От нашите юнски мъници усещат се вече ритници - тема 8

• 30 319
  • 779
  •   1
Отговори
# 450
Включвам с епо темата за хемоглобина. По принцип 115 е нормално за бременни. аз съм с нисък, преди месец ми беше 96 и започнах да приемам желязо, резултатите от преди няколко дни ми показват,че се е вдигнал на 103, но пак е доста нисък. Ротока беше писала доста подробно за нейният случай и се засмилям, дали да не взема д аси пусна и аз някакви изследвания за анемия

# 451
червенокоса вещица щастлива Simple Smile изобщо не са глупости. В учебници пише, че мъжките сперматозоиди са по бързи, но живеят по кратко и обратно, Женските са по бавни, но затова пък имат по дълъг живот. За пола на бебето решаващо е какъв сперматозоид ще оплоди яйцеклетката. Тя съдържа винаги една женска Х-хромозома и ако се оплоди от сперматозоид с Х-хромозома, бебето ще е момиче. Ако обаче сперматозоидът носи Y-хромозома, бебето ще е момче.
Също така има и други фактори, но това всеки може да го прочете и да се информира, а не да се спори.

# 452
Момичета от вчера не съм влизала и се изписали 10стр.
Аз да се отчета вчера бях на ЖК и при ендокриноложката-хормона ми е бетон 1,25 и си оставам на същата доза Еутирокс.
При другите изследвания всичко е ОК-хемоглобина ми е все още 121,на долната граница.Левкоцитите са на горната граница,както бяха в началото,интересното е че и СУЕ ми се е качила на 44,а предния път беше добре.И двете докторки ме успокоиха,че при бременност се покачва.Урината-ми е чиста.Кр.захар -ок.
Другия месец пак ПКК. ми пусна.
Бебка е добре и вече 3-ти доктор потвърди момиче  Hug
Наддава си нормално,и върви добре за седмиците си.
А и аз съм вече на 3X1 Магнерот,който ще пия минимум 2 седмици.После ще ми го намаля ако прецени.Чувствителна матка на допир,но и аз си усещах че имам стягания.
Купих си и аз сусамов тахан и си го бъркам 1:1 с мед.Взех си и сушени годжи-бери,малко сушена коприва за супи,че моята свърши.
Качила съм само 4кг,за началото на 6 месец,мисля че това е добре.Ще видим как ще е по нататък.Да прескочим 26г.с-и после 7м ,казват че ако се случи нещо,бебето има 80% шанс да оцелеле.
Връщам се да ви чета   bouquet  bouquet  bouquet

# 453
На мен ми направи впечетление,че моите изслвдвание за анемия някои показатели бяха малко по ниски или пи високи,но првдполагам, че при бременност е нормално.  Др казала,че са супер, но като за бременна иначе са си анемични, което е странно за мен. Съжеляяам, че нямам копие, но лаборат.е до нас ще ги питам дали ги сахраняват все пак преди два дни ги правих да се консултирам и с др. Моето бебче от два дни се води момиченце иначе предноте пъти бях при др доктори на  4 д и казваха момче. Май до последно не е сигурно какво е бебчето.

# 454
Аз имам един въпрос , който го мисля от известно време и сега се наканих да ви попитам.Каква е разликата на детските колички от триколките и обикновените с 4 колела.Малко съм объркана , защото приятели ми казват , че триколките били тесни или детето можело да се обърне от тях , нямали опора, а на мен ми харесват повече , защото са с големи масивни гуми подходящи за нашите пътища.Някой има ли впечатления ?  Grinning

# 455
Аз имам един въпрос , който го мисля от известно време и сега се наканих да ви попитам.Каква е разликата на детските колички от триколките и обикновените с 4 колела.Малко съм объркана , защото приятели ми казват , че триколките били тесни или детето можело да се обърне от тях , нямали опора, а на мен ми харесват повече , защото са с големи масивни гуми подходящи за нашите пътища.Някой има ли впечатления ?  Grinning
Въпроса е до личен избор. Не е вярно, че триколките са нестабилни, аз имах такива предубеждения, но като пипнеш няколко се убеждаваш, че зависи от марка, модел.  За мен по-вероятно е триколките да са по-маневрени, но пак зависи от конкретен модел. Щом ти харесват не виждам причина да не се насочиш към такава  Peace

# 456
Момичета знам,че преди обсъждахте крем против стрии,но незнам колко назад беше и не мога да изчета всичко пак наново.Кажете от кой сте доволни,че при мен изведнъж положението стана лошо?Уж се мажа всяка вечер с домашна/хубава/ мас с малко лосион,но явно при мен не помага.Мисля да взема някой крем против стрии и да се мажа с него.

# 457
Аз се излъгах отначало и си взех едно бебешко олио и сега цялата ми кожа се бели , в момента съм с Мустела с двойно действие против стрии , но се мажа по 3 пъти на ден .

# 458
Момичета знам,че преди обсъждахте крем против стрии,но незнам колко назад беше и не мога да изчета всичко пак наново.Кажете от кой сте доволни,че при мен изведнъж положението стана лошо?Уж се мажа всяка вечер с домашна/хубава/ мас с малко лосион,но явно при мен не помага.Мисля да взема някой крем против стрии и да се мажа с него.
Аз използвам чисто кокосово масло: http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=104178 На пръв поглед цената изглежда малко стряскаща, но имай предвид, че се ползва изключително пестеливо и бавно намалява. Консистенцията му е твърда, но се разтопява от топлината на ръката и се размазва лесно. Може да си го смесиш с някакво друго масло - примерно бадемово, от жожоба или друго. След моето проучване по темата установих, че най-добрата идея е да се ползва някакъв вид натурално масло. Във всички готови продукти малко или много се съдържа химия. Ако не ти допада кокосовия аромат може да си направиш твоя комбинация от масла.

# 459
Love your Smile, на мен гърдите след първото ми раждане бяха огромни, но доста мекички, чак увиснали не мога да кажа, но определено не бяха стегнати. Спрях да кърмя, когато бях в 3 месец, и от тогава са доста по-стегнати, но пак станаха много големи (аз по принцип съм с голям бюст за 162 см височина и съм слаба) След второто кърмене не знам и аз до къде ще се провисят, но не ме и интересува. Важното е децата да са здрави, пък и ММ ме увери, че и да си ги ритам, пак ще ме обича. Мажа се сега с един крем на Мустела за гърди(от ЖК ми дадоха мостра) и ми харесва, като ми свърши, пак ще си купя Simple Smile

patenceto_ аз на Мустела ползвам крем, а на Бейбилов (ДМ) имам олио и се мажа и с двете. Но аз имам от първата бременност доста стрии, които ми избиха 9 месец, а тогава се мазах доста по-редовно и все с уж ефективни неща. Ако са тръгнали още от сега, може само да се опиташ да ги намалиш. До кожа е според мен проблема със стриите.

# 460
  • Шумен
Здравейте мацки!  party023  cook newsm38  party041 почерпете се за мое здраве днес прибавям още една годинка към стажа (стават цели 27  newsm53 )

# 461
За сега моята схема е да се мажа с Палмърс, ако съм взела душ през деня, или с маслото против стрии на Икаров - вечерта. Палмърс попива по-бързо и мирише хубаво, за това така процедирам. Не мога да кажа дали това е добра комбинация, ще разбера след 4 месеца Simple Smile
Странно е, че маста не ти влияе добре, тя е най-доброто, според мненията, които съм чела до сега. За съжаление разтегателността на кожата зависи от гена, мазилата я поддържат хидратирана и горе-долу до там  Confused
Смятам да пробвам крема на Кокона Мама, имам добри отзиви от него, но не мога да го намеря в аптеките! Доста странно при положение, че е популярен и евтин. Палмърс-а много ми харесва, но много бързо го свършвам, а за мен не е много евтин - 17лв (аз съм малко стисната в някои отношения  Mr. Green)

Миме, честит рожден ден! Много здраве, любов, късмет и само положителни емоции!

# 462
Аз се излъгах отначало и си взех едно бебешко олио и сега цялата ми кожа се бели , в момента съм с Мустела с двойно действие против стрии , но се мажа по 3 пъти на ден .

Аз също се обелих- корема и гърдите, също се мажех с бебешко олио на джонсън ooooh!. Ходих и на кожен и той каза, че може да е от някое от мазилата. Изписа ми lipobase-много ми помогна, обрлих се и сега съм с олиото на Икаров, но имам и крем на Мама дона, чико. Не смятам обаче да ги смесвам, че бях се уплашила с тоя белещ корем- ужас беше...
А също така се мажа и с гела за душ на Нивеа- кожата не ми е суха и съм много доволна.
Мимчето7 - Честит Рожден ден- много сбъднати мечти! Hug

# 463
patenceto Аз съм на обикновена синя нивеа, а преди това и Bio Oil. Мисля след седми месец да си купя нещо по-специализирано за стрии, предполагам на Мустела. За момента нямам нито една по корема, само малко по дупето, но както казва mimeto_slavova, и аз съм на мнение, че е изцяло до типа на кожата.

Мимчето7, честит празник!  nbirthday попразнувай ако можеш доkaто не ти е тежко, моя рожден ден се пада 2 седмици преди термина и тогава си се представям да изглеждам като един неподвижен кит  Laughing

# 464
Честит рожден ден Мимчето7-бъди много здрава,обичана и уважавана   newsm59  Весел празник!  bouquet
За стриите-и с предишната бременност и сега се мажа с бебешко олио и съм доволна от резултата.Но от споделени мнения си правя изводите че дали ще се появят стрии зависи от еластичността на кожата.
 Еmeka имам приятелки които са много доволни от своите колички триколки!едната даже возеше и по-голямото дете отгоре на количката,а бебето отвътре и казваше че и е много удобна и стабилна.

Общи условия

Активация на акаунт