Православни пости - 4 тема

• 49 424
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
В Лекси , видях веган хляб с квас, от лимец и други .

# 271
  • София
И таз година започнах постите. Моля обаче някой вещ, да ми подскаже рецепта за хляб без мая - с квасец. Как да го отгледам и т.н. Колкото повече чета за тия дрожди, толкова повече се отчайвам как съсипват кръвта. Пък и нашите баби, не са ползвали мая, а са пекли хляб веднъж седмично! Продължавам да Ви следя!

За квасец нямам представа какво е - за домашно направен квас  виж тази тема.

# 272
В Лекси , видях веган хляб с квас, от лимец и други .

И аз го забелязах, но ми се стори доста "отлежал" на рафта.
Дали защото е скъпичък и не се купува, но повечето опаковки бяха с изтичащ срок на годност.

Иначе хлябът, който пекат на място в Лекси си изглежда доста апетитно, само дето е със суроватка.

# 273
simpatikonia, мисля че не всичкия е със суроватка , но е с подобрители , питала съм.. 1 път в седмицата го карат този, за който говоря, ако е вторник ,може да купуваш тогава. Хармоника в четвъртък ги карат бозите.

# 274
Каква му беше цената на този хляб в Лекси?
В Кауфланд уж имало някакъв хляб Елиаз, който бил със сода, но никога не мога
да го намеря.

# 275
И таз година започнах постите. Моля обаче някой вещ, да ми подскаже рецепта за хляб без мая - с квасец. Как да го отгледам и т.н. Колкото повече чета за тия дрожди, толкова повече се отчайвам как съсипват кръвта. Пък и нашите баби, не са ползвали мая, а са пекли хляб веднъж седмично! Продължавам да Ви следя!

http://www.foodiesbg.com/index.php/bg/book-bg/fermentations/sour … gh-starter-before
Следвам тези съвети вече 3 месеца и става чуден хляб

Споделете какво ще готвите на днешния ден, аз правих баница вчера, ще я ядем за закуска,ще направя хляб, нямам муза много, много днес  Rolling Eyes

# 276
  • София
Скъпи приятели,

Простено да Ви е от Бог !
Простено да Ви е и от мен !
Просетете и вие на мен !

# 277
  • София
[
[/quote]http://www.foodiesbg.com/index.php/bg/book-bg/fermentations/sourdough-starters/53-sourdough-starter-before
Следвам тези съвети вече 3 месеца и става чуден хляб

Нещо ми е много теоретично. Искам пропорции - толкова брашно, вода...

# 278
  • София
Нещо ми е много теоретично. Искам пропорции - толкова брашно, вода...

Ако е за кваса идете в съответната тема и прочетете там.

# 279
Простено.
Простете ако по някакъв начин обидих, засегнах или подразних някого тук.

# 280
Скъпи приятели,

Простено да Ви е от Бог !
Простено да Ви е и от мен !
Просетете и вие на мен !

Простено да ти е и ти прощавай  Hug Praynig !

# 281
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
И от мен моля за прошка вас, а вие - простени сте от мен, бъдете простени и от Бог.

Пожелавам ви лек и спасителен пост!

От утре постът е строг, на мен ми е много труден без олио, но една позната днес след църква ми каза една рецепта, която приготвя за тази седмица - слага един буркан доматено пюре в тенджерата, нарязва повечко лук, тя спомена червен, но аз нямам и ще ползвам обикновен, и една кутия или буркан грах и ги оставя да поврат. Малко сол на вкус, разбира се. Не се слага олио

# 282
 И на мен ще ми е доста трудна тази седмица без олио.За утре имам 1 кг ябълки ,2 домата и 1 краставица,пък за по натам ще видим.Моля споделете какво смятате да хапвате през следващата седмица.Това за домати грах и лук е страхотна идея,е по-хубаво ще е с олио,ама..Успешни пости!

# 283
Леки пости на всички!

Простено - простете!

Не забравяйте и другата тема за дискусии. В тази тема няма да се изявявам особено известно време.
Обявила съм поне 10-тина дни ваканция от готвене.

Скрит текст:
Почвам житния режим и съм любопитна да разбера докога ще мога го спазвам. Надявам се да успея поне 5 дни.
Не искам да спамя темата, затова пиша в скрит текст.

# 284
  • София
Простено, простете!
Лек и спасителен пост и от мен!
simpatikonia, коя е темата за дискусии?

Скрит текст:
И аз ще се включа при правещите Житния режим, но от 19ти март, както са указанията за този месец. Сега е нарастваща луна и по- трудно се чисти организма, т.е. повече усилия,
по-малък ефект. Но житния можем да го коментираме в темата му, за да не спамим тук Hug

Общи условия

Активация на акаунт