Хем е топло, хем удобно - плетеното днес е модно! - 92

• 91 563
  • 737
  •   2
Отговори
# 645
  • на малък остров в океана
Благодаря, значи продължавам в кръг, като съм готова ще показвам, ако става за показване де Simple Smile))

# 646
Момичета, докато не изпишем тази "топла" тема, май няма да видим лято  Rolling Eyes Хайде да я пораздвижим!  Hug
Менделеевка, не мога да подмина без комплимент това изпипано плетиво!  bouquet  Дано наистина ти го оценят по достойнство, а за удоволствието, с което си го правила, въобще не се съмнявам! Heart Eyes

Тази година реших да вървя пред сезоните, още за Великден направих първото лятно, но едва тези дни можах да го облека Sad

Нещо, което бях запланувала още от миналата година:

Преждата - кроше Бомбай на Стенли, кука от горе надолу 1.0-1.1-1.15-1.25

Малко цветови комбинации:

# 647
Сне*инка, прекрасна е, слънчева, лятна...

Аз май ще прескоча летните плетки и ще продължа с есенно-зимни ... поръчах си и едни хубавини от разпродажбата на Дропс, но се колебая за една рокля - дали да не я направя на пола:

Скрит текст:

До сега не съм правила пола, как слагате ластици на полите?

И като  е да изписваме темата,  да пишем  Whistling
Добре, че застудя, че да мога да ви покажа онази жилетка, за която питах преди време:

L'Agence Grandpa Cardigan
Скрит текст:
Тук е преди копчетата, след дълго умуване избрах прежда от Галя:
http://g-yarns.com/index.php?route=product/category&path=65_69
Плетена е в 2 ката - светлосив и тъмносив меланж и една нишка алпака (черното, сега го отчитам като грешка, защото пуска бобчета  ooooh!) на куки 8 номер.
Прекрасно се държи след изпиране, пухкава и лека, много съм доволна.

# 648
  • там където има винаги вятър
 newsm09 Снежи думи нямам  Hug
Момичета, възхищавам ви се на нещата които правите "като купешки"  newsm10 толкова са изпипани  Rolling Eyes
Аз се старая, но на толкова сложни неща не се хвърлям  Embarassed
По-важното е че се харесва това което плета, внучката не съм я оставила, е понякога майка й иска...... но толкова може баба, толкова плете  Naughty

Сега съм на тема шиене, но август трябва да започвам да плета   за   ylinfant И тъй като не обичам да плета две еднакви неща, че се започва едно  newsm78 това как съм правила, онова как съм го свила, ще има нови модели  Wink Без това малкото ще носи на братовчедка си плетените от баба дрешки.
Бях казала на дъщеря ми - ако е момче, да знаеш, че гащи не мога да плета  Joy и за сега/уж е сигурно/  ще си имаме пак  4470

Май "топлата" тема ще ни "държи" до края на лятото  Embarassed
Към оная зелена рокля оплетох жилетка и ще трябва да bash дъщеря ми да направи снимка.

# 649
........... поръчах си и едни хубавини от разпродажбата на Дропс ..................
къде е разпродажбата на Дропс ?

http://tanya70.snimka.bg/other/razni.83225.33266008
Привет! Някой може ли да ми обясни /като на начинаеща/ ей тази плетка.  Hug 

аз не че разбирам много, но дупките се получават при свиване и наметки на следващия или по-следващия ред. Всъщност плетката е безкрайно елементарна, опитай  Peace

# 650
Фри, харесала съм им страницата във фейсбук и там публикуват разпродажбите си:
https://www.facebook.com/Garnstudio.DROPS.design
Но тази май беше до 31 май  Thinking
Сега вече са пуснали есенно-зимната колекция.
Иначе поръчах от тук:
http://www.woolwarehouse.co.uk/yarn?brand_name=6102, над 25 лири доставката е безплатна до английски адрес и после 2 - 3 лв. за превозвач до България.

# 651
  • Стара Загора
Tsv,ама прекрасни са ти полите да знаеш.А пък тези твои манекенки...как да не ги нацелуваш.Полите им стоят чудесно и според мен ще си ги носят с удоволствие.
сне*и,както винаги божествено.Просто нямам думи-голям разкош   bouquetМного слънчево и весело.Обичам такива дрехи,различни и весели.
The ant has...,наистина е много хубава жилетката.Освен това отговаря на най-важното условие за едно плетиво-носи се с удоволствие. Peace

# 652
Благодаря ви!  Hug
Tsv , с тези скрити текстове  ooooh! съм пропуснала "колежките" - пололюбителки! Heart Eyes Да си се фръцкат със здраве!

До сега не съм правила пола, как слагате ластици на полите?

The ant , ако е на две куки - плета кух (двоен) ластик. Полите на една кука правя от горе надолу, като ги започвам на около 15 см под талията. След като завърша долния край, наплитам до желаната височина нагоре. Така най-точно се преценява желаната дължина, като плетивото се отпусне под собственото си тегло. Последният ред правя от стълбчета с две наметки и между тях нанизвам обисновен плосък ластик.
Разкошна жилетка!   bouquet А видя ли новите прежди на Галя! Peace

# 653
Сне*, благодаря, на 2 куки е, и аз нещо такова си представях с кух ластик...
...А новите прежди на Галя не ги бях видяла... то някои и на промоция има  ooooh! ще ме изгонят от дома  Rolling Eyes
Лека вечер Hug

# 654
Момичета, докато не изпишем тази "топла" тема, май няма да видим лято  Rolling Eyes Хайде да я пораздвижим!  Hug
Менделеевка, не мога да подмина без комплимент това изпипано плетиво!  bouquet  Дано наистина ти го оценят по достойнство, а за удоволствието, с което си го правила, въобще не се съмнявам! Heart Eyes

Тази година реших да вървя пред сезоните, още за Великден направих първото лятно, но едва тези дни можах да го облека Sad

Нещо, което бях запланувала още от миналата година:

Преждата - кроше Бомбай на Стенли, кука от горе надолу 1.0-1.1-1.15-1.25

Малко цветови комбинации:

Възхитително!   bouquet

# 655
  • в здрача
Полите на една кука правя от горе надолу, като ги започвам на около 15 см под талията. След като завърша долния край, наплитам до желаната височина нагоре. Така най-точно се преценява желаната дължина, като плетивото се отпусне под собственото си тегло. Последният ред правя от стълбчета с две наметки и между тях нанизвам обикновен плосък ластик.
А, това е много идейно, ще го пробвам за полата на племенницата, не съм я почнала де, сега пробвам блузка на една кука, но нещо се спънах около ръкавите. Нямам модел, просто по усет, а модела ми е на лагер сега и не мога да я тормозя с проби, не че ми отказва.

Момичета, много благодаря за комплиментите, така едно ти става приятно на душата. Госпожиците се фръцкат със здраве и не пропускат да ме похвалят на който ги пита, а голямата дори се опитва да плете и тя, но нещо едната кука и се опъва, но да не забравяме, че е само на 10, а тогава и желанието само е важно.

# 656
а голямата дори се опитва да плете и тя, но нещо едната кука и се опъва, но да не забравяме, че е само на 10, а тогава и желанието само е важно.

Tsv не е малка дъщеричката ти, аз бях на 7 когато баба ми ме научи да плета на една кука тъка, чe щом има желание учи я

момичета аз плета чанта и събирам идеи  за дръжки искам да е нещо по хубаво защото аз веднъж си плетох раница и дръжките ми се разтеглиха много гадно така че приемам идеи

# 657
виж дръжките на чантата, която плета в момента: http://www.liveinternet.ru/users/mama_violetta/post205534257 надолу по снимките гледай. Това е много добро, защото са твърди и здрави.
недей да плетеш лента от нисък пълнеж, винаги се разтяга. Плети тръбичка, нисък пълнеж, по-тънка кука.На тази тръбичка можеш да й вкараш кабел вътре или готов дебел шнур. Аз съм правила и друго, плета по дължина лента, която е по-широка отколкото ми трябва, и я навивам на руло, да стане плътна/както се навива баничка/. Така също е здрава. 

# 658
момичета аз плета чанта и събирам идеи  за дръжки искам да е нещо по хубаво защото аз веднъж си плетох раница и дръжките ми се разтеглиха много гадно така че приемам идеи

Продават метални и пластмасови дръжки, който директно можеш да облечеш в плетка или само прежда. През зимата така направих с ето тази чанта:

# 659
хубава ти е чантата! ама не навсякъде продават дръжки... а и много хора предпочитат само дълга дръжка..

Общи условия

Активация на акаунт