коронки и в крайна сметка ще ги вадя. Но миналото - минало, да спасяваме каквото е останало, че поне занапред да си имаме по-малко проблеми Sunglasses

# 174
  • Варна
Хора как се разделяте с толкова зъби?Няма ли друг начин?

# 175

Мда, разбирам те. За състоянието на моите шести и аз мога да благодаря на един изключителен некадърник. Заради два малки кариеса сега и двата са умъртвени и с коронки и в крайна сметка ще ги вадя. Но миналото - минало, да спасяваме каквото е останало, че поне занапред да си имаме по-малко проблеми Sunglasses

На мен пък 1ви горен ми е маталокерамика коронка и нз после дали няма да има някакъв проблем с 
брекети

# 176
  • Варна
Хора как се разделяте с толкова зъби?Няма ли друг начин?

Много трудно се разделяме и не, няма друг начин. Ако имаше друг начин нямаше да се налага да се разделяме, нали Simple Smile Важното е да вярваш, че всичко си струва Simple Smile

# 177
  • Варна

На мен пък 1ви горен ми е маталокерамика коронка и нз после дали няма да има някакъв проблем с 
брекети

Не съм сигурна, но май на коронки не се слагаха брекети. ОДто пита ли го?

# 178
  • Варна
Аз също имам един изваден зъб и се надявам да затворя мястото с брекетите, а да не ми се налага да слагам мост или имплант. Стоматолога ми каза, че на коронки брекети не се слагат.

# 179
Аз също имам един изваден зъб и се надявам да затворя мястото с брекетите, а да не ми се налага да слагам мост или имплант. Стоматолога ми каза, че на коронки брекети не се слагат.

Не каза ортодонта нещо специално за това .... и двамата впрочем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт