Отговори
# 675
  • На точното място
http://www.sanego.de/Arzt/
Това е сайт , в който са дадени лекарите по град или специалност. Направи ми впечатление,че във визитките им са написани и езиците , които говорят.

# 676
Не, но ако има някоя лекарка в в темата, да се обади  Sunglasses. Изглежда, че има ниша.

Mr. Green

Ама засега съм на родна територия  Mr. Green и чета усилено всичко  Mr. Green

# 677
Здравейте, момичета!
Имам нужда от малко помощ - бихте ли ми казали къде да потърся за фирми/ посредници, които предлагат работа в рaйонa нa Бaден Вюртемберг ?

Благодаря предварително за съдействието!

# 678
Elle, аз си търся работа /контакт с работодател/ през гугъл, включително и посредници намирам.  Grinning

# 679
То от там лесно, но аз мислех, че тук бихте ми казали някой проверен вече..

# 680
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

както казваше дядо ми: нека да почнем от лесната работа  Wink

# 681
  • Немция
Е, вие сега о4ернихте вси4ко около здравната система- ако някой слу4аен 4ете, ще си помисли, 4е е страшно положението. Изводът за мен е , 4е перфектно положение няма- нито в Бг, нито тук, нито никъде. Лежала съм 2 пъти в болница в Германия, без да смятам двете ми раждания и да 4укам на дърво, вси4ко беше окей, даже пове4е от окей.
Само при мъжът ми се стигна веднъж до грешна диагноза преди години, за щастие при смяна на лекари и болница установиха то4ния проблем.

От детските ми лекари съм средно доволна, може и пове4е да е, макар 4е не са и толкова зле. С български педиатри в Бг за щастие нямам много опит, но когато сме опирали до тях е едно поголовно изписване на тонове лекарства- това тук не ми се е слу4вало.

Тралала, купи си инхалатор, щом имаш добър опит с него. Педиатърът ни препоръ4а Pari Boy и още една марка, която ве4е забравих- другите не били толкова добри. Ние си купихме такъв, той е класиката сред инхалаторите. Няма какво да 4акаш да ти изписват инхалатор- има ли проблем, веднага действате. Струваше около 150 евро преди 3 години.
А с какви лекарства да го ползваш- те не са кой знае какво разнообразие, при нас обикновено е солен разтвор с няколко капки Салбутамол- лекарството се обсъжда с лекаря. За малкия, който е със спасти4на кашлица, изписват инхалатор Аеро 4ембър с директно впръскване на Салбутамол- той ни се изписва оба4е от детския лекар, не сме го купували.

Ве4ке, пак ли ядове? ooooh! Обикновено, след като яхнеш метлата, нещата се подреждат- дано и този път е така. Hug

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 22:36 от .bibitka.

# 682
И аз съм от много доволните, ама съм го писала и преди, много пъти и със сигурност досаждам. И педиатърката ни е на място, и в болници сме лежали (предимно аз), и операции сме правили, и линейки сме викали, и спешни кабинети сме посещавали, и разни специализирани терапии/прегледи/изследвания сме ползвали с достатъчно бърз достъп. Издънки са имали поредица зъболекари, но откакто открихме сегашните ни, сме доволни. Напоследък обмислям смяна на семейния лекар, щото нашия е много натоварен и е едно дъъъълго чакане, иначе е компетентен и в час много, но иначе всичко е нормално със зравната с-ма, поне през моите очи. НО толкова хора около нас се оплакват, и то с основание, тук също всички, които се оплакват, го правят с причина. Затова си мисля, че сме едни от късметлиите и не всичко е розово.

tralala81, за да боледуват толкова децата ти, всичките, има някаква причина. Потърсете я. Например - мухъл в жилището е много вероятна причина за чести респираторни инфекции. Изпитала съм го, твърдя го убедено. Или... децата ти не се хранят достатъчно здравословно - повечко непреработени храни, свежи плодове и зеленчуци - помисли и за тази вероятност. Или... илизането на въздух не е достатъчно - изнежват се, отслабва имунната система... Или поддържате много висока температура в жилището. Или нещо друго - давам идеи само, не казвам, че е така.

Последна редакция: ср, 07 май 2014, 07:29 от Анонимен

# 683
Сбъдваща, не е нормално да са псотоянно хремави, нали? И аз така мисля. А педиатърката и още 2-3 лекари ме убеждават, че е  Thinking. Децата нямат температури, дори кашлица по-скоро рядко, но хрема - месеци наред, без прекъсване. А иначе винаги са били здрави деца, тази зима (която от гледна точка на настинки още продължава!) обаче ме изнерви.

Впрочем, как се сменя личен лекар - просто не отивам повече при стария и си записвам час при нов? А как се сменя педиатър, нали имат картони, история на заболяванията...? Моята като цяло е ок, но един от съществените проблеми е, че има много народ, чакането не пада под един час, и тя се опитва да е изчерпателна, но и бърза - и то не винаги се съчетават двете неща. И ако я сменям, как да избера нова, има ли нещо като ден на отворените врати например?  Thinking Никак не ми се сменя, но и не мисля, че получаваме оптималното, за съжаление.

# 684
Между 8 и 12 вирусни или бактериални инфекции са нормални за малки деца. Това е така, защото им се тренира имунната система. При по-чести от това инфекции е необходима намеса.
За ушите мога да кажа, че има наследствен момент и иска определено внимание при всяка хрема, за да не се влошава до възпаление на ушите. Мога да препоръчам да правите промивка на носа с едни специални чаши и солена вода, за да се облекчава налягането в носа и да не се запушва евстахиевата тръба, която при малките е много къса и затова много често хремата минава в отит.

# 685
Oх момичета всеки с проблеми някакви. Тази зима оправям хремите  предимно с домашен разтвор от черна хималайска сол и ползване на инфрачервена лампа (колко е такава, кой знае... но пак награвя)
В Германия има ли ги черните капки за нос? Обикновено много му помагат на моето дете.

Вечерница, може ли да питам в какво точно се изразява проблема с правописа, има ли някакви определени буквосъчетания, които не се разбират? Е този вашият директор направо показва как не  го интересува много-много за децата. Или пък е толкова погълнат от бащинството, че не може да мисли за чуждите деца вече  #Crazy ....

# 686

както казваше дядо ми: нека да почнем от лесната работа  Wink
А аз да питам и за каква сфера иде реч, че ако постна моите посредници /за които не мога да кажа все още дали са проверени, щото още си натискам д-то в България  Mr. Green /, да не стане така, че съм дискриминирала някого  Mr. Green
Плюс това на всеки няколко месеца се организират борси в София/Пловдив/Варна за набиране на персонал, така че там изборът е голям.

# 687
Светлита, не е директора на училището, а училищния психолог, който отговаря за поне 10 училища в провинцията.
Проблемът с правописа е типичен за дислексията - разменят се букви, бъркат се приличащи си букви, дългото и, двойните съгласни кога трябва да са и кога не и много други неща. Нещата са многопластови, не е само с правописа проблема.

# 688
Ох Вечерница, голям съм заплес  Embarassed , набедих човек без нужда. Извинявам се.
Питам за проблема, защото в България никой не обръща внимание на това и честно казано учителите не са и квалифицирани да разпознават проблема... Аз съм чела по въпроса, но не намирам по-задълбочени текстове, и често си мисля че имаме доста деца тук в бг, много им е трудно това с дългото "е" и дифтонгите особено, но като питаш някое дете или родител дали нямат дислектично разбиране, така да го нарека, малко се и обиждат даже. А е хубаво все пак учителите да го имат в предвид, поради липса на практически използваема програма или изобщо всякакви мерки на бг земя.
Та така де, чисто от личен интерес питам, ако имаш някой готов линк с инфо (немски), ако не ти представлява трудност, може да ми го пуснеш.

Да се наредя и аз на опашка за инфо за готови фирми-посредници , изпитани , за Берлин става въпрос  Laughing Шегата настрана, няма да ми е излишно  Wink  Hug

Така много питанки поставих за днес, който може и иска да ми отговаря  Joy

# 689

както казваше дядо ми: нека да почнем от лесната работа  Wink
А аз да питам и за каква сфера иде реч, че ако постна моите посредници /за които не мога да кажа все още дали са проверени, щото още си натискам д-то в България  Mr. Green /, да не стане така, че съм дискриминирала някого  Mr. Green
Плюс това на всеки няколко месеца се организират борси в София/Пловдив/Варна за набиране на персонал, така че там изборът е голям.

Строителство.

Общи условия

Активация на акаунт