Домакини 29/ в очакване на пролетта

• 35 389
  • 743
  •   1
Отговори
# 465

Сигурно е за смях, ама като се опитам да направя кръгла кората, за кифлички например ми става правоъгълна. А като се опитам да азточа на правоъгълник за пица или козунак отива към кръгла.  ooooh! айде кажете ми как става тоя номер  newsm78

Ами как да става?! С талант става! Малко хора го умеят, ама мисля, че съм ти достоен конкурент.  hahaha

# 466
Залисах се по списъка на Моренка Joy  Joy  Joy
И аз мислех за баница - но в наше село чужденците са малко, иначе централния град е пълен с пакистанци и индийци. Има всичко за което се сетите - в пакистанските магазини има няколко различни вида кори за баници и баклави, както и готови такива, а в полските магазини има и имамбаялда  Joy /бг магазини има само в Лондон/. Та местните кисело мляко и саламурено сирене не ядат - ако е за големи - не ми пука, ама да не вземе някое хлапе да преяде и да каже че го боли корем.... ей тогава ще плащаме доста  Joy

# 467
  • Sofia
Сватя, непременно да се пробваш с моЙта баница.  Hug
За правоъгълник  ей сега те светвам и после да почерпиш.  Grinning

Втасалото тесто разточваш с ръце на кръг (аз още тук го оформям на правоъгълник Simple Smile ) и после сгъваш като бизнес писмо.
.

Получваш правоъгълник, който отново сгъваш по същия начин и вече имаш квадрат за разточване. Simple Smile

# 468
  • Germany
Калинка, и аз предлагам баница. Големият ми син учи 2 години в международно училище в Полша и на всеки празник им носех баница - много им харесваше Simple Smile Мога и още нещо да ти предложа - да направите листчета с имената на децата на английски и български и да им разкаже за българската азбука. Ние също правихме такава презентация и ако искаш мога да поровя за снимки.

# 469
Направи им козунак, мисля, че нашият козунак си е само наш. Разни сладки хлябове, щолени и т.н. има, ама козунак като нашия май няма по другите страни.
Ама пък колко сирене ще има в една питка, че чак някой да го заболи корем? Тутманик, милинки също стават, не им слагай от саламуреното сирене, а кашкавал.

# 470
Спомням си като дете на къмпинга на Камчия стоим децата от компанията и чоплим семки пред бунгалата - идва едно германче и ние му даваме семки и стана недоразумението - даваме му да яде храна за папагали  Joy  Joy  Joy та в такива моменти се сещам за това.
А техните пайове дето ги ядът с кеф - ами немога, само като го подуша и ми става зле Joy
Лус и ти си от нашата кръвна група за това ти харесва баница Joy

# 471
  • Sofia
Мога и още нещо да ти предложа - да направите листчета с имената на децата на английски и български и да им разкаже за българската азбука.
Това е супер, супер, супер,... върховна идея... какво по-хубаво от това! Браво, Мони!  smile3501 smile3501 smile3501   bouquet

Че тяхната латиница, кой не я знае! Пък нашата кирилица...  Grinning

# 472
  • София
Оф...забравих да кажа на ма-ко, че ме е обзела колекционерска зависТ относно халбичките. Аз има около 25 бр а твоят ММ, колко има, а....ама имам и една колкото мъничък напръстник, ама много мъничка, нъцки... Hug
Калинке, то това с тази задачка-закачка на детето е трудна работа.  Mr. Green Баницата е турско-гръцка, сарми - също, айран-турско, бобец,.... ами те така като изброеното, остана една лютеница само. Но, ти врътни една баница и това е.  Simple Smile Айран и сирене няма да им хареса, категорично!
Имах на гости преди време един италианец и му дадох да опита нашенска боза...той беше вгаден и отвратен...бррррр , каза и не повтори и поиска да направи собственоръчно Тирамису и се разхвърча из кухнята. Беше доволен , а аз още повече.  Joy
Това сериалче, което гледам е много добро и интересно. Заставки - перфектни, сценарий - интересен, игра ....ами то е ясно. Може да го дръпнете от Гуги "Новите детективи". Препоръчвам!
Отивам да ви прочета.

# 473
Мони това което измислих е с по две изречения да се напише за сурвакането, кукерите, мартеничките, нестинарите, 24 май, боядисаните яйца и бъдни вечер. Те не празнуват бъдни вечер като нас и не боядисват яйца, а другите са само наши обичаи. Ще има много снимки и ще е изписано на български, транскрипция и английски. Като почне да го сглобява ще се види дали е удачно и как да се промени. Идеята е да ги накараме да четат на български Joy
Понеже е преди март - ще подарим и мартенички

# 474
  • при късмета
Сватя, правих веднъж от твоите баници. Много дабре стана, заради заливането с прясно мляко, преди не я правех така, но с готови кори. Мерси за показаното  Hug
Смърфи, успокои ме, реших, че съм само аз  Laughing
Мони, много добра идея
Калинка, помисли и за козунака, както ти е казала Смърфи. И това е идея
Марче, не знам колко са, знам, че ми заемат цял рафт в шкафа, а не се ползват. Ще го изпревариш значително, защото тези дето му носеха престанаха с редовните курсове до Германия и Австрия, още преди 2 години.

# 475
  • София
..........
Марче, не знам колко са, знам, че ми заемат цял рафт в шкафа, а не се ползват. Ще го изпревариш значително, защото тези дето му носеха престанаха с редовните курсове до Германия и Австрия, още преди 2 години.
Ох , спокойна съм вече.  Simple Smile
Баници мога да разточвам, но не съм майсторка. Не ми стават добре, виж с готови кори съм прекрасна.

# 476
Направи им рогчета! Като тези на Пина, ето тук има рецепта:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=291761.0

Ох, днес съм на един банан само, а и нещо като че да съм настинала май и ми е съвсем гладно.

А само той ли е чужденец в класа или има и други?

# 477
Благодаря момичета   bouquet
Записвам идеите така - една погача /с мед и шарена сол/ и една вита баница за сега с мартеничките, а козунака ще го запазя за великден да занесе с боядисани яйца, че те се и разминават тази година.
За азбуката - дечко започна училище тук септември - знаеше азбуката на английски и няколкото думи които се учат в училище. Та си пишел транскрипцията на български - както ги учат в България - госпожицата му беше впечатлена от различните букви и още тогава им е писал българската азбука.
пп
Само дечко е двуезичен, има едно китайче и едно пакистанче, но те са второ поколение.

# 478
Калинка, ако използваш рецептата на Морена за баница няма да сгрешиш. Това е най-хубавата баница, която съм правила, още много преди да познавам Морена, дори и виртуално. Аз винаги я правя като вита баница с готови кори.

# 479
  • София
Благодаря момичета   bouquet
Записвам идеите така - една погача /с мед и шарена сол/ и една вита баница за сега с мартеничките, ............
Чудесна идея! Баницата на Морена, както каза Смърфи е прекрасна. Пробвай,  ама предварително за всеки случай да не стане гаф.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт