Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 770
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 795
 Супер бърза , мерси много. Харесва ми много, трябва да се разходя до магазина и да ги поразпитам дали предлагат и само приставки за брекети когато тази от комплекта се износи. Малко скъпо идва ама ако си сметнеш всичките четки които аз лично сменям на около 3 седмици, и то за 7-8 мес. ще си избие парите. Да не говорим за това че в момента мия но винги оставам с едно съмнение че някъде съм изтървала , пък и тея конци-монци все ми закачат по брекетите и започват да се нищят.

# 796
  • София
Супер бърза , мерси много. Харесва ми много, трябва да се разходя до магазина и да ги поразпитам дали предлагат и само приставки за брекети когато тази от комплекта се износи. Малко скъпо идва ама ако си сметнеш всичките четки които аз лично сменям на около 3 седмици, и то за 7-8 мес. ще си избие парите. Да не говорим за това че в момента мия но винги оставам с едно съмнение че някъде съм изтървала , пък и тея конци-монци все ми закачат по брекетите и започват да се нищят.
Не забравяй, че ще продължиш да я ползваш и след свалянето на брекетите, така че е дългосрочна инвестиция, която със сигурност ще се възвърне с времето. Доколкото знам една приставка изкарва повече време от единична четка. Най-добре иди виж в магазина, ще ти дадът мнение съответните консултанти. Аз самата ходих преди време, но още не бях сложила брекетите и не бях прочела достатъчно по въпроса, че да съм сигурна , че искам. Сподели с нас, ако си вземеш, аз съм на кантар още  Rolling Eyes

# 797
  • Sofia
Не съм съгласна , че с брекети претупват чистенето на зъбния камък. Или поне моя зъболекар не го е правил.
Това ми е наблюдението от коментарите на два различни зъболекаря  Peace Предполагам, че си извадила късмет или посещаваш един и същи зъболекар от много време и той знае, че не трябва да коли златната кокошка  Hug (нямам предвид, че си кокошка)  Laughing

# 798
  • Бургас
Аз вече втори месец нося пружинки на брекетите/общо 4-ри на брой /и говора ми е променен малко,предполагам,че когато ги махнат ще се оправи.Нямам идея колко време се носят.Правят много ранички особено когато изпъкват.Има ли някой в подобно положение?

# 799
  • София
Оголването на шийката на зъб вследствие на въртенето с брекетите окончателно ли е
или постепенно венецът се възстановява?

# 800
  • София
Не съм съгласна , че с брекети претупват чистенето на зъбния камък. Или поне моя зъболекар не го е правил.
Това ми е наблюдението от коментарите на два различни зъболекаря  Peace Предполагам, че си извадила късмет или посещаваш един и същи зъболекар от много време и той знае, че не трябва да коли златната кокошка  Hug (нямам предвид, че си кокошка)  Laughing

хм...да, от много време ходя само при един. То ако всеки път ходя при различни наистина ще съм златна кокошка за тях Simple Smile
Но аз по презумция приемам, че човек като си намери "своя" зъболекар, си ходи при него.

# 801
Здравейте,
Виждам ,че има много коментари ,сред които се загубих затова ще попитам може би отново Simple Smile :
Можете ли да ми кажете какви са цените ,ориентировъчно ,на лингвалните/вътрешните брекети ( най-евтини/най-скъпи ) и съответно да ми препоръчате добър ортодонт в София ?
Благодаря предварително Simple Smile

# 802
Здравейте,
Виждам ,че има много коментари ,сред които се загубих затова ще попитам може би отново Simple Smile :
Можете ли да ми кажете какви са цените ,ориентировъчно ,на лингвалните/вътрешните брекети ( най-евтини/най-скъпи ) и съответно да ми препоръчате добър ортодонт в София ?

За лингвалните знам, че освен че са по-скъпи, лечението с тях е много по-бавно, отколкото с най-евтините метални. Те са общо взето за хора с кариера, която не позволява носенето на видими брекети - Тв звезди и т.н.

# 803
  • вече в собствен дом
Здравейте,

Моите са лингвални, само отгоре - 2800лв.Вече ги нося около 35 дни и имам видима / за мен/ промяна. Моят ортодонт е в Пловдив и за София не мога да дам съвет. Peace

# 804
Аз вече втори месец нося пружинки на брекетите/общо 4-ри на брой /и говора ми е променен малко,предполагам,че когато ги махнат ще се оправи.Нямам идея колко време се носят.Правят много ранички особено когато изпъкват.Има ли някой в подобно положение?
Cara mia - и аз съм с 4 пружини на горни брекети - нямам разраняване, но понеже отваряме едни разстояния в момента - точно там венците ми станаха супер чувствителни и ми се отвориха едни "джобове" и постоянно се пълнят с храна  #Cussing out Добре, че е зъбния душ !

За ел. четки гледам говорите - аз и др път май съм писала за моята - Philips sonicare - E series - доволна съм, няма специална приставка за брекети - но пишеше в указанията че ако се използва върху брекети - главите се изхабяват по - бързо и трябва да се сменят на 3 вместо на 6 месеца. На каквато и марка да се спрете - заслужава си - никога повече не бих се завърнала към обикновената четка.  Peace

# 805
  • София
Имам следния проблем.

От време на време, на мястото на единия ми изваден долен мъдрец, се възпалява венеца (подува се и боли). Факт е, че когато го извадих, малко след това почнах да изкарвам костици, но вече е чисто (това беше преди година и кусур).

Предния път като се поду така, сложиха за кратко дренче и дезинфекцираха (една зъбарка, не ОД). Лека полека спадна. Обаче ме притеснява това, че се получава отново. Което ме навежда на мисълта, че е възможно това да се случва и нататък във времето. Няма досег с брекети, т.е. не е да не почиствам нещо, както трябва. Дали го разранявам с храна, дали се задържа нещо, не знам..

Та се чудя какво правите, ако ви се е случвало подобно нещо.

# 806
Имам следния проблем.

От време на време, на мястото на единия ми изваден долен мъдрец, се възпалява венеца (подува се и боли). Факт е, че когато го извадих, малко след това почнах да изкарвам костици, но вече е чисто (това беше преди година и кусур).

Предния път като се поду така, сложиха за кратко дренче и дезинфекцираха (една зъбарка, не ОД). Лека полека спадна. Обаче ме притеснява това, че се получава отново. Което ме навежда на мисълта, че е възможно това да се случва и нататък във времето. Няма досег с брекети, т.е. не е да не почиствам нещо, както трябва. Дали го разранявам с храна, дали се задържа нещо, не знам..

Та се чудя какво правите, ако ви се е случвало подобно нещо.

Аз по принцип съм с много чувствителни и често кървящи венци още от преди (с адски болки, подувала съм се и съм ходила на терапия) и това което ме спасява периодично се жабуря с разбъркани равни части в едно шишенце вода-кислородна вода-вода за уста (препоръча ми го зъболекарката за стягане на венците), а сега като направих джоб пак го ползвах и казах на ОД какво съм правила, тя беше ОК  и не добави нищо Peace

# 807
  По назад попитах за ел.четки , сега ще се похваля че си купих тази http://www.technopolis.bg/b2c/details/835412/P11130702/CHetka-za … 0.545.3X/20.535.3] (не знам дали се вижда) . Значи в самия комплект няма приставка за брекети но се купува, има такава за труднодостъпни места , аз я ползвам вместо интердентална докато си купя приставката. Струва ми се че чисти изключително добре , пробвам след това дали с интерденталната ще изкарам още нещо , но няма. Преди следващия преглед ще почистя само с ел.четка , и ще попитам ортодонтката дали е почистено добре. Хубавото е че венците ми най - накрая заздравяха, на душа още не мога да му свикна , цялата се окъпвам , но и това е въпрос на време.

# 808
  • Sofia
http://www.dentaalen.de/ebay/bilder/Oral_B_OrthoCare_Essentials_Normal.jpg
Поръчай си модела в ляво. Според мен чисти по-добре и е по-удобна. Тя е нещо като заместител на основната (стандратната). Въпреки това, след почистване с нея, минавам втори път и с основната за местата/повърхностите, на които няма брекети. Така съм установил, че се почиства най-добре.

Имам и тази в дясно - интердентална, но аз така и не намерих, за толкова време, подход с който да почиствам с нея добре. Поради тази причина, в крайна сметка ползвам вместо нея, малките интердентални четчици за да съм сигурен.

Що се отнася до комплекта - според мен е много добър, особено електрическата четка - точно същият модел я имам и аз, съответно съм много доволен.
За самия душ - съм по-скоро с леко смесено мнение. Аз ползвам WaterPik, който има степени от 1 до 10. При мен оптималното налягане с което си мия зъбите/венците е на степен между 8 и 9. Съответно, когато пробвах силата на струята на Oral-B, то 5-тата, максимална степен там отговаря приблизително на 5-та на WaterPik. Т.е. препоръчвам ти в момента, в който посвикнеш със силата на струята да преминеш директно към най-силната 5та степен.

В началото наистина е странно и не знаеш как точно да си миеш зъбите, но в крайна сметка ще свикнеш. Принципно се прави със затворена уста, иначе пръска много и няма как Simple Smile

# 809
Да се похваля - днес ОД, който избрах, свали старите ми брекети, взе ми отливка и другата седмица ще слагаме новите  Peace
ОД се очуди, че свали толкова лесно старите - отлепяха се все едно са лепени с тиксо и ми каза, че използваното лепило не е за брекети  #Cussing out
За разлика от предишния път, когато ми ги слагаха, сега изобщо не съм ентусиазирана, даже се дълго се чудех дали изобщо си струва да се занимавам, но все пак се реших да пробвам отново.

Общи условия

Активация на акаунт