Хем е топло, хем удобно - плетеното днес е модно! - 92

• 91 584
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
 Mendeleevka, много е хубавко! Hug

# 631
Момичета,ето и второто елече от моята бебешка серия.Преждата е отново Alize Felicita,куки N2,5.

И още снимки: http://mendeleev80.snimka.bg/arts/bebeshko-eleche-s-ptichki.819952

Прекрасен е!
Моите бебешки плетки се оказаха доста големички и малката нищо още не е обличала.
Менделеевка, много ми харесва как ги започваш и завършваш. Ама то всичко е изпипано до най-малкия детайл!

# 632
  • Стара Загора
Момичета,много благодаря. Hug
Да си призная честно малко плета на сляпо,защото снаха ми подметна,че тя плетени неща не харесва,но да видим  Thinking.Дано пък да видят обличане елечетата  Praynig.Ще ми бъде много приятно.

# 633
Менделеевка, то има разлика от плетени до плетени дрешки. И аз не съм фен на старата плетаческа школа и учтиво благодаря на бабите, дето подаряват на нашата бебка. Кофти ми е, защото ги плетат с любов и с голяма радост очакват да ги видят облечени.
Твоите пуловерчета са майсторски и са направо бутикови Simple Smile, няма как да не се харесат!

# 634
  • Стара Загора
abra_cadabra,дано мила.Ще се радвам,ако е така.Аз също не харесвам някои бебешки дрешки,които са ни подарявали от дебели прежди и с високи биета,които опират и на без друго късите бебешки вратлета.Мисля,че за тях преди всичко дрешките трябва да са удобни.

# 635
  • в здрача
А как направи украсата? На една или 2 куки? Плетена ли е, че не мога да се ориентирам по снимките.

Аз завърших почти всичко, сега се оглеждам за нови проекти, но още нищо не съм снимала.  Embarassed

# 636
http://tanya70.snimka.bg/other/razni.83225.33266008
Привет! Някой може ли да ми обясни /като на начинаеща/ ей тази плетка.  Hug

# 637
  • на малък остров в океана
Mendeleevka, много са хубави. Дано да ги оцени майката и да се носят с кеф. Освен красиви, са и практични.

А пък никоя майка (дори и тези, които не обичат плетива) няма да откаже една, че и две, три меки  плетени шапчици. Така че може да се насочиш и към тях Simple Smile

http://tanya70.snimka.bg/other/razni.83225.33266008
Привет! Някой може ли да ми обясни /като на начинаеща/ ей тази плетка.  Hug

Не мога да помогна с описание, но според мен, това е трудно за изпълнение от начинаеща Simple Smile

# 638
E, не съм съвсем начинаеща  Wink.
Горната е май свивка, наметка, плела съм подобен шал. Но долната...с големите дупки не ми се получава.

# 639
  • Стара Загора
Цитат
А как направи украсата? На една или 2 куки? Плетена ли е, че не мога да се ориентирам по снимките.
Украсата е от филц и копченца.
Ujasia,да и аз се замислих по въпроса и ще взема да направя нещо.Мерси

# 640
аз съм майка, дето не носи и на децата не слага шапки. Не понасям шапки и се надявам никой никога да не ми подарява/с надеждата да ги нося/ или да не ми иска поръчка шапка Simple Smile

# 641
  • в здрача
Сега да се похваля с 2-те полички, на 2-те госпожици.
Голямата отпред.
Скрит текст:
Отзад
Скрит текст:

и малката госпожица:
Скрит текст:

Потничетата, като стане време да се носят, че с тези дъждове...

# 642
  • на малък остров в океана
Чудесни са станали поличките. С кеф да си ги носят.

Аз имам нужда малко от помощ за довършването на този модел

http://archive.berroco.com/exclusives/wright/wright.pdf

Вместо на две отделни парчета, го плета на кръг. Разделих ги на предна и задна за оформянето на дупките за ръцете и сега ми се иска пак да продължа да плета в кръг до края, защото със зашиването не винаги ми се получава добре.

Въпросът ми е ще стане ли добре от частта Shape shoulders пак да започна в кръг, или ще стои по-добре ако ги плета отделно до края предница и задница и накрая да зашия?

За първи път правя нещо за мен и не ми се ще накрая да го оплескам Simple Smile Затова имам нужда от съвет как да постъпя.

# 643
аз бих продължила пак в кръг, стига плетката да не ти криви на една страна по някаква причина, и, да внимаваш да няма разлика във вида на плетката! Когато се плете в кръг, имаш на практика само лицеви редове, а не и опакови; помня, че имаше начин разликата да се избегне с превити бримки, но това ти трябва сама да си пробваш на твоята плетка.

# 644
  • Пловдив
Аз съм плела подобно на 1 кука. Плетох го в кръг. Мисля, че и при теб ще се получи, няма защо да си усложняваш живота с шиене (и аз най-мразя шиенето, като изплета нещо) пък и нали си го почнала в кръг. Така че след отворите за ръцете си го събирай пак и си действай кръгово.

Аз пък имам питане за бански. Някой плел ли е да сподели тънкости? Единственото за което се сещам е, че преждата не трябва да е 100% памук, за да може да съхне.

И видях две много хубави поли с прекрасни манекенки, особено малката с щърбавата усмивка. Да си носят със здраве и настроение всичко изплетено от мама.

Общи условия

Активация на акаунт