Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 786
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Аз също имам един изваден зъб и се надявам да затворя мястото с брекетите, а да не ми се налага да слагам мост или имплант. Стоматолога ми каза, че на коронки брекети не се слагат.

Брекет може да се залепи и върху керамична корона. Начина на подготовка преди лепенето е по различно от това на естествените зъби.

# 181
  • Варна
Аз също имам един изваден зъб и се надявам да затворя мястото с брекетите, а да не ми се налага да слагам мост или имплант. Стоматолога ми каза, че на коронки брекети не се слагат.

Брекет може да се залепи и върху керамична корона. Начина на подготовка преди лепенето е по различно от това на естествените зъби.
А вероятността да се отлепя каква е? По-голяма или по-малка в сравнение с брекет върху естествен зъб?

# 182
  • Варна

А вероятността да се отлепя каква е? По-голяма или по-малка в сравнение с брекет върху естествен зъб?

Вероятността за разлепяне от короната е по-голяма, но ако следвате препоръките на вашия ортодонт, няма да има проблем.

# 183
  • Варна
благодаря   bouquet

# 184
Мили съфорумци, след близо година четене и разпитване из този форум искам да ви се похваля, че най-накрая и аз станах горд носител на брекети Grinning
Сложиха ми ги преди час - за сега само горе, прозрачни Inspire ice. Харесвам се повече отколкото очаквах честно казано и нямам търпение да видя първите промени Grinning
Честита прибодивка!:) Със здраве и много усмивки! Simple Smile

# 185
  • В най - голямото село
Мили съфорумци, след близо година четене и разпитване из този форум искам да ви се похваля, че най-накрая и аз станах горд носител на брекети Grinning
Сложиха ми ги преди час - за сега само горе, прозрачни Inspire ice. Харесвам се повече отколкото очаквах честно казано и нямам търпение да видя първите промени Grinning

Със здраве да си ги носиш. Ти как се чувстваш?

На дъщеря ми и сложиха брекети на 10.03 - Dаmon Cleаr горе и Damon Q долу - чувсва се доста зле, първият ден болката в зъбите (това се очакваше), но сега има и ранички отвътре на устата. Кара го само на айран и сок. Направо ми е жал за детето. Може ли някакви съвети за облекчаване на дискомфорта.
Благодаря   bouquet

# 186
  • Germany
И аз имах такива ранички, просто в един момент изчезват. Иначе на мен ортодонтът ми беше дал една мъничка кутийка с восък и си слагах върху брекетите, когато много ми дереше, за да не се усеща толкова. Успех!   bouquet

На дъщеря ми и сложиха брекети на 10.03 - Dаmon Cleаr горе и Damon Q долу - чувсва се доста зле, първият ден болката в зъбите (това се очакваше), но сега има и ранички отвътре на устата. Кара го само на айран и сок. Направо ми е жал за детето. Може ли някакви съвети за облекчаване на дискомфорта.
Благодаря   bouquet

# 187
  • Пловдив
Аз ще се повторя, но за раничките в устата най-добре ми действа разтвор за жабурене Тантум верде - за часове до ден минават раничките  Hug

# 188
  • Germany
Аз ще се повторя, но за раничките в устата най-добре ми действа разтвор за жабурене Тантум верде - за часове до ден минават раничките  Hug

Хм.. не съм се сещала до сега да си взема и аз.  ooooh!
Но да се надяваме, че повече няма да ми трябва, сложих уж последната дъга миналия месец и се надявам август да ги махнем, ако всичко е по план.  Grinning

# 189
  • В най - голямото село
Благодаря за съветите   bouquet Ще взема Тантум Верде. Снощи беше сложила восък, но май вече бяха станали раничките.

# 190
  • Germany
Благодаря за съветите   bouquet Ще взема Тантум Верде. Снощи беше сложила восък, но май вече бяха станали раничките.

Ами да, той не помага да заздравеят. Иначе с Тантум Верде наистина сигурно ще се оправи бързо!  Wink

# 191
Привет на всички!

3) Срещнах някои коментари, че и дъгата може да е бяла (т.е. по-малко видима), но се изтърквала много бързо - има ли технологично подобрение в системата вече Simple Smile или все още си е така?

Aз си избрах прозрачни с бяла дъга. Доколкото разбрах, не при всички се изтърква много бързо. Но виждах такава - изтъркана, не стои добре.

На мен на 20.03 ще ми слагат брекетите, като първо ще имам на предните 4 зъба и на крайните - горе. Освен тях ще ми слагат и нещо си на задните зъби, което да ги повдигне, за да откръстосат 1 зъб. Док каза, че в началото даже няма да мога да дъвча, няма да имам допир на дъвкателните отзад.... И да се заредя с Аулин  Rolling Eyes

И аз имам такива "бондчета" на два от кътниците, не мога да дъвча, от миналия петък досега свалих 4 кг  Grinning, болеше ме много само първата вечер, пих само един нурофен. На другия ден ми нямаше нищо, но с яденето няма как да стане. Само на каши и пюрета, всичко да е пасирано..Не разбрах точно колко време ще съм с това, но май около 3 месеца каза.

# 192
  • Варна

Благодаря   bouquet

Ами вчера в 9ч ми ги сложиха и до към 21-22ч нямах никакъв проблем изобщо. Нищо никъде не убиваше, пръстените пък въобще не ги усетих. Хапнах си доволно няколко пъти Laughing После почна да понаболява малко, предните ми 6 зъба изтръпнаха и ако ги ударех случайно заболяваше доста. Но гледах да не си затварям устата, пийвах си студена вода и всичко мина ок. Аз бях и нощна смяна, така че не съм спала и към 5-6ч сутринта вече взе да намалява болката. Хапнах си на закуска, после поспах 2-3ч на обяд и сега почти ми е минало. Мога да си стисна зъбите и едва се усеща болка. Ама аз като цяло съм си малко безчувствена и не ми правят впечатление такива работи Laughing

Единственото, което ме дразни е, че вътрешната страна на единия пръстен е много грапава и направо ми разрани езика. Сложих малко восък, ама не смятам така да я карам 3г.

# 193
Здравейте дами Simple Smile

Аз преди няколко месеца се бях засилила да слагам брекети, нооо парите заминаха по друго направление, та сега пак съм се засила, във вторник имам час за поставянето им. И сега искам да попитам има ли някоя от вас която си е сложила, а междувремемнно е с мигрена. На мен това ми е най-голямата драма. Не ме вълнуват толкова раничките в устата или изтръпването на зъбите (не съм безразлична де!), колкото това, че 3-4 дни боляла глава...мен когато по някаква причина ме заболи главата (изпотила съм се и ме е надухало, болка в зъбите...) и получавам як мигренозен пристъп който освен, че ме кара да драйфам от болка, продължава и седмица-две...ако има някоя от вас на това дередже, ще се радвам да сподели как са минали нещата непосредствено след поставянето на брекетите...

# 194
  • София
Аз имам мигрена и наистина съм правила леки пристъпи при смяна на дъгата и т.н. Но за себе си съм забелязала, че навременното пиене на обезболяващи (при минимална болка дори) ме спасява в повечето случаи. Отделно, в критичните дни, когато очаквам да ме болят зъбите, гледам да си организирам по-лека програма - без стрес, недоспиване...

Общи условия

Активация на акаунт