От нашите юнски мъници усещат се вече ритници - тема 8

• 30 374
  • 779
  •   1
Отговори
# 465
Мимчето7  newsm59
Като отворихте темата за гърдите искам да питам за чувствителноста. Моите зърна са доста чувствителни, а и като цяло целите гърди.Дали при всички е така, или е индивидуално?

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 10:56 от musleto

# 466
Благодаря момичета за бързите отговори.Сега си записвам и ще потърся да видя какво ще намеря от всичките неща,които изредихте.При мен проблема сигурно е,че се мажа само вечер с маста,но ходя на работа и ако се намажа сутрин колкото и да я втривам не попива добре и си цапам дрехите.Затова ми се иска да пробвам с някакъв крем сутрин,който попива бързо и не оставя следи,пък вечер ще продължавам с маста.
Аз сега съм се зарибила и гледам спални комплекти за бебешкото легло.Понеже имаме вече хубаво дървено легло сега гледам как да го обзаведа.В интернет магазините в БГ обаче има само едни и същи модели,които честно казано не ми харесват много.Разгледах и в ebay там има много хубави моделчета,но пък всичките им обиколници са само около глава на бебчето,а не за цялото легълце.Вие на какво мнение сте трябва ли да има цял обиколник?На мен лично с цял ми стой много сладко и завършено за разлика от другите

# 467
  • София
Аз хич не съм доволна от маслото за стрии на Алверде от ДМ , сега си поръчах Био Ойл-а от Амазон и докато го чакам, ще си взема на Веледа, много ми хареса първата бременност. Факт е , че много зависи от кожата, не мисля, че тези кремове и мазила могат да помогнат много, но поне да намалят последствията. Аз интересно на корема нямам нито една стрия, но краката, гърдите и отстрани на паласките ми се появиха.

За гърдите, какво да кажа стават ми огромни и като цяло си качвам килца като съм бременна. След кърмене и бременност гърдите определено не са същите като преди това. Пак зависи от кожа и структура. Преди да забременея третия път, констатирах, че доста добре си се бяха прибрали , не бяха увиснали и бяха близо до изходната позиция, но според мен важно е да не се бърза с отслабването след раждане и някак си естествено да се отдадем на тази промяна с тялото ни и да му дадем шанс само да се възстанови, дори да отнема време. Драконовски диети биха повлияли пагубно на гърдите според мен.

Мимчето7- честито да си жива и здрава и наздраве Simple Smile

# 468
Като отворихте темата за гърдите искам да питам за чувствителноста. Моите зърна са доста чувствителни, а и като цяло целите гърди.Дали при всички е така, или е индивидуално?
И при мен е така. Има периоди в които са чак болезнено чувствителни, много ми е неприятно. Даже като взимам душ от струята на водата ме болят... при мен са си така от началото. Такива ставаха и преди да ми дойде, а си мислех, че ще кефя, че няма да ми идва 9 месеца  Confused

# 469
И при мен е така. Има периоди в които са чак болезнено чувствителни, много ми е неприятно. Даже като взимам душ от струята на водата ме болят... при мен са си така от началото. Такива ставаха и преди да ми дойде, а си мислех, че ще кефя, че няма да ми идва 9 месеца  Confused
...и при мен е от началото.Една позната ми каза да започвам да търкам зърната с кърпа, защото после съм щяла да плача!?

# 470
  • София
Мимчето7 newsm59 nbirthday   Gift  party023
Аз сутрин се мажа с  http://maternea.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0 … 1%80%D0%B8%D0%B8/
Бързо попива и не ми цапа дрехите, а вечер ползвам http://maternea.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0 … 0%BE%D1%81%D1%82/ на олиото обаче си му трябва доста време докато попие Simple Smile За сега нямам стрии, но има още бая време Simple Smile
И при мен гърдите са доста чувствителни на моменти.
Момичета стискайте палци всичко да е наред, след малко отивам на преглед Simple Smile

# 471
Здравейте  Hug
малко по диагонал четох  Blush

Мимчето, честит рожден ден!  Hug  bouquet Да си много здрава, щастлива и обичана!!!

Относно гърдите да дам един съвет от опит  Blush - мазах месец по-рано от раждането с гармастан сутрин и вечер и нямах никакви проблеми със зърната. Крема ги подготвя. След като родих минах на лансинох.
Извинявайте, ама това с кърпата ми се вижда болезнено  Confused
 И не е ли по-добре ако имате възможност да не носите сутиен. Зърната ще се търкат в дрехите и ще се получи подобен ефект.

Аз имам един въпрос , който го мисля от известно време и сега се наканих да ви попитам.Каква е разликата на детските колички от триколките и обикновените с 4 колела.Малко съм объркана , защото приятели ми казват , че триколките били тесни или детето можело да се обърне от тях , нямали опора, а на мен ми харесват повече , защото са с големи масивни гуми подходящи за нашите пътища.Някой има ли впечатления ?  Grinning
Въпроса е до личен избор. Не е вярно, че триколките са нестабилни, аз имах такива предубеждения, но като пипнеш няколко се убеждаваш, че зависи от марка, модел.  За мен по-вероятно е триколките да са по-маневрени, но пак зависи от конкретен модел. Щом ти харесват не виждам причина да не се насочиш към такава  Peace

Подкрепям  Peace Щом ти харесва си вземи такава. Ако бяха толкова опасни колкото някои пишат нямаше да се произвеждат  Wink И на мен ми се виждат по маневрени. Сега съм с 4 и предните 2 двойни - като се забие някое от тях някъде или пък хванат различни посоки - бутам и подритвам докато тръгне  Laughing

# 472
Мимчето, честит празник! Бъди здрава, щастлива, много обичана и глезена! newsm59

# 473
Това с обтриването е спорен въпрос. Едни казват, че е добре, други, че е зле, защото предизвиква контракции.

Така или иначе първия месец на кърмене си е малко неприятно усещане, но после чувствителността изчезва.

# 474
Аз ползвам Мустела с двойно действие за корема и Мустела за бюст и съм доволна. Ползвах ги и предишната бременност (е имам стрии тук таме, но както някоя мама спомена, си е до типа кожа).
И мойте зърна са доста чувствителни, даже на моменти имам силни пробождания, все едно с игла - много е неприятно.
Моя хемоглобин последно беше 105, което е доста ниско, но доки каза да изчакаме да видиме този месец как ще е и ще прецени дали да ми изпише желязо. Междувременно аз гледам да хапвам повечко спанак, цвекло, месо.
За килограмите, аз бях качила около 6-7 кила преди да забременея и след това поради липсата на апетит и гаденето свалих 4кг. Сега сам наваксала 4-те кг., но не сам качила отгоре което е добре.

Мимчето7       newsm59

# 475
...и при мен е от началото.Една позната ми каза да започвам да търкам зърната с кърпа, защото после съм щяла да плача!?
Ах..... каква кърпа, направо настръхнах цялата, ужас!

the Faith, много благодаря за съвета, веднага си записах. 100% ще направя и аз така, и аз смятам, че  е хубаво да са подготвени зърната преди това. Може ли да ми препоръчате крем за зърната без отмиване, който да използвам вече по време на кърмене, по специално да взема в болницата за първите дни?

# 476
Lidkata, аз ползвах на Авент кремчето за зърна, доста е мазно, но не е нужно отмиване  Peace  Честно казано не бих си търкала зърната с нищо ... най-много от сега да се раздразнят и да започнат да правят проблеми

# 477
patenceto, аз също ходя на работа и сутрин нямам кога да се мажа и съответно се мажа само вечер, засега изглежда ок.

еmeka, Относно количките с 3 колела - моята ще е такава на ABC DESIGN и си е доста стабилна, не виждам как може да падне детето, освен ако някой възрастен не я преобърне, няма как. Моята е втора ръка от брата на мъжа ми, и тяхното дете чудесно да си го отгледали с такава.

Хемоглобина ми също е под норма - 107, но другата седмица съм на преглед и тогава ще го обсъдим с доктора тоя въпрос. Аз не ям месо и според мен е заради това. А и бебето си изсмуква повечко. На ПКК декември месец беше в норма, януари се влоши така.

За гърдите, аз попринцип съм с малки гърди, и сега ми изглеждат направо рекордно големи, и като легна на една страна се изсулват някакси, неприятно е. За зърната, мисля, че положението беше по-зле, сега като че ли е ок. Не че не са ми чувствителни, но изобщо избягвам да ги докосвам по каквито и да е поводи, освен да ги намажа с крем. През седмицата си слагам сутиен, уикендите карам без, не ми се струва, че толкова малки гърди могат да увиснат. Странно ми е само централната част на зърното, някак понякога е морава на цвят, друг път бяла и като напукана, това нормално ли е? Как по-точно се подготвят за кърмене?

# 478
Ах..... каква кърпа, направо настръхнах цялата, ужас!

the Faith, много благодаря за съвета, веднага си записах. 100% ще направя и аз така, и аз смятам, че  е хубаво да са подготвени зърната преди това. Може ли да ми препоръчате крем за зърната без отмиване, който да използвам вече по време на кърмене, по специално да взема в болницата за първите дни?

Лансиноха е без отмиване, затова и го ползвах след раждането. Не че не го отмивах и него  Laughing

# 479
  • Варна
Аз малко пак ще се върна към количките,тъй като се влюбих в Peg Perego Book,някой да има впечатления от нея (и от трите модела).На мен малко ми надхвърля бюджета,но като гледам клипчета и характеристика предполагам си заслужава.Ще ходя да я видя и на живо

Общи условия

Активация на акаунт