БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 40 332
  • 735
  •   2
Отговори
# 135
  • София
Здравейте! Simple Smile

Имам проблем с разбиването на хайвер. Sad Преди винаги ми се сгъстяваше, а последните два пъти, когато го правих (включително и днес) си остава течен.  Sad Не мога да си обясня защо това е така..
Слагам 50 г хайвер, който си го намачквам в хаванчето, 300 мл олио, 1 к.л. лимонена киселина и настъргана глава лук...  Правя го така от години, а сега какво се случва не знам..  newsm78
Чакам предложенията ви за грешката, която допускам.  Praynig
какъв вид е този хайвер, вероятно е тарама. Слагам и намокрен и изстискан хляб , една филия.

# 136
Здравейте! Simple Smile

Имам проблем с разбиването на хайвер. Sad Преди винаги ми се сгъстяваше, а последните два пъти, когато го правих (включително и днес) си остава течен.  Sad Не мога да си обясня защо това е така..
Слагам 50 г хайвер, който си го намачквам в хаванчето, 300 мл олио, 1 к.л. лимонена киселина и настъргана глава лук...  Правя го така от години, а сега какво се случва не знам..  newsm78
Чакам предложенията ви за грешката, която допускам.  Praynig
какъв вид е този хайвер, вероятно е тарама. Слагам и намокрен и изстискан хляб , една филия.
Мнеее.......Хляб и аз слагам,но накрая....И лимонова коричка слагам за аромат и малко лимонов сок за киселинка......

На мен също ми се получи преди 1 седмица някъде такъв "гаф" .....Не търси вината в себе си,а в самата тарама......Или не е бил"узрял" хайвера или не е бил осолен като хората....
Вината не е в теб Светлана!

Когато аз си осолявам хайвер и после го разбивам ,нямам проблем......Проблема е когато купя от рибен магазин тарамата.......Не винаги има гаф,но......Зависи какъв е бил хайвера,който са ти продали .....

# 137

Колкото по-просто се направи,толкова по-вкусна става!Това е моят извод!

Точно така и аз съм насъщото мнение!
Ама ние пъстървата си я ловим (т.е. ловят ни я) Blush   Grinning

# 138
  • Sofia
Мдаа... и нашата пъстърва, сивен, костур... ги хваща ММ. Simple Smile

# 139

и веднага да питам-как точно се разтваря желатин?

обикновено на опаковките пише точно какво да направиш. Масовият случай - накисваш в студена вода докато набъбне. На едно пакетче от 10 грама една чаша от 200 мл. После разтваряш на водна баня при постоянно бъркане до пълно разтваряне на желатина. Каква рецепта за чийзкейк имаш?

# 140
TheNMaster, marcheva14, благодаря ви за отговорите.  Wink
Забравила съм да добавя, че слагам и 3 филии стар хляб, които накисвам за кратко във вода и след това изцеждам  добре, добавям ги, след като разбия хайвера и олиото заедно с киселината.
Хайверът ми е от шаран, добре узрял трябва да е, защото от него правих преди седмица-две тарамата, пък сега... ще имам хайверен сос или чорба, която не мога да намажа на филийка...
Никаква идея нямам защо така става... Хайверът ми е един и същ, рецептата също, а някога става, друг път не.  newsm78  Laughing

# 141
Забравила съм да добавя, че слагам и 3 филии стар хляб, които накисвам за кратко във вода и след това изцеждам  добре, добавям ги, след като разбия хайвера и олиото заедно с киселината.
Хайверът ми е от шаран, добре узрял трябва да е, защото от него правих преди седмица-две тарамата, пък сега... ще имам хайверен сос или чорба, която не мога да намажа на филийка...
Никаква идея нямам защо така става... Хайверът ми е един и същ, рецептата също, а някога става, друг път не.  newsm78  Laughing

добави още олио, олиото сгъстява. Аз добавям лимоновия сок след като олиото се стегне. Ако ти се пресече може да добавиш малко готова майонеза за оправяне

# 142

Офффффф.........От това се опасявах в крайна сметка....... ooooh!
Писах всичко преди,защото смятах,че ........Понеже не го правиш за първи път,значи знаеш кое-как да направиш иначе щях ферман да изпиша.....

Сега ще пиша следното......

Дай ми ТОЧНИ указания как правиш хайвера "друг път",когато се е получавал и ще ти кажа грешките(ако има такива)........
Защото може и да се е пресякъл,но за това си има "оправия".......Ама като не ти знам рецептата  - не мога да кажа мнение......

# 143
Предложете ми как да приготвя пържоли на фурна от свинско контрафиле. Слага ли се бяло вино, черен пипер, сол, начукват ли се и кога? Ако може и технологията. Благодаря!

# 144
ако са отрязани дебели до 1.5 см - може и да не ги чукаш. Или ако начукваш - без да ги изтъняваш, само да им се разбият мускулните влакна. Но на контрафилето са ню-ню и съвсем може да го пропуснеш. Виж тези пържоли - повечето са от контрафиле - с карамелизиран лук, с гъби, с кайма дори  Laughing http://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%BE%D0%BB%D0%B8
вино или малко бира; сол, черен пипер и кимион са ми основните подправки

# 145
  • Варна
Здравейте,
може ли да ми дадете изпитана рецепта за обикновено хлебче за хлебопекарна?

# 146
Здравейте,
може ли да ми дадете изпитана рецепта за обикновено хлебче за хлебопекарна?

Хиляди пъти изпитана и най-предпочитана вкъщи: Heart Eyes

1,5 ч.л. суха мая
450 гр брашно
1,5 с.л. мед разтопен
2 ч.л. сол
50 мл зехтин или олио
260 мл айрян 1:1 мляко-вода.
Пека на основна програма, при мен 3 ч.

Не слагам цялото количество брашно наведнъж, оставям мъничко и, ако е нужно, добавям. Наблюдавам топката тесто, докато се оформя. Peace

# 147
  • Варна
Благодаря ти labrex   bouquet

радвам се, че точно ти се включи, че твои снимки за хляб гледах последно, а тъкмо ти преглеждах рецептите за хляб и се чудех златното ти хлебче дали няма да стане за хлебопекарна.  Grinning
Да вземеш и тази рецепта - за машината - да я напишеш там  Mr. Green

# 148
Ще правя тригуни от готово бутер тесто. Имам спомен, че тригуните се потапят за кратко в горещия сироп и се изваждат с решетъчна лъжица в друг съд. Дали ще се получи така?

# 149
Благодаря ти labrex   bouquet

радвам се, че точно ти се включи, че твои снимки за хляб гледах последно, а тъкмо ти преглеждах рецептите за хляб и се чудех златното ти хлебче дали няма да стане за хлебопекарна.  Grinning
Да вземеш и тази рецепта - за машината - да я напишеш там  Mr. Green

"Златното" също става в машина, просто отдавна н съм го правила. Млечното хлебче и то - рецепта. Слагам чужди снимки, на тях попаднах чрез гугъл, нямам време да търся мои. Peace

Общи условия

Активация на акаунт