Православни пости - 4 тема

• 49 425
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Простете ми, ако съм засегнала и обидила някого. Простено е от мен, ако някой има нужда от това Hug.

Меденка, ето темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=762723.0

simpatikonia, от утре двете  Wink.
Скрит текст:
Ще започна на варено жито за сега, нещо са ми възпалени венците, няма да успиея да се сборя само с накиснато. Това по препоръка на колежката ми, в петък й беше последният ден. Дано да изкарам 5

Аз ще готвя, но не и храна за тази тема. Ще се включа по-нататък.

Лек и спасителен пост на всички!

# 286
Моля , за прошка форума , ако съм засегнала някой , къде волно , къде неволно.  bouquet Нека Бог да ни пости ,  ние да имаме сила да простим на тези , които са сгрешили с нас , да имаме сила да не се гневим . Бог да е с нас и ние със него .

# 287
  • София
 Простено да е на всички от мен, простено и от Бога. Простете и на мен за голямата ми понякога уста. Ако съм наскърбила, обидила или подразнила някого, моля за прошка.

Леки и спасителни пости!

Hug

# 288
  • София
Меденка, ето темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=762723.0
simpatikonia, от утре двете  Wink.
Скрит текст:
Ще започна на варено жито за сега, нещо са ми възпалени венците, няма да успиея да се сборя само с накиснато. Това по препоръка на колежката ми, в петък й беше последният ден. Дано да изкарам 5
Лек и спасителен пост на всички!

Благодаря за линка  bouquet
Успешно  и леко житуване от утре!

# 289
И аз ще житувам от 19 март .

# 290
  • София
Днешното меню: Закуска - препечена филийка с мед и чаша кафе, обед - леща (сварена с три вида лук - праз, кромид и чесън; иначе както си се готви но без олио), вечеря варени картофи с чаша доматен сок. Успешен и спасителен пост! 

# 291
Днешното меню: Закуска - препечена филийка с мед и чаша кафе, обед - леща (сварена с три вида лук - праз, кромид и чесън; иначе както си се готви но без олио), вечеря варени картофи с чаша доматен сок. Успешен и спасителен пост! 
Добро меню, аз съм изяла 3 банана до сега, сложила съм пълнозърнест хляб да втасва, мисля да си сваря картофи и боб , не е лесна седмицата. Успех!

# 292
Боба без мазнина не увира хубаво и аз лично е бих го готвила. Ям си мазно , за нас булгур със спанак , маслини хубави съм взела, мисля да направя гуакамоле /ако не ми е изгнило авокадото , че докато се сетя май презря/ , и един постен тиквенико-кекс , със сладко от ягоди намазано и фреш портоколи .

# 293
Боба без мазнина не увира хубаво и аз лично е бих го готвила. Ям си мазно , за нас булгур със спанак , маслини хубави съм взела, мисля да направя гуакамоле /ако не ми е изгнило авокадото , че докато се сетя май презря/ , и един постен тиквенико-кекс , със сладко от ягоди намазано и фреш портоколи .
О, маслините и авокадото ги забравих, хъм май ще се откажа от боба...мерси за подсещането adelina Simple Smile

# 294
Моля, моля, не отхвърляйте с лека ръка постния фасул Stop.
На добрия вкус изобщо не му пречи това, че няма мазнина, освен ако не сте свикнали да го консумирате с по-мазна запръжка.

Майка ми готви най-хубавия постен фасул с/без олио, който някога съм опитвала. Понякога дори готви не обикновен (цял) фасул, а един натрошен на по-ситни парченца, който освен, че е по-евтин и увира по-лесно (по-точно разварява се). Затова си мисля,  че тайната на добрия вкус на фасула е хубаво да се развари. Или ако не може, част от него да се пасира и след това да се добави към готовото ястие, за да не се отделя отгоре една "гола" вода. Освен това тя слага накрая, заедно с доматите,  и 1 с.л. захар, която омекотява острия вкус и го прави по-приятен.

Веднъж бях довела у дома гости през пости Grinning. На всичко отгоре й се бях обадила едва 30-тина минути по-рано. Когато пристигнахме на масата вече имаше пържени картофи, зелена салата  и един фантастичен фасул, който се споменаваше в компанията ни години наред: "Помниш ли онзи фасул, който беше направила майка ти като я изненадахме един път?". Специално я питах какво толкова беше сложила, че ни се услади толкова. А тя призна, че това е останал от предишния ден фасул (без олио), който тя е подправила набързо с половин бурканче домашна лютеница, за да не се изложи пред гостите.

Е, питам аз, кога може по-добре да се изяви една домакиня, освен при такива екстремни условия - пост... и цяла тумба гладни младежи hahaha

По повод "гладните младежи" се сещам и за един друг случай, който ми разказа майката на мой колега. Един ден сготвила голяма тенджера с лозови сарми, а който е чувал за асеновградски сарми е наясно, че приготвянето им коства часове труд в кухнята. Сармите са много малки (точно една хапка) и се навиват много трудно. Та жената приготвила една пълна тенджера сарми и излязла навън да напазарува. Когато се върнала, намерила тенджерата празна ... с две вилици вътре.  Вечерта разбрала, че синът й заедно с негов колега "минали през вкъщи за малко" и ... останали много доволни. Хем ми беше смешно, докато я слушах, хем искренно я съжалих, защото тя само повтаряше "ама тенджерата беше пълна до горе... разбираш ли " Joy Joy Joy
Да са ни живи и здрави майките!

# 295
...

Да са ни живи и здрави, дай Боже!
И моята майка ми вари само фасул, с лук и морков. Когато уври отделя за мен, а след това добавя мазнина за другите, малко преди да го свали от печката. Не запържва. Много вкусно става. Мисля, че вкусът зависи повече от самия фасул, понякога сортът му е такъв, че или не увира лесно и добре или просто не си е вкусен.  Simple Smile

В менюто ми днес: плодове, салата-домати, лук, настъргана целина, магданоз, посипвам със смеска от смлени сурови ядки- слънчоглед, сусам и орехи, малко лимонов сок. Ястие- варени картофи с шарена сол. Simple Smile Простички дарове от прироадта, много вкусни.  Simple Smile

# 296
  • София
...

Да са ни живи и здрави, дай Боже!
И моята майка ми вари само фасул, с лук и морков.

Присъединявам се към този благослов!
Моите родители са ми сготвили леща днес. Трябваше да мина да си я взема за обяд, но от сутринта карам на ябълка, банан и фъстъци.
Довечера сме на ресторант и съм си избрала патладжани с доматен сос, че го правят божествено там. Обаче един въпрос ме измъчва, имам ли право на чаша вино или не? Лично аз не го възприемам като голямо прегрешение, но все пак какво мислите?

# 297
Момичета привет. От няколко години не съм постила. Тази година реших да са Великденските.
Пожелавам Ви успешен постен ден в хранително и духовен смисъл.   Laughing

# 298
И аз съм с вас
  bouquet

# 299
Убедихте ме, утре ще е боб Wink
 За  вечеря ще направя пълнозърнест ориз със спанак, да видим дали ще става за ядене  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт